ORIGINALS

Τη σαγιονάρα σου και σε όποια παραλία

Μία δημοσιογράφος μιλά για τις ευεργετικές ιδιότητες του νούμερο ένα καλοκαιρινού υποδήματος (και σου δίνει ορισμένες -φθηνές- προτάσεις αγοράς).

Την τρέχουσα περίοδο, θα μπορούσαμε άνετα να τη χαρακτηρίσουμε και ως περίοδο ‘παντόφλα’. Από όπου και αν το πιάσουμε, από όποια οπτική ή συνθήκη, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, καταλήγουμε στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα: Διανύουμε την περίοδο της παντόφλας και μάλιστα, της καλοκαιρινής.

SuperDry 15€ από 25€ >

Για να μην σε πάρω από τα μούτρα, λέω να ασχοληθούμε με τα πιο κλασικά και συνηθισμένα και όχι με εκείνα που ήρθαν από το πουθενά, και μας πήραν και μας σήκωσαν.

Billabong Tapa 18€ από 20€ >

Το καλοκαίρι λοιπόν, είθισται, γυναίκες και άντρες να αποφεύγουμε το κλειστό παπούτσι. Αφενός γιατί με τη ζέστη γκαγκανιάζουμε τουτέστιν, σκάμε και αφετέρου γιατί το ανοιχτό παπούτσι μας δίνει μία ωραία ελευθερία.

SuperDry 15€ από 25€ >

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, μας δίνει την αίσθηση ότι περπατάμε ξυπόλητοι. Σκέψου την τελευταία φορά που έβαλες σαγιονάρα, και πες μου αν έχω άδικο. Είναι κάτι παραπάνω από άνετη, τι να λέμε τώρα.

 

Eleven Paris 17,50€ από 35€ >

Γιατί πέρα από την άνεση εν κινήσει, σου παρέχει τη δυνατότητα να τη βγάλεις όπου και όποτε θέλεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Και μεταξύ μας, θεωρώ ότι αυτή η τελευταία ευκολία της δίνει και τα περισσότερα credits. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν έχεις περάσει μία μέρα ορθοστασίας, ζέστης και ταλαιπωρίας, το να μπορείς να απελευθερώσεις τα δάχτυλα του ποδιού σου σε χρόνο dt, είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες ευλογίες της ζωής.

Ipanema 18,90€ >

Πόσες φορές καθισμένος στο τραπέζι τεντώνεις λίγο τα πόδια σου και για να “κλέψεις” λίγο αέρα αφήνεις την παντόφλα να γλιστρήσει προς τα κάτω αιωρούμενη από το μεγάλο σου δάχτυλο; Βάζω στοίχημα ότι είναι πολλές. Και μάλιστα, δεν περιορίζονται μόνο στο τραπέζι. Το έχεις κάνει και στον καναπέ που αράζεις με φίλους και στο σινεμά (το θερινό) και στο ποτό και παντού.

Amazonas 19,90€ >

 

 

Nike 24,90€ >

Για να μην συζητήσουμε τη φάση ‘παραλία’ και σαγιονάρα. Βλέπω ορισμένους με το αθλητικό να αγκομαχούν να τινάξουν την άμμο ώστε να καταφέρουν να βάλουν την κάλτσα και πραγματικά, με πιάνει η καρδιά μου. Τη ταλαιπωρία και αυτή.

 

Havaianas Brasil Logo 24,30€ από 27€ >

Εννοείται ότι στην πλειοψηφία τους, μετά τις δύο -βία τρεις- προσπάθειες τα παρατάνε και φεύγουν ξυπόλητοι. Μεταξύ μας εγώ απορώ πώς το δοκιμάζουν καν.

World Industries Relic 11,90€ από 19,99€ >

Και να πεις ότι οι σαγιονάρες είναι κάποιο είδος πολυτελείας. Κάτι υπερβολικά ακριβό ή υπερβολικά στυλάτο. Ούτε καν. Εντάξει, υπάρχουν και τέτοια δείγματα στην αγορά αλλά σίγουρα δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Funky Buddha Vintage 11,25€ από 12,50€ >

Όχι μόνο τώρα, που το τελευταίο πράγμα που μας ενδιαφέρει -θέλω να πιστεύω- είναι η πολυτέλεια, αλλά και γενικά.

Ακόμα και όταν τη χρησιμοποιούμε μεταφορικά, πάλι δεν αναφερόμαστε σε κάτι υπερλουξ. Όταν για παράδειγμα λες ότι ο άλλος “τρώει παντόφλα” από την γυναίκα του καταλαβαίνεις ότι περνάει τέλεια;

Τώρα που “τρώμε παντόφλα” από ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, μας λες μια ωραία ατμόσφαιρα;