ORIGINALS

Το βαζάκι της Nutella και άλλες 9 συσκευασίες που ‘πείραξε’ η Τέχνη

Ή αλλιώς, όταν οι καλλιτέχνες της μοντέρνας τέχνης έχουν κέφια.

Όλα είναι τέχνη. Ή μάλλον, όλα μπορούν να γίνουν τέχνη. Μοντέρνα. Γιατί, αν το καλοσκεφτούμε, αν μούσα ενός καλλιτέχνη που ασχολείται με το branding, δεν καταφέρνει να γίνει ένα αντικείμενο από την καθημερινότητα μίας κοινωνίας, τότε τι θα γίνει;

Όχι, όχι, τα πράγματα είναι απλά. Στο βαζάκι της νουτέλα, στο κουτάκι της μπύρας, σε μία σοκολάτα. Εκεί, είναι που κρύβεται η ευτυχία, άρα εκεί θα κρύβεται και η τέχνη. Μην διαφωνείς και πριν κράξεις, δες τα αποτελέσματα της εν λόγω έμπνευσης. Αξίζουν.

Μπύρα από την Αγγλία

Σε απευθείας σύνδεση με την Tate Modern, το δημιούργημα του Peter Saville προτείνει το πιο in, ‘προχώ’, πες το όπως θες, φλασκί για μπύρα.

Το new age κουτάκι με τα σπίρτα

Για λογαριασμό της δανέζικης εταιρείας Hay, η Αμερικανίδα Shane Schneck συνεργάστηκε με την Σουηδή Clara von Zweigbergk για να δημιουργήσουν αυτό το κουτάκι που λογικά, θα αγαπούσε ο Βαν Γκόνγκ. Λόγω ζαλούρας.

Ένα βαζάκι, πολλές μάρκες

 

Οι limited edition συσκευασίες προϊόντων μεγάλων brands όπως η Heinz, η Marmite και η Levi’s δημιουργήθηκαν για λογαριασμό του Selfridges του Λονδίνου, μας φέρνουν στο μυαλό κάτι πολύ παλιό και πολύ ‘καινούριο’ ταυτόχρονα.

Το απόλυτο kit επιβίωσης (στυλ)

Η μεξικανική Menosunocerouno αντιμετώπισε το ενδεχόμενο της ‘Αποκάλυψης, τώρα’ με τον πιο μινιμαλιστικό, σοφιστικέ τρόπο. Και εύγε.

Νουτέλα, λιτή και απέριττη

Ένα δημιούργημα της συμβουλευτικής εταιρείας Antrepo από το μακρινό 2010.

Περιποίηση στο μίνιμαλ

 

Ουδέτερο, φυσικό. Οι Γιαπωνέζοι της εταιρείας Nendo γενικά, το έκαναν το θαύμα τους για τη σειρά περιποίησης TCM.

Σοκολάτες από μάρμαρο

 

Η έμπνευση της εταιρείας Calico Wallpaper για τις σοκολάτες Mast Brothers φέρνει στο μυαλό τα ‘δύο μαρμάρινα φιλιά’ του Γιώργου Αλκαίου. Εντάξει, όχι αλλά κατάλαβες.

Σοκολάτα ‘με επικάλυψη’

Ο σχεδιασμός του Γιαπωνέζου σχεδιαστή Yuta Takahashi για τη σοκολάτα Mandarin Natural Chocolate, δίνει μία γεύση από το περιεχόμενο πιο λαχταριστή από όσο αντέχει ο μέσος καταναλωτής.

Cd δίχως άγχος

Εδώ, βλέπουμε την υπέροχη σύλληψη του στούντιο Spread από το Τόκιο να φτιάξει μία συσκευασία cd από τις anti-stress φουσκάλες που όλοι λατρεύουμε να σκάμε. Μπράβο. Όχι, μπράβο.

Το σάκε, στα μινιμαλιστικά

Η μάρκα Soto, ανέθεσε στο σχεδιαστή Joe Doucet να δημιουργήσει για το σάκε της, κάτι το διαφορετικό. Το αποτέλεσμα ήταν μινιμαλιστικά, υπέροχο. Cheers!