ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο αθλητής, το μοντέλο, ο ντετέκτιβ: O Taylor Kitsch τα κάνει όλα

Τον γνωρίσαμε από τη σειρά “Friday Night Lights” και τώρα ο Taylor Kitsch επιστρέφει στη μικρή οθόνη για το 2ο κύκλο του “True Detective”.

Όταν κοιτάς τον Taylor Kitsch είναι λογικό η πρώτη σου σκέψη να είναι Abercrombie & Fitch. Μοιάζει με μοντέλο, από αυτούς που φοράνε τα ρούχα της φίρμας και τους βλέπεις σε διαφημίσεις. Καθόλου τυχαία όλα αυτά, γιατί ο Kitsch όντως υπήρξε μοντέλο Abercrombie & Fitch. Κάτι πολύ μακριά από τον ρόλο που υποδύεται φέτος στο True Detective που βλέπεις ταυτόχρονα με την Αμερική (κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα) αλλά και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00, από τα κανάλια Novacinema.

Το 2002, στα 21 του, ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Βανκούβερ του Καναδά Taylor, άφησε πίσω του το trailer park στο οποίο έμενε με την πολυμελή οικογένειά του (χωρισμένων γονιών) και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει καριέρα στο μόντελινγκ. Πολλά όνειρα ξεκίνησαν έτσι και κάηκαν στην πορεία, όμως αυτός ο πιτσιρικάς δεν θα πήγαινε χαμένος.

Ύστερα από 2 χρόνια ως μοντέλο (τόσο ρούχων, όσο και φωτογραφίσεων για coffee table books), ο Kitsch αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως ηθοποιός. Η πρώτη επιτυχία ήρθε άμεσα, με έναν από αυτούς τους ρόλους που με ευκολία μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει ως ρόλους καριέρας. Ναι, ο Kitsch μόλις ξεκινούσε, και είναι ακόμα πολύ νέος, δεν έχουμε ιδέα τι θα φέρει το μέλλον. Όμως μην γελιόμαστε. Ρόλοι σαν αυτόν του Tim Riggins στο “Friday Night Lights” σε ακολουθούν για πάντα.

Στο αγαπημένο και βραβευμένο αθλητικό δράμα του NBC, ο Kitsch παίζει έναν από τους σταρ αθλητές μιας τοπικής σχολικής ομάδας φούτμπολ, σε μια από αυτές τις πόλεις της αμερικάνικης επαρχίας όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την επιτυχία της τοπικής ομάδας. Ο Kitsch, που φυσικά μοιάζει υπερβολικά μεγάλος για τον ρόλο αλλά δεν πειράζει, είναι ο Tim Riggins, δυσλειτουργικός έφηβος που μπλέκεται ερωτικά με την κοπέλα φίλου και συναθλητή του. Για τις επόμενες 5 σεζόν παρακολουθούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους καταφέρνει όλο να μπλέκει και να τα θαλασσώνει, αλλά και την ίδια στιγμή, να γίνεται και να παραμένει η αληθινή καρδιά της σειράς. Ο αθλητής-χαρακτήρας εκείνος για τον οποίον περισσότερο από όλους θες να πανηγυρίσεις.

 

Ίσως έχει να κάνει με την απλή γοητεία που εκπέμπει. Που, αν και Καναδός, κάτι στην όλη του παρουσία βγάζει αγνή americana, σα να είναι η νέα γενιά του καουμπόη του Marlboro.

Οι θεατές τον αγάπησαν και μαζί με τους θεατές φυσικά ακολουθεί το Χόλιγουντ, που δε θα άφηνε έναν νεαρό ηθοποιό/μοντέλο με γκελ στον κόσμο να πάει χαμένος, εξ ου και φτάσαμε δειλά αλλά με ακρίβεια στό έτος 2012, με τον κόσμο να είναι ακόμα ασφαλής και το πείραμα Taylor Kitsch σε πλήρη εξέλιξη. Στη διάρκεια εκείνης της χρονιάς βγήκαν στις αίθουσες 3 ταινίες με τον πάλαι ποτέ Tim Riggins. Μία σε σκηνοθεσία Oliver Stone, μία το πολυδάπανο “John Carter” από τον σκηνοθέτη της Pixar, Andrew Stanton, και μία σε σκηνοθεσία Peter Berg (εκ των παραγωγών του “Friday Night Lights”), το υπερθέαμα “Battleship”, δηλαδή το γνωστό και ως “Tim Riggins εναντίον των εξωγήινων”.

 

Στο “Battleship” ο Kitsch έπαιζε ακριβώς αυτό τον τύπο ήρωα, τον all-american ήρωα, το ένα απλό χωριατόπαιδο που κρίνει τη μοίρα του πλανήτη. Απλά, καθημερινά πράγματα.

Δυστυχώς για τον ήρωά μας, ο πλανήτης σώθηκε μεν, οι ταινίες δεν έβαλαν φωτιά σε ταμεία και κριτικές, κι έτσι οι τύχες του μοντέλου/ηθοποιού/ήρωα βρέθηκαν πάλι σε κρίση. Πέρασαν λίγα χρόνια, αναμφίβολης κρισιμότητας για τον Taylor. H επιστροφή στην τηλεόραση θα έμοιαζε με ήττα πριν μερικά χρόνια, όχι όμως όταν ακολουθείς στο δρόμο που χάραξαν οι Woody Harrelson και Matthew McConaughey στο “True Detective”, για τον 2ο κύκλο του οποίου οι φήμες και οι συζητήσεις κρατούσαν μήνες ολόκληρους.

Όπως και όλοι οι συμπρωταγωνιστές του σε αυτό τον 2ο κύκλο, ο Kitsch παίζει κόντρα ρόλο, με τον χαρακτήρα του, Paul Woodrugh να κρύβει μυστικά πολλά εκ των οποίων μας είναι σίγουρα ακόμη άγνωστα. Παίζει και πάλι έναν all-american ήρωα, που πολέμησε στο Ιράκ για την πατρίδα του, όμως αυτή τη φορά δεν έχει λαμπερό χαμόγελο και ανάλφρη, “όλα θα πάνε καλά” διάθεση. Ο Paul είναι σαν σκοτεινός αντικατοπτρισμός των προηγούμενων ρόλων του Kitsch, ένας άντρας που δεν είναι σε ειρήνη με τον εαυτό του, μισώντας μέρος αυτού που είναι, έχοντας βαριά οικογενειακά ψυχολογικά τραύματα, και κρύβοντας αλήθειες για τις -κυριολεκτικές- πληγές του.

 

Είναι ένας από τους πυλώνες αυτής της 2ης σεζόν “True Detective” και πιθανώς ο αινιγματικότερος όλων. Είναι δίκαιο: Όπως κάθε μεγάλος παίχτης (σαν τον Tim Riggins) που επιστρέφει στο γήπεδο που δοξάστηκε, έτσι κι ο Taylor Kitsch επιστρέφοντας στην τηλεόραση βρήκε να τον περιμένει ένας ζουμερός, σκοτεινός, ιντριγκαδόρικος και απαιτητικός ρόλος.

Την ίδια ώρα που εμείς παρακολουθούμε τα επεισόδια της νέας σεζόν, ο Kitsch ζει καλές μέρες σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Οι φήμες μιλούν για δεσμό μεταξύ εκείνου και της συμπρωταγωνίστριάς του στη σειρά, Rachel McAdams, για το οποίο τι άλλο να πει κανείς παρά μπράβο. Και ταυτόχρονα, φήμες τον θέλουν στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολυαναμενόμενο ριμέικ του “Raid”, μιας από τις καλύτερες περιπέτειες των τελευταίων χρόνων.

Με νέα του λοιπόν αφετηρία του πρεστίζ που φέρνει μαζί του ένας ζόρικος πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ΗΒΟ, το “True Detective”, ο Tim Riggins αυτή τη φορά είναι έτοιμος να σκοράρει. Εμείς είμαστε μαζί του.

Βάλε από τώρα να γράψεις τα επεισόδια της σειράς, χρησιμοποιώντας τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+, για να μην έχεις ανάγκη ούτε να ξενυχτήσεις την Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα  για την ταυτόχρονη προβολή με την Αμερική ούτε να συντονιστείς απαραίτητα στις 22:00 το βράδυ στα κανάλια Novacinema για την prime time προβολή. Το θέμα είναι να βλέπεις αυτό που θέλεις, όποτε εσύ το θέλεις.