ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το καλό τρολ

Ένα πρωτότυπο διήγημα του Oneman με αφορμή την Παγκόσμα Ημέρα Καλοσύνης.

Ήθελα να σε κάνω να ιδρώσεις, να σε πιάνει το στομάχι σου κάθε φορά που αναγκάζεσαι να σβήνεις τα σχόλια μου. Ήθελα να σε στήσω στη γωνιά, χωρίς διέξοδο.

Διαβάστε περισσότερα

Kellyanne Conway, η πλατινέ δικηγόρος του διαβόλου

Η 50χρονη σύμβουλος του Donald Trump είναι ταυτόχρονα η πιο ισχυρή και η πιο μισητή γυναίκα στην Αμερική. Ή, όπως την αποκαλεί 'αγαπησιάρικα' ο Stephen Colbert, 'Satan's trophy wife'.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να ξέρεις για την πάλαι ποτέ νικήτρια των καλλιστείων 'Μις Βατόμουρο' στο New Jersey (αυτός που είναι και ο κωδικός που της έχει δώσει η Secret Service), με τα ακριβά Gucci παλτά, τις Jimmy Choo τσάντες και το διαβολικό χαμόγελο, είναι ότι είναι πάρα, μα πάρα πολύ καλή στη δουλειά της.

Διαβάστε περισσότερα

30/10/38: Όταν ο Όρσον Γουέλς έστειλε τους Αρειανούς στη Νέα Υόρκη

Μέσα σε 75 λεπτά, στις 30 Οκτωβρίου 1938, ο Όρσον Γουέλς έβγαλε όλα τα κουσούρια και τις αδυναμίες των Αμερικανών στην επιφάνεια, προοιωνίζοντας τα δεινά που θα έβρισκαν το ανθρώπινο είδος.

Ακόμα και τώρα, 32 χρόνια και 20 μέρες από τον θάνατό του, ουδείς μπορεί να αποφανθεί με απόλυτο τρόπο αν ο Όρσον Γουέλς ήταν ιδιοφυΐα. Κλέφτης, μίμος, άθλιος στους οικονομικούς υπολογισμούς και στα πρακτικά, εγωτιστής έως κεραίας και αλαζονικός σε κάθε συμπεριφορά, μωρό στην έννοια των ανθρώπινων σχέσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Τυφλός για τρεις ώρες: μια συγκλονιστική βιωματική εμπειρία

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος πήγε στο 'Δείπνο Στο Σκοτάδι', εκεί που με κομμένη την ανάσα προσπαθείς να επιβιώσεις με όπλο την αφή. Ένα φωτεινό μάθημα ζωής από τυφλούς.

Πώς βλέπουν άραγε…του κάτω κόσμου τα πουλιά και τα παγώνια, που με φως και νύχτα σου κεντούν μια φορεσιά, όπως εμπνεύστηκε πριν από 43 ολόκληρα χρόνια ο θείος Μάνος Ελευθερίου, αυτή η μέγιστη πηγή φωτός;

Διαβάστε περισσότερα

Μια ωδή στις Ελληνίδες πρέσβειρες της επιστημονικής έρευνας

Η Φανή Κούκουλη και η Άννα-Μαρία Παππά είναι οι δύο νέες πρέσβειρες της L’Oreal-Unesco για τα βήματα που έχουν ήδη κάνει στην επιστημονική έρευνα.

Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που οι Φανή Κούκουλη και Άννα-Μαρία Παππά πήραν την υποτροφία της L’Oreal-Unesco Women in Science παρουσιάζοντας το επιστημονικό έργο τους στο πεδίο της έρευνας. Δόθηκαν 30 υποτροφίες, οι οποίες είναι προσωπικά βραβεία (ένα αντίτιμο μεταξύ 15.000-20.000 ευρώ, που ασφαλώς έχει τη σημασία που του πρέπει και θα ήταν υποκριτικό να το παραγκωνίζουμε), δηλαδή επιλέχθηκαν 30 γυναίκες ανάμεσα σε 1.000 προτάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτέλεση του Μαυρομιχάλη: το χρονικό ενός βέβαιου θανάτου

Αν ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης δεν εκτελούνταν στην πλατεία του Ναυπλίου, στις 22 Οκτωβρίου του 1831, πριν, δηλαδή, από ακριβώς 186 χρόνια, θα τον λίντσαραν οι άνθρωποι.

Υπάρχει μία ιστορία με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Ως συνήθως είναι παραλλαγή μίας άλλης ιστορίας, που, ωστόσο, δεν υπάρχει. Αναφέρεται, λοιπόν, ότι ο πρώτος κυβερνήτης του (νέου) ελληνικού κράτους, που δεν κατάφερε να είναι παρόντας όταν ανεξαρτητοποιήθηκε και επισήμως, βρήκε μεγάλο μπελά όταν έφερε τις πατάτες. Τις εισήγαγε, τις σύστησε στους Έλληνες, αλλά ουδείς προθυμοποιείτο να φάει.

Διαβάστε περισσότερα

7 σημάδια ότι η Ευρώπη πάει κατά διαόλου

Από την άνοδο της ακροδεξιάς μέχρι τις οικονομικές ανισότητες, υπάρχει κάτι πολύ σάπιο στο βασίλειό μας.

Φτιάξτε μια ενωμένη Ευρώπη μας λέγανε. Θα έχετε ηρεμία, οικονομική ασφάλεια και αμέτρητα ακόμη πλεονεκτήματα. Η ενωμένη Ευρώπη θα μπορεί να γίνει η επόμενη υπερδύναμη, ώστε να ανταγωνιστεί ευθέως τις Η.Π.Α και οι πολίτες της θα χορεύουν γυμνοί στους δρόμους από ευδαιμονία.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Ε, όχι και τσόντα σε VHS!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήταν εκεί στις 11. Η κοπέλα που του άνοιξε, γύρω στα είκοσι πέντε, γλυκιά και ιδιαίτερα ευγενική, τον πέρασε στο σαλονάκι αναμονής όπου εργάζονταν άλλα δύο κορίτσια παρόμοιας ηλικίας και κοψιάς.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.