THE WALKING DEAD

Ο Ross Marquand πιστεύει ότι είμαστε όλοι Walkers

Συναντήσαμε τον Aaron του The Walking Dead και μας μίλησε για τη σειρά, τον Conan και τη Μύκονο.

Το The Walking Dead βρίσκεται στο “ημίχρονο” της έκτης σεζόν, ο Πάνος Κοκκίνης μας έχει μεταφέρει αρκετά γλαφυρά τα όσα ωραία παρακολουθούσαμε κάθε Δευτέρα βράδυ στο FOX, όμως το διάστημα μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν και επιστρέφει το δεύτερο μισό της σεζόν, δεν περνάει εύκολα.

Τι καλύτερο λοιπόν απ’ το να διαβάσεις την κουβέντα μας με τον Ross Marquand, τον ηθοποιό που υποδύεται τον Aaron, τον recruiter της Alexandria. Με τον Ross συναντηθήκαμε στο Λονδίνο, όπου βρέθηκα καλεσμένος του FOX International Channels Greece και μιλήσαμε για τη συνέχεια της σειράς, για το γεγονός πως υποδύεται τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα στο The Walking Dead, για τα προσωπικά του σχέδια και την αγάπη του για την Ελλάδα.

To The Walking Dead κι ο Aaron

 

Ο Aaron εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο σύμπαν του The Walking Dead στο επεισόδιο με τον τίτλο “Them”, δηλαδή το 10ο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν. Τον είδαμε ως recruiter της Alexandria, χωρίς να μάθουμε κάτι ιδιαίτερο για το παρελθόν του. Θα του αφιερωθεί κάποιο επεισόδιο στο μέλλον, ή θα παραμείνει μια μυστηριώδης φιγούρα;

Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο backstory, ούτε θα μάθουμε τρομερά πράγματα για το παρελθόν του. Ξέρουμε ότι δούλευε σε NGO στην Αφρική, όπου και ερχόταν συχνά αντιμέτωπος με βαρώνους ναρκωτικών και εμπόρους όπλων. Πέρα απ’ αυτό δεν θα μάθουμε πολλά στη συνέχεια, κάτι το οποίο για μένα είναι υπέροχο, προσδίδει ένα μυστήριο στον χαρακτήρα” εξηγεί ο ίδιος. Όσο για το πώς υποδέχτηκαν ένα νέο μέλος στην παρέα τους οι ηθοποιοί της σειράς, έπειτα από 5 “γεμάτες” (και γαμάτες) σεζόν;

Στο πρώτο επεισόδιο που έπαιζα, στον αχυρώνα, όπως οι χαρακτήρες ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στον Aaron, έτσι ήταν κι οι ηθοποιοί απέναντι σε μένα. Αναρωτιόντουσαν, ποιος είναι αυτός ο τύπος, τον συμπαθούμε, τον εμπιστευόμαστε; Την ώρα λοιπόν που μιλούσα στην κάμερα για την Alexandria και το πόσο ασφαλές μέρος είναι, μέσα μου ένιωθα έναν πραγματικό φόβο. Φυσικά, ταυτόχρονα ήμουν και τρομερά ενθουσιασμένος γιατί είμαι και ήμουν από πριν ένας τεράστιος φαν της σειράς και πλέον νιώθω ότι βάζω κι εγώ το κομμάτι μου σε ένα τρομερά πετυχημένο πρότζεκτ. Πάντως τώρα περνάω υπέροχα και τα πάω καλά με όλους, είναι ένα σετ χωρίς ντίβες”. Υπάρχει καλό κλίμα στα παρασκήνια κι αυτό βγαίνει προς τα έξω, τελικά δεν τα λέμε μόνο στην Ελλάδα αυτά. Παρέα με ποιους κάνει όμως;

Από άποψη παρέας εκτός γυρισμάτων θα έλεγα ότι αράζω περισσότερο με τον Josh McDermitt (Eugene) και τον Michael Cudlitz (Abraham). Είναι οι φίλοι μου, βγαίνουμε έξω και παρτάρουμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Μετά από  12-14 ώρες δουλειάς την ημέρα και με τόσες δυσκολίες, πρέπει να περνάς και καλά”.

Επιστρέφοντας στον χαρακτήρα του Aaron, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σην ευθύνη του απέναντι στον ερχομό των Λύκων στην Alexandria. Ξέρω, δεν είναι ευγενικό να τον φορτώνω με τύψεις πρώτη φορά που τον βλέπω, όμως δεν γινόταν να μην πω κάτι. Πάντως αναγνώρισε το φταίξιμο.

Ο Aaron μπορεί να μην σχεδίασε ακριβώς έναν χάρτη για την Alexandria, όμως οι Λύκοι κατάφεραν να ενώσουν τα στοιχεία που προσέφεραν οι φωτογραφίες του για να την εντοπίσουν. Αισθάνεται ευθύνη γι’ αυτό και η ενοχή είναι κάτι που θα τον κατευθύνει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν”. Όσο για το ίδιο το επεισόδιο με τους Λύκους;

Το επεισόδιο με τους Λύκους ήταν σκέτη τρέλα, έστω κι αν συμμετείχα μόλις μερικές ημέρες. Είχε πάρα πολλές λήψεις με κίνηση, ήταν σκέτο χάος. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι η Alexandria αποτελεί μια κοινότητα σε πλήρη λειτουργία, μένουν άνθρωποι εκεί. Γυρίζαμε τρελές σκηνές μάχης και έπρεπε να σταματήσουμε για λίγο την παραγωγή επειδή κάποιος ήθελε να βγάλει το αυτοκίνητο του και να πάει για ψώνια”.

A photo posted by @onemangr on

 

Ο Aaron αποτελεί τον πρώτο ανοιχτά gay χαρακτήρα του The Walking Dead. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κόσμου απέναντι σε αυτό; “Είχαμε ανάμικτες αντιδράσεις. Από τη μια πλευρά υπήρξαν ιδιαίτερα αρνητικές αντιδράσεις, όμως το θετικό είναι πως για κάθε αρνητικό σχόλιο, υπήρχε ένα και ακόμα περισσότερα σχόλια που υπερασπίζονταν τον Aaron και την LGBT κοινότητα εν γένει, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι θαυμάσιο. Αρχικά είχα σοκαριστεί με τα σκληρά λόγια, όμως πλέον χαίρομαι, διοτί αποτέλεσαν την αφορμή για μια ωραία συζήτηση. Δεν περιμένεις πάντα από τη δουλειά σου να έχει έναν κοινωνικό απόηχο κι όταν πια τον αποκτήσει αισθάνεσαι πολύ όμορφα”.

Όσο για τα κοινωνικά μηνύματα που μπορεί να περάσει μια σειρά σαν το The Walking Dead; Ναι αμέ, μην απορείς, μια σειρά με ζόμπι μπορεί να περάσει τα δικά της μηνύματα. Ο Ross Marquand ήταν σαφής: “Η σειρά αποτελεί στην ουσία μια προβολή της πραγματικής κοινωνίας. Οι Walkers αντιπροσωπεύουν την πνευματική βαρεμάρα, την θανατηφόρα απελπισία που υπάρχει εκεί έξω. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά ξεπερνάνε εμπόδια για να επιβιώσουν. Η ζωή είναι ήδη δύσκολη κάθε ημέρα, χωρίς καν την παρουσία των Walkers. Αυτός είναι ο λόγος που έχει αγαπηθεί τόσο, επειδή παρουσιάζει αυτή την καθημερινή μάχη του καθενός μας”.

Ο Ross πριν (και μετά) το The Walking Dead

 

Όταν έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη σειρά ο χαρακτήρας του Aaron, λίγοι είπαν “α, κάπου τον ξέρω αυτόν, κάτι μου θυμίζει”. Η φωνή του όμως ίσως σου φάνηκε κάπως πιο γνώριμη. Βλέπεις πριν το The Walking Dead, ο Ross Marquand έβγαζε το ψωμί του κάνοντας voice overs σε σειρές, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Ναι, βιντεοπαιχνίδια όπως το Battlefield.

Στο Battlefield υποδύθηκα 25 διαφορετικούς χαρακτήρες σε 1,5 χρόνο. Είναι ευλογία για έναν ηθοποιό που κάνει voice overs να έχει μια σταθερή δουλειά για τόσο μεγάλο διάστημα και να κρατάει τις ίδιες φωνές. Μετά από κάθε ηχογράφηση ήμουν πάντα βραχνιασμένος επειδή έπρεπε να φωνάζω, όμως είχε πάρα πολύ πλάκα. Ήταν μοναδική εμπερία για μένα, επειδή λατρεύω τα video games, να παίζω στη συνέχεια το παιχνίδι και να ακούω τη φωνή μου. Είδα τα διαφορετικά επίπεδα και την ποσότητα της δουλειάς που απαιτείται για να δημιουργηθεί ένα videogame, είναι εντυπωσιακό”. Εκτός από voiceovers, ο Ross κάνει και εξαιρετικές μιμήσεις.

Έτσι έβγαζα λεφτά πριν το The Walking Dead. Έκανα μιμήσεις διασήμων ηθοποιών. Όταν μια σκηνή είχε κακό ήχο, ή έπρεπε να γυρίσουν έναν έξτρα διάλογο κι ο ηθοποιός δεν προλάβαινε, έμπαινα εγώ και δάνειζα τη φωνή μου. Θυμάμαι μια άλλη φορά που μια ταινία είχε πάρα πολλές βρισιές και με φώναξαν για να ηχογραφήσουμε τους διαλόγους χωρίς τις βρισιές, για να την προβάλλει μια αεροπορική εταιρεία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Το αποτέλεσμα ήταν μερικοί από τους πιο γελοίους διαλόγους που έχω ακούσει ποτέ”.

Έχω μιμηθεί τον Harrison Ford, τον Gandolfini. Κάνω μιμήσεις και για το show του Conan, έχω μιμηθεί τον Christopher Walken για παράδειγμα. Ο Conan είναι τρομερός τύπος, πολύ αστείος. Συμμετείχα και στο Mad Men και έκανα τον Paul Newman. Πριν την πρώτη οντισιόν κάπνιζα όλο το βράδυ για να πετύχω τη φωνή του και το επόμενο πρωί δεν μπορούσα καν να μιλήσω. Ήταν μια απαίσια οντισιόν. Ευτυχώς με ήξερε ο σκηνοθέτης και με υπερασπίστηκε κι έτσι πήρα τον ρόλο. Στο τέλος μάλιστα μου είπε συγχαρητήρια για τη δουλειά μου κι ο Jon Hamm, ήταν ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που έχω νιώσει ποτέ”.

Πώς βρέθηκε όμως να ασχολείται με τις μιμήσεις; “Για τη σωστή μίμηση πρέπει να βρεις το μυστικό, να αφήσεις τον χαρακτήρα να μπει στο σώμα σου. Ξεκίνησα λόγω βαρεμάρας. Καθόμουν, άκουγα τις φωνές των ηθοποιών με τις ώρες και προσπαθούσα να τις μιμηθώ. Στην αρχή δεν το έκανα καθόλου καλά κι αποφάσισα πως αν θέλω να ασχοληθώ σοβαρά πρέπει να βελτιωθώ. Βασικά στην αρχή δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο επάγγελμα, μου το είπε ο ατζέντης μου, είναι σαν ένα καλά κρυμμένο, βρώμικο μυστικό του Hollywood. Όταν έμαθα ότι μπορώ να βγάλω λεφτά από αυτό, τότε αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά”. Τώρα που έγινε πια διάσημος για κάτι περισσότερο από τη φωνή του, θα συνεχίσει τα voiceovers και τις μιμήσεις;

Θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω να κάνω voiceovers, το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως πλέον είναι ο χρόνος μου. Όλα τα στούντιο βρίσκονται στο Λος Άντζελες και δεν είναι εύκολο να κάνω δουλειά από το λαπτοπ μου και ένα μικρόφωνο, χρειάζονται κάτι πιο επαγγελματικό. Πάντως είναι χαρά μου να χάνω τέτοιες δουλειές εξαιτίας του The Walking Dead, δεν έχω κανένα πρόβλημα.”

Όσο για τα μελλοντικά του πλάνα; “Πριν πιάσουμε το μέλλον, να σου πω ότι πριν ξεκινήσω το The Walking Dead είχα αποφασίσει να παρατήσω την υποκριτική και να μετακομίσω στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθώ με τη φωτογραφία. Από μικρός ήμουν παθιασμένος και πριν μερικά χρόνια αγόρασα από έναν φίλο μου μια εκπλητική φωτογραφική κι αποφάσισα να ξεκινήσω να φωτογραφίζω τα πάντα. Η Leibovitz κι ο Herb Ritts είναι οι αγαπημένοι μου φωτογράφοι. Πλέον, στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω σενάρια. Ελπίζω μέσα στα επόμενα δυο χρόνια να βγει στην παραγωγή κάποια σειρά μου”.

Μέχρι τότε, τον Ross θα τον βλέπεις κάθε Δευτέρα βράδυ στο FOX, στο The Walking Dead ως Aaron και θα ακούς τη φωνή του στα διάφορα πρότζεκτ στα οποία συμμετέχει. Μπορεί να τον πετύχεις και το καλοκαίρι στη Μύκονο, αφού μου αποκάλυψε ότι επισκέπτεται πολύ συχνά τη χώρα μας.