ORIGINALS

Toys for boys: Η γυναικεία αξιολόγηση

Πώς βλέπουν άραγε οι γυναίκες το πάθος σου για μικροσκοπικά gadgets, video games ή και τα αυτοκίνητα;

Λένε πως οι άντρες μένουν για πάντα παιδιά. Το θέμα είναι πως έχουν και έναν στρατό παιχνιδιών για να το αποδείξουν. Στην παιδική ηλικία η κατηγοριοποίηση των παιχνιδιών σου ήταν τόσο απλή, πολλές φορές και μονολεκτική: στρατιωτάκια, αυτοκινητάκια, τουβλάκια. Τώρα που έχουν ενταχθεί περισσότερες λέξεις στο παιχνίδι, θα καταφύγουμε σε περιγραφικές μεθόδους ομαδοποίησης. 

Αυτά που αναβαθμίζουν το σπίτι σου από κατοικήσιμο έως και φιλόξενο

Το ξέρω πως πριν επενδύσεις σε μία καλή τηλεόραση είχες δεύτερες σκέψεις τύπου «μήπως μικραίνει το σαλόνι», αλλά όπως διαπίστωσες η ζωή σου αναβαθμίστηκε από τότε που καλούσες μια κοπέλα στο σπίτι για να δείτε ταινία και κατέληγες να τοποθετείς το λάπτοπ σου πάνω σε ένα πλαστικό σκαμπό, με τον ήχο να αχνοακούγεται και τα αιωρούμενα καλώδια να μετατρέπουν το σαλόνι σε ναρκοπέδιο κάθε φορά που πήγαινες στην κουζίνα να φέρεις πατατάκια. Πλέον η κουζίνα σου εκτός από πατατάκια φιλοξενεί και μια εσπρεσιέρα και τολμώ να σου δώσω συγχαρητήρια.

Bonus: Σκέψου μήπως επενδύσεις και σε μια σκούπα – ρομπότ που εξασφαλίζει πως το πάτωμα σου δεν θα θυμίζει αίθουσα σινεμά μετά από προβολή παιδικής, ενώ εσύ δεν θα κάνεις τίποτα, παρά μόνο θα κοιτάς αυτή τη μαγική στρόγγυλη μάζα τεχνολογίας να κόβει ανενόχλητη τις βόλτες της.

Αυτά που σε κάνουν να φωνάζεις μπροστά από μια οθόνη

Αν η πλειονότητα των γυναικών είναι σε θέση να εκτιμήσει ένα καλό ηχοσύστημα και ένα καθαρό πάτωμα, η αλήθεια είναι πως δεν θα ενθουσιαστούν εξίσου με τις οργανωτικές και ηγετικές σου ικανότητες στο FIFA. Ας αρκεστούμε στο ότι θα χαμογελάσουν με τον ενθουσιασμό σου όταν θα ανακοινώσεις πως μόλις κέρδισες (υποθέτω κάποιο πρωτάθλημα;), με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό που κανείς δεν καταλάβαινε γιατί είσαι τόσο χαρούμενος με το σπιτάκι χωρίς στέγη που είχες ζωγραφίσει, αλλά όλοι ήταν ευτυχισμένοι επειδή εσύ ήσουν χαρούμενος και θα έτρωγες όλη σου τη φρουτόκρεμα. Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις που τα video games δεν αποτελούν αποκλειστικά αντρική ασχολία, οπότε εκεί ξέχνα το συγκαταβατικό ύφος και ετοιμάσου για μια τίμια αναμέτρηση.

Αυτά με τις 4 ρόδες

Εδώ έχουμε δύο παραμέτρους: τη θεωρία και την πράξη. Δηλαδή υπάρχουν όλες αυτές οι συζητήσεις, οι εικόνες που χαζεύεις, οι διαφωνίες με τους φίλους σου για αυτοκίνητα που ίσως δεν οδηγήσεις ποτέ, αλλά υπάρχει και το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι σου. Οι γυναίκες λένε πως είναι πρακτικά όντα, οπότε ας μιλήσουμε για την παράμετρο Β. Το αυτοκίνητό σου και η κατάστασή συντήρησής του δηλώνει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου. Για παράδειγμα το ένα δάχτυλο σκόνη μαρτυρά, -ας το πούμε ευγενικά- μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση της ζωής, ενώ αν κάθε πρωί κατεβαίνεις με το ειδικό πανάκι καθαρισμού και πέφτεις σε δεκαήμερη κατάθλιψη με μια μικροσκοπική γρατζουνιά, τότε –ας το πούμε εξίσου ευγενικά- θα έχεις δηλώσει με τον τρόπο σου πως έχεις ορισμένες εμμονές που θα μπορούσαν να γίνουν κουραστικές.

Αντίστοιχα, η ίδια η επιλογή του αυτοκινήτου σου δηλώνει το κατά πόσο σου αρέσει να ζεις ή όχι σε έντονους και περιπετειώδεις ρυθμούς και το αν είσαι ή όχι fan της δυναμικής μετακίνησης.

 

Για παράδειγμα, το DS 4 Crossback, με την outdoor εμφάνιση και τα στιβαρά σχεδιαστικά στοιχεία, συνδυάζει τόσο το πνεύμα της περιπέτειας, όσο και την αστική ευέλικτη χρήση. Τα χαρακτηριστικά του δηλαδή αντικατοπτρίζουν έναν άντρα δυναμικό αλλά και άνετο, που κάνει αξιόπιστες και στιβαρές επιλογές.

 

Για να το θέσω πιο απλά, μπορεί η συνοδηγός σου να μην γνωρίζει τι ακριβώς είναι το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (EAT6) και πώς ακριβώς επιτυγχάνει την ιδανική ισορροπία μεταξύ μειωμένης κατανάλωσης καυσίμου και δικής σου απόλαυσης στην οδήγηση, πίστεψέ με όμως πως θα εκτιμήσει τόσο το κομψό και φιλόξενο εσωτερικό του όσο και την αίσθηση δυναμισμού και ασφάλειας που θα της μεταδίδεις.

Αυτά που τα λέμε gadgets

Από την εποχή του πολυσουγιά που κουβαλούσες ευλαβικά στη σχολική σου τσάντα σου και δεν χρειάστηκες ποτέ τα 158 εργαλεία του, μέχρι και το usb ψυγειάκι που πιάνει τσάμπα χώρο στο γραφείο σου και θύρα στον υπολογιστή σου, η αλήθεια είναι πως η χαρά του gadget δεν κρίνεται στην καθημερινή χρήση. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η σούπερ wow φωτογραφική μηχανή σου που έβαλε τέλος στην εξίσωση κορίτσι + βγάλε με φωτογραφία = γκρίνια, καθώς και εσύ τώρα δεν βαριέσαι και αυτή το απολαμβάνει να κάνει το μοντέλο στις απόπειρες σου να μάθεις κάτι περισσότερο από το να πατάς το κουμπί.

Περίπτωση εξαιρετικά χρήσιμου gadget είναι και η high-tech οθόνη αφής 7’’ του DS 4 Crossback που ανταποκρίνεται στη δική σου επιθυμία να είσαι πάντα δικτυωμένος και στη δική της επιθυμία να έχει συνδεδεμένο το smartphone της.

Σε γενικές γραμμές οι γυναίκες ναι, εκτιμούν αυτά που ονομάζουμε toys for boys, όχι μόνο για το χαμόγελο που σχηματίζεται στα πρόσωπά σας, αλλά και για πιο χρηστικούς και διασκεδαστικούς λόγους. Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Δηλαδή εσύ όταν έπαιζες με τα αυτοκινητάκια σου δεν είχες μια πιτσιρίκα πάνω από το κεφάλι σου να σου λέει πως αυτό που κρατάς είναι δικό της; Και τι εννοείς φίλε μου (κάφρε) πως δεν της το έδινες;