ORIGINALS

Τα πιο απίθανα μέρη για να απολαύσεις το αγαπημένο σου θέαμα

Πώς είναι να βλέπεις σειρά μέχρι και σε μίτινγκ δουλειάς. (σςςς)

Το παθαίνεις κι εσύ αυτό που ενώ παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά, ξαφνικά συμβαίνει κάτι που σε αποσυντονίζει; Κι όταν λέω σε αποσυντονίζει, εννοώ ότι για κάποιον ασήμαντο λόγο, όπως ένα ραντεβού με τους φίλους σου ή ας πούμε το να πας στη δουλειά ή σε ένα ραντεβού στο γιατρό, πρέπει να φύγεις από το σπίτι και να σταματήσεις να βλέπεις. Άδικο. Κρίμα κι άδικο.

Ή το άλλο; Που ενώ στις 5 το απόγευμα έχει αγώνα μπάσκετ, εσύ έχεις μια κοινωνική υποχρέωση και θα πρέπει να τον χάσεις; Γιατί κάποιος να κανονίζει οτιδήποτε όταν έχει αγώνα μπάσκετ, πέρα απ’ το να παρακολουθήσετε όλοι μαζί το ματς; Τέλος πάντων.

Το σημαντικό είναι πως πλέον, υπάρχει λύση για τα προβλήματα αυτά και μπορείς να παρακολουθείς τις σειρές, τις ταινίες, τους αγώνες και γενικά τα προγράμματα της Nova, όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω Wi-Fi σύνδεσης. Πραγματικά όμως. Όπου. Ακόμα και στο πιο απίθανο μέρος, χάρη στην υπηρεσία Nova GΟ, μπορείς να πάρεις μαζί σου το αγαπημένο σου θέαμα, οπουδήποτε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σύνδεση στο ίντερνετ, μέσω οποιουδήποτε δικτύου Wi-Fi, για να παίρνεις το αγαπημένο σου θέαμα Nova μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι και το απολαμβάνεις στο laptot, το tablet ή το smartphone σου εντελώς δωρεάν. Και μάλιστα με δυνατότητα να το δεις live ή on demand (όποτε εσύ θέλεις δηλαδή) ή ακόμα και να κάνεις catch up σε πρόγραμμα που έχει ήδη ξεκινήσει.

Challenge accepted. Επειδή ποτέ δεν λέω όχι στην ευκαιρία να παρακολουθήσω όσους περισσότερους αγώνες και σειρές μπορώ, ενεργοποίησα την υπηρεσία και την εκμεταλλεύτηκα στο έπακρο, παρακολουθώντας Nova GΟ, κυριολεκτικά παντού. Και αυτή ήταν η εμπειρία μου.

Πίστα πρώτη: Τρώγοντας στη δουλειά

Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός

Μπορεί να είσαι από εκείνους που στο διάλειμμα για φαγητό κατεβαίνεις με την παρέα σου, μπορεί όμως να είσαι κι απ’ αυτούς που προτιμάς να τρως μόνος σου, νωρίτερα ή αργότερα απ’ όλους. Δεκτά και τα δύο.

Αν ανήκεις στη δεύτερη περίπτωση, κρίμα δεν είναι να τρως κοιτάζοντας το κενό; Δοκίμασα να κατέβω στο εστιατόριο της δουλειάς νωρίτερα απ’ όλους, έπιασα θέση στο άδειο τραπέζι (το οποίο μία ώρα αργότερα δεν έχει άδεια καρέκλα ούτε για δείγμα) και παρακολούθησα το επεισόδιο του ‘American Dad’ με την ησυχία μου. Απόλαυση, γύρισα για δουλειά με άλλη διάθεση.

Πίστα δεύτερη: Σε διάλειμμα από τη δουλειά

Δεν καπνίζω. Όσοι στη δουλειά καπνίζουν βγαίνουν έξω κάθε τόσο για ένα διάλειμμα για τσιγάρο. Διάλειμμα το οποίο εγώ δεν κάνω. Κι αυτό είναι άδικο. Χαμένος χρόνος διαλείμματος, περισσότερος χρόνος δουλειάς. Λάθος.

Γιατί λοιπόν, τον ίδιο ακριβώς χρόνο που σπαταλάνε οι συνάδελφοί μου για τσιγάρο, να μην τον εκμεταλλευτώ κι εγώ για να βγω έξω για ένα διάλειμμα για να δω το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς που δεν πρόλαβα χθες;

Δικαίωμά μου είναι. Με το μενού που είναι προσαρμοσμένο σε κινητές συσκευές, δεν σπαταλάω καν χρόνο, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό και αν περάσει κάποιος από δίπλα κάνω ότι μελετάω μια παρουσίαση. Εύκολο.

Πίστα τρίτη: Στον καφέ

Δεν μου αρέσει να πηγαίνω μόνος μου για καφέ. Για την ακρίβεια, δεν μου αρέσει να πηγαίνω μόνος μου πουθενά. Δεν έχω χειρότερο απ’ το να είμαι έξω και να έχω χρόνο για σκότωμα.

Εκτός κι αν μπορώ να δω οπουδήποτε τις σειρές και τις ταινίες που μου αρέσουν. Τώρα μάλιστα. Βάζω τη σειρά, παίρνω έναν καφέ (ή κάθομαι στην καφετέρια) και δεν νιώθω αμήχανα ότι όλο το μαγαζί με κοιτάει, αφού δεν τους βλέπω καν. Σατανικό.

Αν έχει φασαρία και δεν έχεις ακουστικά, βρίσκεις ένα απόμερο σημείο όπως έκανα εγώ και κάθεσαι με τις ώρες.

Πίστα τέταρτη: σε μίτινγκ δουλειάς

Γιατί σε ένα μίτινγκ της δουλειάς να ακούς τις σκέψεις σου και να μετράς από μέσα σου τα δευτερόλεπτα, ενώ μπορείς να παριστάνεις ότι ακούς και ταυτόχρονα να βλέπεις τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας σου; Win-win, και δεν δείχνεις ότι βαριέσαι και δεν αισθάνεσαι ότι χάνεις το χρόνο σου. Φταις εσύ που έβαλαν τέτοια ώρα το μίτινγκ;

Το δοκίμασα και πήγε εξαιρετικά, ακούστηκαν φωνές ότι υπήρξε το πιο δημιουργικό μίτινγκ των τελευταίων ετών. Για να το λένε, εγώ τους πιστεύω, πάντως και το ματσάκι ωραίο ήταν.