ORIGINALS

Τα χαμόγελα που κερδίζουν τις εντυπώσεις

Απ’ το φλερτ και την επαγγελματική συνάντηση μέχρι μια απλή καλημέρα, μερικές φορές ένα χαμόγελο είναι το μόνο όπλο που χρειάζεσαι.

Υπάρχουν πολλές εκφράσεις και γνωμικά που αναδεικνύουν τη σημασία ενός χαμόγελου. Υπάρχουν ακόμη αμέτρητοι στίχοι που μιλούν για ωραία χαμόγελα, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες που τα απαθανατίζουν ως την αιωνιότητα.

Ας ξεφύγουμε όμως απ’ τα χαμόγελα που έχουν ήδη υμνηθεί κι ας πάμε σε κάτι πιο πεζό. Στα απλά, καθημερινά χαμόγελα. Στο δικό μου, το δικό σου, στο χαμόγελο του γείτονα και του οδηγού του διπλανού αμαξιού.

Είναι όμορφο πράγμα το χαμόγελο. Χαλαρώνει και ζεσταίνει την ατμόσφαιρα, δημιουργεί οικειότητα και συμπάθεια. Είναι άλλωστε το χαρακτηριστικό ευγενικών και καλών ανθρώπων.

Εκτός όμως απ’ όλα τα παραπάνω, ένα χαμόγελο, όταν χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη ώρα και στο κατάλληλο μέρος, μπορεί να αποτελέσει κρυφό άσο στο μανίκι σου και να σε βοηθήσει να κερδίσεις από εντυπώσεις και βλέμματα μέχρι μια επαγγελματική συμφωνία ή το κορίτσι που σου αρέσει.

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξέρεις πότε και πώς να χαμογελάς. Για να αποκτήσεις όμως ακόμη πιο δυνατό κι αστραφτερό χαμόγελο, θα χρειαστείς μια σύγχρονη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Η πιο σύγχρονη απ’ όλες, η Oral-B Genius, ανάμεσα σε άλλα εξελιγμένα χαρακτηριστικά, διαθέτει και σένσορες που ελέγχουν (και σε ενημερώνουν) αν βούρτσισες επιμελώς όλα σου τα δόντια σε όλη τους την επιφάνεια, για να μην επισκιάσει τίποτα το χαμόγελό σου.

Το χαμόγελο της καλημέρας

Πότε το χρησιμοποιείς: Κάθε φορά που λες καλημέρα σε έναν άνθρωπο. Από κάποιον που συναντάς στην είσοδο της πολυκατοικίας, μέχρι τους συναδέλφους σου στο ασανσέρ της δουλειάς.

Τι πετυχαίνεις: Θα δεις ότι τόσο η δική σου μέρα, όσο και των γύρω σου, θα γίνει πολύ πιο όμορφη αν ξεκινήσει μ’ ένα ζεστό χαμόγελο, το οποίο θα συνοδεύει την καλημέρα σου. Άλλωστε μια καλημέρα που συνοδεύεται από ξινά μούτρα, θεωρείται ως μη γενόμενη και δεν την εκτιμάει κανείς.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ευγένεια και καλή διάθεση.

Το χαμόγελο του φλερτ

 

Πότε το χρησιμοποιείς: Όταν εντοπίζεις ένα κορίτσι που σου αρέσει και ψάχνεις τρόπο να το προσεγγίσεις. Απ’ το να κεράσεις ένα ποτό ή να βάλεις έναν φίλο σου να κάνει για σένα τη ‘βρώμικη’ δουλειά, ένα ζεστό χαμόγελο είναι σαφώς πιο διακριτικός αλλά και ευθύς τρόπος να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου.

Τι πετυχαίνεις: Στέλνεις το μήνυμα, χωρίς πολλά λόγια και περιθώρια για παρεξηγήσεις. Ακόμη κι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, έχεις κάνει έναν άνθρωπο να αισθανθεί λίγο καλύτερα με τον εαυτό του, δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα. Αν πάλι σου χαμογελάσει κι αυτή, τότε μια νέα γνωριμία ξεκίνησε με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι έχεις τα κότσια να προσεγγίσεις το κορίτσι που σου αρέσει, χωρίς καμία διάθεση να γίνεις αγενής ή φτηνός.

Το χαμόγελο στην ουρά της εφορίας

Πότε το χρησιμοποιείς: Όταν σου πάρει κάποιος τη σειρά, όταν ο υπάλληλος είναι αγενής ή δεν μπορεί με τίποτα να σε εξυπηρετήσει, όταν είναι 12 το μεσημέρι και σου λένε ότι σχολάνε κι όταν προσπαθούν να σε πείσουν ότι οπωσδήποτε έχεις κάνει κάτι λάθος.

Τι πετυχαίνεις: Αποφεύγεις (όσο μπορείς τουλάχιστον) το σπάσιμο νεύρων, μένεις μακριά από καυγάδες, δεν χαλάς τη διάθεσή σου και δίνεις σημαντικά περισσότερες πιθανότητες στην ολοκλήρωση της δουλειάς για την οποία πήγες στην εφορία.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι είσαι θετικός και ανώτερος άνθρωπος που ξέρει πως να πάρει αυτό που θέλει.

Το χαμόγελο σ’ ένα κρίσιμο επαγγελματικό ραντεβού

 

Πότε το χρησιμοποιείς: Σε ένα κρίσιμο ραντεβού, σε μια συνέντευξη για δουλειά ή ακόμη και σ’ ένα απαιτητικό ενδοεταιρικό μίτινγκ. Το ρίχνεις στη μάχη και στην αρχή του ραντεβού αλλά κι όταν τα πράγματα δυσκολέψουν.

Τι πετυχαίνεις: Αποπνέεις σιγουριά, αυτοπεποίθηση και δείχνεις ότι ξέρεις τι κάνεις, ενισχύοντας σημαντικά τη διαπραγματευτική σου θέση. Πώς θα ξέρεις ότι το χαμόγελό σου τα πετυχαίνει όντως όλα αυτά; Παρακολούθησε (και βελτίωσε) καθημερινά την υγεία και την καθαρότητα της οδοντοστοιχίας σου με τη βοήθεια του νέου Oral-B App 4.1 που κρατάει επιμελώς το ‘σκορ’ κάθε βουρτσίσματος.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι είσαι καλός σε αυτό που κάνεις κι αισθάνεσαι εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Το ειρωνικό χαμόγελο

Πότε το χρησιμοποιείς: Όταν σε φτάνουν στα όρια σου, όταν σε κλείνουν στο δρόμο, όταν σου τη λένε στη δουλειά, όταν παίρνουν τη θέση σου στο μετρό.

Τι πετυχαίνεις: Ηρεμείς εσωτερικά, αποφεύγοντας την έκρηξη κι έναν τσακωμό. Σε αντίθεση με το χαμόγελο στην ουρά της εφορίας, αυτό δεν το εννοείς, όμως ο αποδέκτης του δεν το γνωρίζει κι εσύ θα έχεις μόλις αποφύγει ένα βρισίδι που θα μετανιώσεις μ’ ένα καθαρτικό χαμόγελο. Κι άσε αυτόν που έχει όρεξη για τσακωμό να σε κοιτάζει με απορία.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι ξέρεις να ελίσσεσαι και να στέλνεις το μήνυμά σου χωρίς να γίνεσαι αγενής.

Το χαμόγελο όταν ποζάρεις για φωτογραφία

 

Πότε το χρησιμοποιείς: Όταν κάποιος σε απαθανατίζει, σε μια εκδρομή, σε μια βραδινή έξοδο, ακόμα κι όταν είσαι στη δουλειά ή ξαπλωμένος στον καναπέ σου.

Τι πετυχαίνεις: Φωτίζεις τη φωτογραφία και δείχνεις πραγματικά χαρούμενος. Έτσι, όταν θα βλέπεις στο μέλλον αυτή τη φωτογραφία, αυτόματα θα σου φτιάχνει τη διάθεση ενώ θα δείχνεις σε όλους ότι είχες περάσει καλά. Φτάνει πια με τις φωτογραφίες στις οποίες ποζάρεις σαν να σου έφαγαν μόλις το μπιφτέκι σου.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι περνάς καλά και δεν έχεις κανένα πρόβλημα να το δείξεις σε όλους.

Το αυθόρμητο χαμόγελο

Πότε το χρησιμοποιείς: Σε αντίθεση με τις περισσότερες προηγούμενες περιπτώσεις, αυτό το χαμόγελο δεν προκύπτει κατόπιν σχεδιασμού. Αντίθετα, έρχεται με κάτι όμορφο που βλέπεις, κάτι καλό που σου λένε, με μια ωραία χειρονομία ή ακόμη και με κάτι που θυμήθηκες. 

Τι πετυχαίνεις: Αυτό το χαμόγελο δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σκοπιμότητα, πέρα απ’ το να εκφράσει την αληθινή χαρά κι ικανοποίηση που αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή. Το σημαντικό όμως είναι ότι γεμίζει εσένα κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι ξέρεις να εκτιμάς τις αληθινές χαρές της ζωής.

Το ευγενικό χαμόγελο

Πότε το χρησιμοποιείς: Κάθε φορά που γνωρίζεις έναν έναν νέο άνθρωπο, όταν χαιρετάς κάποιον, όταν μιλάς στο τηλέφωνο με μια υπηρεσία, στο μετρό και σε γενικές γραμμές, παντού.

Τι πετυχαίνεις: Εκπέμπεις στους γύρω σου μια θετική αύρα και φτιάχνεις ένα καλό κλίμα, μακριά από νεύρα, κατήφεια και αρνητισμό.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι έχεις μεγαλώσει σωστά κι έχεις καλούς τρόπους.

Το χαμόγελο προς ένα παιδί

 

Πότε το χρησιμοποιείς: Κάθε φορά που έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα παιδί. Θες από αμηχανία, θες από αληθινή αγάπη, κάθε φορά που βλέπεις την παιδική αθωότητα ανταποκρίνεσαι μ’ ένα στοργικό χαμόγελο.

Τι πετυχαίνεις: Κάνεις το παιδί να αισθανθεί ζεστασιά κι ασφάλεια και του δίνεις και το σωστό παράδειγμα.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι είσαι καλός άνθρωπος και όχι ο Ηρώδης ή ο Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Το χαμόγελο της αισιοδοξίας

Πότε το χρησιμοποιείς: Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή σου, όταν όλα μοιάζουν να πάνε στραβά και φαίνεται πως δεν είναι η μέρα, η εβδομάδα ή ο μήνας σου.

Τι πετυχαίνεις: Αντλείς δύναμη, παραμένεις θετικός και δεν λυγίζεις μπροστά σε μια δυσκολία, περιμένοντας με χαμόγελο τις καλύτερες ημέρες.

Τι δείχνει για σένα αυτό το χαμόγελο: Ότι είσαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος που δεν αφήνει μια δύσκολη κατάσταση να τον λυγίσει και βρίσκει ακόμη και σε κάτι άσχημο αφορμή για να χαμογελάσει.

Τώρα που ξέρεις με ποια χαμόγελα θα κερδίσεις τις εντυπώσεις, μπορείς να φροντίσεις τα χαμόγελα αυτά να είναι και αστραφτερά.Το βούρτισμα δύο φορές τη μέρα είναι απαραίτητο και η τεχνολογία Τριπλού Αισθητήρα Πίεσης της Oral-B Genius (Triple Pressure Sensor Technology) προστατεύει τα ούλα από το έντονο βούρτσισμα, χάρη στην ένδειξη υπερβολικής πίεσης, την αυτόματη επιβράδυνση της οδοντόβουρτσας και τη διακοπή των παλμικών κινήσεων.