ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Έξω από το ΝΑΤΟ, μέσα στο Μαντζάτο: Κάποτε υπήρχε ένα μπαρ που έγινε σύνθημα

Το 1999, τα Γιάννενα έχασαν ένα μπαρ, αλλά κέρδισαν έναν μύθο.

Όπως και κάθε αφήγηση που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και το ξεκίνημα του Μαντζάτο δεν θα μπορούσε παρά να θυμίζει μια κινηματογραφική μεταφορά του αξιώματος "την ιστορία γράφουν οι παρέες".

Διαβάστε περισσότερα

Koch bros: Οι 'Δρακουμέλ' που θέλουν το κακό του πλανήτη

Εχθρός τους; Ο πλανήτης. Όπλο τους; 100 δισ. δολάρια προσωπική περιουσία. Το αποτέλεσμα; Σχεδόν τετελεσμένο.

Στη θέση της Marvel δεν θα έχανα χρόνο να ψάχνω τα αρχεία μου προκειμένου να ανακαλύψω τον επόμενο αρχικακό του σύμπαντος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αφού τα δυο αδέλφια (ο 81χρονος Charles, που είναι και CEO των ομώνυμων βιομηχανιών, και ο 77χρονος David) έχουν με επιτυχία παίξει αυτό τον ρόλο εδώ και 50 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί εξαφανίζονται 100.000 Ιάπωνες το χρόνο;

Το φαινόμενο Johatsu, αυτή η μάστιγα.

Όταν ο Norihiro απολύθηκε από τη δουλειά του ως μηχανικός, ντράπηκε να το πει στην οικογένειά του. Έτσι, άρχισε να προσποιείται πως δεν είχε αλλάξει τίποτα στη ζωή του. Συνέχισε να σηκώνεται κάθε πρωί την ίδια ώρα, να φοράει το πουκάμισο και τη γραβάτα του, να χαιρετά τη γυναίκα του και να οδηγεί προς την κατεύθυνση που βρισκόταν η εταιρεία στην οποία δούλευε.

Διαβάστε περισσότερα

Mike Jameson, ο μποξέρ που έτρωγε το ξύλο της αρκούδας

Η περίεργη περίπτωση ενός Ιρλανδού πυγμάχου και όσα μπορούμε να μάθουμε από αυτήν.

Στον Mike Jameson άρεσε η πυγμαχία. Ο τύπος είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε 'ταβερνιάρης'. Στις 24 Ιανουαρίου του 1986, η παρουσία του στο Trump Plaza Hotel του New Jersey, στην Atlantic City, έσωσε τους διοργανωτές από μία αναβολή. Ο αντίπαλος του Mike Tyson, που θεωρούνταν το επόμενο μεγάλο όνομα στην πυγμαχία, δεν μπορούσε να συμμετάσχει, ο Jameson βρισκόταν εκεί, έβαλε τα γάντια του, μπήκε στο ρινγκ και πάλεψε για πέντε γύρους με τον Tyson, που δεν είχε κλείσει ακόμα τα 20 χρόνια και είχε ήδη δώσει 16 επαγγελματικούς αγώνες, οι οποίοι εξαρχής δεν κρατούσαν πολύ.

Διαβάστε περισσότερα

190 χρόνια ελληνικό κράτος: Ψεύτες, ρουφιάνοι και μερικοί ήρωες

190 χρόνια από τη γέννηση του (νέου) ελληνικού κράτους, ξαναδιαβάζουμε την Ιστορία. Όχι ακριβώς αυτήν που μάθαμε στο σχολείο.

Η Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας τελείωσε στις 5 Μαΐου του 1827, δηλαδή πριν από 190 χρόνια ακριβώς- αν και στο χρόνο η ακρίβεια είναι κάτι που αναζητείται. Η απόφαση που βγήκε από αυτή, η πιο σημαντική μάλλον, ήταν ότι κυβερνήτης του νέου ελληνικού κράτους θα αναλάμβανε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Του νέου ελληνικού κράτους, το οποίο, ωστόσο, ήταν το μόνο ελληνικό κράτος. Το πρώτο ελληνικό κράτος, το οποίο εκτείνεται ως και τις μέρες μας, με τα αναπόφευκτα κουσούρια του.

Διαβάστε περισσότερα

Τι έμαθα διαβάζοντας 'ροζ' λογοτεχνία για δέκα μέρες

Χρυσηίδα Δημουλίδου, Λέντα Μαντά, Μάρω Βαμβουνάκη και άγιος ο Θεός.

Η ασημένια σειρά των εκδόσεων Ωκεανίδα αποτελείται από βιβλία τα οποία τόσο στο εξώφυλλο όσο και το οπισθόφυλλο τους είναι χρώματος ασημί. Το μοναδικό σημείο που το ένα βιβλίο της σειράς διαφέρει από το άλλο, αφού έχει διαφορετικό χρώμα, είναι ένα παραλληλόγραμμο που εκτείνεται στα περίπου 2/3 του πάνω μισού του εξωφύλλου και μέσα σε αυτό αναγράφονται ο τίτλος του βιβλίου, ο συγγραφέας και ο μεταφραστής.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα ένιωθες αν δεν σε άφηναν να διανύσεις εκατό μέτρα στην πόλη σου;

Κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, έναν Αθηναίο που δίνει μάχη καθημερινά για να φτάσει στη δουλειά του.

Η ημέρα καριέρας για Άτομα με Αναπηρία είναι ένα απαραίτητο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, μια εκδήλωση που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά κι έρχεται να κάνει κάτι για τον αποκλεισμό των ΑμεΑ απ' την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.