ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο ‘ISG Maxibillion’ θέλει να σε κάνει επαγγελματία gamer

Μιλήσαμε με τον Έλληνα πρωταθλητή του League of Legends, Κωνσταντίνο Αυγερόπουλο, λίγους μήνες πριν μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο τουρνουά της Βραζιλίας.

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ή επαγγελματίας gamer. Αυτή είναι πιθανότητα η απάντηση (σχεδόν) κάθε παιδιού αν το ρωτήσεις τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω. Κι εγώ όταν μου έκαναν την αντίστοιχη ερώτηση πριν αρκετά χρόνια, κάπως έτσι απαντούσα.

Ο Κωνσταντίνος Αυγερόπουλος, γνωστός ως ‘ISG Maxibillion’ στο χώρο του gaming, δεν το έλεγε απλώς, το πίστευε. Πλέον, βρίσκεται μια ανάσα από το να το κάνει πράξη. Στον ελληνικό τελικό 1vs1 του League of Legends Red Bull Player One, που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Xbox Arena Festival powered by Plaisio, κέρδισε τον Χρήστο ‘You Got Trolled’ Μπαλκουρανούδη, ύστερα από σκληρές μάχες επί της οθόνης. 

Έπειτα από τρεις προκριματικούς και πάνω από 1000 συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα, στα καταστήματα των Battlenet, Bits and Bytes, The Web και στο Xbox Arena Festival powered by Plaisio, ο ‘ISG Maxibillion’ κατάφερε να κερδίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Βραζιλία, εκεί όπου τον ερχόμενο Νοέμβριο θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικός του Red Bull Player One. Δεν θα ταξιδέψει, όμως, απροετοίμαστος με προορισμό την χώρα της Λατινικής Αμερικής, αφού θα περάσει μια εβδομάδα προετοιμασίας σαν Pro player με coach τον R1ou, με συνεχείς προπονήσεις πάνω στο παιχνίδι, αθλητικό ψυχολόγο, διατροφικά προγράμματα, media training και πολλά άλλα.

Πριν φύγει και πάει στη Βραζιλία για να βγάλει νοκ άουτ κάθε παίκτη του League of Legends, μιλήσαμε μαζί του για το παιχνίδι, το ‘λιώσιμο’ στην οθόνη και την καριέρα ενός επαγγελματία gamer.

 

Κωνσταντίνε, αρχικά μίλησέ μας για την εμπειρία σου στον ελληνικό τελικό του 1vs1 τουρνουά League of Legends.

“Η εμπειρία μου στον ελληνικό τελικό του Red Bull Player One ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί μέχρι τώρα, καθώς δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά και ούτε έχω πάρει κάποια σημαντική διάκριση όπως αυτή!”

Περίμενες ότι θα κερδίσεις και θα πάρεις το εισιτήριο για Βραζιλία;

“Είχα αισιόδοξες σκέψεις από την αρχή του τουρνουά, όταν έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι από τα Battlenet, μέχρι και τον τελικό στο stage του Xbox Arena”.

Ξέρεις τι θα συναντήσεις εκεί;

“Προφανώς θα συναντήσω πολύ δυνατούς αντιπάλους με αρκετή εμπειρία, αλλά πιστεύω ότι με την κατάλληλη προπόνηση με τον R1ou και με θέληση για νίκη θα φέρω θετικά αποτελέσματα”.

Ποια θα είναι η προετοιμασία σου για το τουρνουά στη Βραζιλία;

“Αρχικά θα κάνω προπόνηση μόνος μου για να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να περιορίσω τα λάθη μου. Έπειτα θα περάσω με τον R1ou μια βδομάδα προετοιμασίας για να είμαι έτοιμος τελικά να ανταπεξέλθω στο διεθνές επίπεδο”.

Πόσες ώρες καθημερινής εξάσκησης στο παιχνίδι χρειάζεται ένας παίκτης για να φτάσει στο επίπεδό σου;

“Δεν έχουν σημασία τόσο οι ώρες που θα παίξει κανείς , αλλά το πόσο θα κατανοήσει το παιχνίδι, όντας 100% συγκεντρωμένος, στις ώρες που θα αφιερώσει σε αυτό”.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο σερί ωρών που πέρασες μπροστά στην οθόνη σου παίζοντας League of Legends;

“Το μεγαλύτερο σερί ωρών που έχω περάσει παίζοντας League of Legends είναι περίπου 14 ώρες”.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου;

“Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο μυστικό, απλώς η επιτυχία έρχεται με αρκετή προσπάθεια και πολύ συγκέντρωση τις ώρες του παιχνιδιού”.

Μπορεί κάποιος να βγάλει αρκετά χρήματα ως επαγγελματίας gamer;

“Νομίζω δεν είμαι ακόμα ο κατάλληλος για να απαντήσει αυτή την ερώτηση , καθώς δεν είμαι ακόμα pro gamer, αλλά είναι το όνειρο μου να γίνω ένας από αυτούς. Από ότι έχουμε δει οι pro gamers βγάζουν αρκετά λεφτά από την υποστήριξη του κόσμου”.

Ποιες οι διαφορές στα Gaming τουρνουά στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

“Δεν έχω εντοπίσει τις διαφορές μεταξύ των τουρνουά εκτός και εντός Ελλάδας , αλλά μετά από το τουρνουά τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Βραζιλία μετά χαράς να σας πω την σύγκριση αυτή!”

Τι θα συμβούλευες ένα νέο παιδί που σε έχει ίσως πρότυπο και θέλει να γίνει κορυφαίος του είδους;

“Αρχικά,πρέπει να ξέρει ότι θέλει πολλή προσπάθεια για να φτάσεις σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, πόσο μάλλον να γίνει κορυφαίος του είδους. Αλλά πιστεύω ότι με θέληση όλα γίνονται!”

Ποιος ο στόχος σου πλέον;

“Ο ανώτερος στόχος είναι να γίνω επαγγελματίας παίκτης, αλλά προς το παρόν κοιτάω μόνο τον παγκόσμιο τελικό του Red Bull Player One στη Βραζιλία και το πώς θα γίνω καλύτερος”.