ORIGINALS

Τα 13 πιο παράξενα τελευταία γεύματα θανατοποινιτών

Burgers, πίτσες και όλα όσα λαχτάρισαν όσοι κάθισαν, τελικά, στην ηλεκτρική καρέκλα.

Θα έπρεπε ν’ αποτελεί ερώτηση στο ερωτηματολόγιο του Προυστ. Ή έστω σε κάποιου είδους λεύκωμα που κυκλοφορεί μεταξύ ενηλίκων. ”Ποιο θα ήθελες να είναι το τελευταίο σου γεύμα;”. Φαινομενικά, μοιάζει απλή η ερώτηση, αλλά η απάντηση είναι δύσκολη ακόμα και σε φιλοσοφικό επίπεδο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται όντως για το τελευταίο σου γεύμα.

Να διαλέξεις το αγαπημένο σου φαγητό; Κάτι που δεν είχες καταφέρει να δοκιμάσεις μέχρι εχθές ή απλώς να μείνεις νηστικός; αφού τίποτα δεν έχει νόημα πια. Βρήκαμε τα 15 πιο περίεργα τελευταία γεύματα θανατοποινιτών, μερικά από τα οποία απαντούν στις παραπάνω ερωτήσεις, την ώρα που κάποια άλλα δίνουν μερικές εντελώς νέες προεκτάσεις στο θέμα του τελευταίου γεύματος.

Καλή σας όρεξη!

1. Philip Workman

Λίγο πριν ο Workman εκτελεστεί ζήτησε μια vegeterian πίτσα. Όχι, όμως, για πάρτη του. Ζήτησε από τη φυλακή του Tennessee να φτιάξει μια vegeterian πίτσα και να την δώσει σε κάποιον άστεγο στο Nashville. Μπορεί το σωφρονιστικό κατάστημα ν’ αρνήθηκε την πρόταση του Workman, ωστόσο την ημέρα της εκτέλεσής του εκατοντάδες άνθρωποι πρόσφεραν πίτσες στους άστεγους της περιοχής.

2. Ted Bundy

O Bundy, ένας από τους πιο διαβόητους serial killers των ΗΠΑ, δεν ζήτησε κάτι σπουδαίο ως τελευταίο γεύμα. Αντιθέτως, ζήτησε να μην του δοθεί καν τελευταίο γεύμα. Τι ισχύει, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις; Στον Bundy, όπως και σε κάθε θαντοποινίτη ο οποίος δεν θέλει κάποιο συγκεκριμένο τελευταίο γεύμα, η φυλακή προσφέρει ένα δίσκο με τα εξής: μια μπριζόλα ψημένη medium-rare, αυγά μάτια, τηγανητές πατάτες με κρεμμύδια, ψωμί του τοστ με βούτυρο και μαρμελάδα, ένα ποτήρι γάλα κι ένα ποτήρι χυμό.

3. Joseph Mitchell Parsons

Ο Joseph Mitchell Parsons λίγο πριν εκτελεστεί το 1999 στην Utah ζήτησε 3 Whoopers από τα Burger King, δύο μερίδες τηγανιτές πατάτες, ένα milk shake σοκολάτα, ένα παγωτό σοκολάτα κι ένα πακετο τσίχλες Hubba Bubba. Όλα αυτά θέλησε να τα μοιραστεί με τον αδερφό και τον ξάδερφό του.

4. Thomas J. Grasso 

Ο Grasso ήταν από τους τύπους που ήθελε να ζήσει για τα καλά το τελευταίο του γεύμα. Για αυτό παράγγειλε τα εξής: μύδια στον ατμό, στρείδια στον ατμό, ψημένα παϊδάκια, ένα double cheeseburger από τα Burger King, δύο milk shake φράουλα, μισή κολοκυθόπιτα, φράουλες και μακαρόνια με κεφτέδες. Για το τελευταίο πιάτο, μάλιστα, έκανε φασαρία γιατί αν και είχε ζητήσει μακαρόνια νούμερο μηδέν, εκείνοι του μαγείρεψαν πιο χοντρά. Μερακλής.

5. James Edward Smith

O Smith ζήτησε μόνο μια χούφτα χώμα. Η φυλακή αρνήθηκε το αίτημά του, οπότε συμβιβάστηκε μ’ ένα γιαούρτι.

6. Victor Feguer

O Victor Feguer έκανε ένα από τα πιο περίεργα γεύματα αυτής της λίστας. Ζήτησε μόλις μία ελιά. Μετά την εκτέλεση βρέθηκε στην τσέπη της φόρμας του το κουκούτσι, το οποίο τελικά εθαψαν μαζί του.

7. Odell Barnes

Ο Odell Barnes εκτελέστηκε στο Τέξας. Δεν θέλησε να του φέρουν τελευταίο γεύμα. Αντ’ αυτού ζήτησε ‘Δικαιοσύνη, Ισότητα και Παγκόσμια Ειρήνη’.

8. Ronnie Lee Gardner

Φαινομενικά το φαγητό που ζήτησε ο Ronnie Lee Gardner δεν περιλαμβάνει κάτι περίεργο. Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στο μενού: μία μπριζόλα, έναν αστακό, μία μηλόπιτα με παγωτό κρέμα και μια 7-Up. Το παράξενο είναι ότι πριν φάει το παραπάνω γεύμα νήστεψε για 48 ώρες, βλέπονταν την τριλογία του ‘Αρχοντα των Δαχτυλιδιών’ και διαβάζοντας το ‘Divine Justice’.

9. Gary Carl Simmons, Jr

Εκεί που νομίζαμε πως ο Thomas J. Grasso είχε κάνει την μεγαλύτερη παραγγελία της λίστας πέσαμε πάνω σε αυτά που ζήτησε ο Gary Carl Simmons Jr και αλλάξαμε γνώμη. Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε: Μία πίτσα από την Pizza Hut με διπλά μανιτάρια, διπλό κρεμμύδι, διπλές πιπεριές και διπλό πεπερόνι. Μία δεύτερη πίτσα με τρία διαφορετικά τυριά, ελιές, πιπεριές, τομάτα, σκόρδο και ιταλικό λουκάνικο. Δυόμιση κιλά τύρι, δέκα ποτήρια dreesing για σαλάτα, japalenos, 2 cherry Cokes, 2 milk shake φράουλα, 2 μισόλιτρες συσκευασίες παγωτό φράουλα και μια οικογενειακή συσκευασία Doritos με τυρί. Το παραπάνω γεύμα είχε 29.000 θερμίδες. Ίσως, τελικά, ο Gary Carl Simmons Jr να πέθανε πριν καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα.

10. Troy Davis

Όταν ρώτησαν τον Davis τι θα ήθελε ως τελευταίο γεύμα, εκείνος αρνήθηκε να ζητήσει κάτι συγκεκριμένο αφού όπως δήλωσε: ”αυτό δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο γεύμα μου”.

11. Adolf Eichmann

O οργανωτής του Ολοκαυτώματος, Adolf Eichmann, κρεμάστηκε στο Ισραήλ το 1962. Αντί για κάποιο γεύμα ζήτησε ένα μπουκάλι Carmel, ξηρό, κόκκινο κρασί από το Ισραήλ, από το οποίο ήπιε το μισό.

12. Ricky Ray Rector

Φαινομενικά το τελευταίο γεύμα του Rector δεν περιλάμβανε κάτι περίεργο. Ζήτησε μια μπριζόλα, τηγανιτό κοτόπουλο, ένα αναψυτκικό με γεύση κεράσι κι ένα κομμάτι καρυδόπιτα. Ο λόγος που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα είναι ότι στο τέλος του γεύματος, ο Rector άφησε το κομμάτι της καρυδόπιτας και ζήτησε από τον φρουρό να του το φυλάξει για αργότερα.

13. Lawrence Russell Brewer

Η πιο παράξενη επιλογή τελευταίου γεύματος ανήκει με διαφορά στον Lawrence Russell Brewer. O Αμερικανός θανατοποινίτης ζήτησε να του φτιάξουν δύο φιλέτα κοτόπουλου με κρεμμύδι, ένα cheeseburger με τριπλό μπέικον, μια ομελέτα με τυρί, τομάτα, κρεμμύδι και πιπεριές, ένα μπολ με τηγανιτές μπάμπιες και κέτσαπ, μισό κιλό ψημένο στη σχάρα κρέας, μισή φρατζόλα λευκό ψωμί, τρεις fajitas, μία Meat Lovers πίτσα από την Pizza Hut, μία μισόλιτρη συσκευασία παγωτού βανίλια, μία μπάρα με φυστικοβούτυρο και τρεις μπύρες. Μόλις ο δεσμοφύλακας άφησε τα φαγητά μπροστά του, ο Brewer αρνήθηκε να τα φάει, αφού όπως του είπε, δεν πεινούσε.