ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς οι χριστουγεννιάτικες ταινίες εγκληματούν πάνω στα σκυλιά

Ο Μ. Σακελλαρόπουλος θυμάται τους κινηματογραφικούς καλύτερους φίλους του ανθρώπου που δημιούργησαν έξαρση αγορών και μετά εγκατάλειψη.

Αν η σατανική Κρουέλα Ντε Βιλ ήξερε τι κακό προκάλεσε στα σκυλάκια της Δαλματίας αλλά και τι ζημιά έκανε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ίσως και να αυτοκτονούσε δαγκώνοντας τη γλώσσα της.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα εκπαίδευσης στην Αστυνομική Ακαδημία

Μπήκαμε στο σχολείο απ' το οποίο βγαίνουν οι επιβολείς του νόμου (και πήραμε σημαντικά μαθήματα).

Η ζωή στην Αστυνομική Ακαδημία έχει κανόνες και εγχειρίδια. Σε μία έκταση πολλών στρεμμάτων, στην Αμυγδαλέζα Αττικής, εκπαιδεύονται οι νέοι αστυνομικοί. Σε αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, σε εξωτερικούς χώρους, σκοπευτήρια, πεδία βολής και γυμναστήρια.

Διαβάστε περισσότερα

Ούτε εσύ βοηθάς πραγματικά έναν άνθρωπο με αναπηρία

Ο εορτασμός των 10 χρόνων του Σ.Κ.Ε.Π εξελίχθηκε σε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής.

Η κεντρική σάλα του Μουσείου Βορρέ, είχε χωριστεί στα δύο. Στην αριστερά πλευρά, παρακολουθούσα για πρώτη φορά στη ζωή μου να παίζεται ζωντανά το Bocce, ένα από τα πιο γνωστά αθλήματα των Special Olympics.

Διαβάστε περισσότερα

Χαμένος είναι μόνο όποιος χάσει τα όνειρά του

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος γράφει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολλά μηνύματα, αυτά που μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ποιο είναι το αληθινό δώρο της ζωής.

Ο αέρας λυσσομανούσε, σαν να είχε μίσος κι ήθελε να σβήσει τις μουντζούρες του κόσμου. Κι εκεί, πάνω στην ορμή του, έβγαζε δυνατούς ήχους, τρομάζοντας ανθρώπους και πλάσματα τ’ ουρανού.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί αυτοκτονούν οι πορνοστάρ;

Τρεις ιστορίες κοριτσιών από το χώρο της βιομηχανίας του σεξ, οι οποίες δείχνουν πως η ζωή τους είχε λιγότερη λάμψη από όση νομίζαμε.

Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε η πρόσφατη αυτοκτονία της August Ames. Της 23χρονης πορνοστάρ, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελούσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα της βιομηχανίας πορνό.

Διαβάστε περισσότερα

Ερίκ Καστέλ: ο πρώτος κοσμοπολίτης ποδοσφαιριστής

Από τους πρώτους ποδοσφαιρικούς ήρωες κόμιξ, ο Ερίκ Καστέλ έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στον ανεξέλεγκτο μύθο της Μπαρτσελόνα.

Στον κόσμο των καρτούν, ο Νεϊμάρ είναι ψηλός, ξανθός, κομψός και πρόκειται να ανταμώσει με την Μπαρτσελόνα και να τη νικήσει στον τελικό, βάζοντας την πινελιά του στην ποδοσφαιρική Ιστορία και βυθίζοντας τον κόσμο στη μελαγχολία. Αν γίνει αυτό, η ζωή θα θυμηθεί την τέχνη και μάλιστα με πελώρια και ίσως τρομακτική επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φοβάσαι αυτόν που είναι στην πόρτα

Μια φρικτή ιστορία μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.

Μπάσκουιν, Νιου Χάμσαϊρ. 'Ενας φάκελος με το όνομά μου ξάπλωνε θαρραλέα πάνω στο τραπέζι. Ο φάκελος δεν σκέφτηκε πως ανά πάσα στιγμή ένα αδέξιο χέρι με ελάχιστη δύναμη στον καρπό μπορούσε να ρίξει πάνω του καφέ, ή πως το μπέικον που τσιτσίριζε ακριβώς δίπλα του μπορούσε εύκολα να αφήσει πάνω του μια στάμπα από καμένο λίπος.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8

Ε, όχι και τσόντα σε VHS!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήταν εκεί στις 11. Η κοπέλα που του άνοιξε, γύρω στα είκοσι πέντε, γλυκιά και ιδιαίτερα ευγενική, τον πέρασε στο σαλονάκι αναμονής όπου εργάζονταν άλλα δύο κορίτσια παρόμοιας ηλικίας και κοψιάς.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.