ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς θα ένιωθες αν δεν σε άφηναν να διανύσεις εκατό μέτρα στην πόλη σου;

Κάναμε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης με τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, έναν Αθηναίο που δίνει μάχη καθημερινά για να φτάσει στη δουλειά του.

Η ημέρα καριέρας για Άτομα με Αναπηρία είναι ένα απαραίτητο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, μια εκδήλωση που επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά κι έρχεται να κάνει κάτι για τον αποκλεισμό των ΑμεΑ απ' την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Το TEDxAthens ξέρει μέχρι και τι ακούγεται ως βροχή στις ταινίες

Η ιστορία των αντρών που βρίσκονται πίσω από το TEDxAthens έχει τύχη, θέληση και μερικές φλοίδες από καμμένο μπέικον.

Το να μπορείς να κάνεις παρέα με τους συνεργάτες σου είναι μία τύχη που όσοι δεν την έχουν θα την υποβιβάσουν στο 'Μην κάνεις ποτέ δουλειές με φίλους' και θα συνεχίσουν να περνούν εργατοώρες σκρολάροντας μίζερα στα social media.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος σκότωσε τους δισεκατομμυριούχους Ινδιάνους;

Οι αποτρόπαιοι φόνοι πάνω από 60 Ινδιάνων Όσατζ, πίσω στην Οκλαχόμα του 1920, έρχονται ξανά σφοδρά στο προσκήνιο μέσω Scorsese, DiCaprio και De Niro.

Το 1897 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά πετρέλαιο στα εδάφη τους. 20 χρόνια μετά πάνω από 60 μέλη της φυλής των Όσατζ, των πιο 'πλούσιων ερυθρόδερμων' του πλανήτη, όπως έγραφαν με φουλ μίσος οι εφημερίδες της εποχής, έβαψαν με το αίμα τους τα ίδια χώματα προκειμένου τα περίπου 400 εκ. δολάρια -που έπαιρνε ετησίως η φυλή- να καταλήξουν στα χέρια των λευκών κηδεμόνων τους.

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα στη Συγγρού

Ένα οδοιπορικό του Oneman στη λεωφόρο της εγκατάλειψης.

Κάθε λεωφόρος που σέβεται τον εαυτό της έχει ένα τουλάχιστον ποίημα, αρκετά τραγούδια και πολλές ιστορίες πίσω απ’ την ιστορία της. Αγάπης, μίσους, τρέλας, καριέρας, θανάτου. Και κάθε πόλη που σέβεται τον εαυτό της έχει μια τουλάχιστον τέτοια λεωφόρο.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς ο λαϊκισμός έγινε το πρώτο κόμμα στον πλανήτη

Μια ανάλυση για την πραγματική υπερδύναμη της εποχής μας, που σαρώνει επειδή ακριβώς δεν αναλύει τίποτα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η ασθένεια της εποχής, το φρούτο ενός δέντρου που ποτίζαμε όλοι ανεξαιρέτως επί χρόνια και πλέον έγινε μη αντιμετωπίσιμο.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν πήγα τον παππού μου να μάθει ίντερνετ

Μία δημοσιογράφος του Oneman βρέθηκε στα σεμινάρια της COSMOTE 'Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο' και μεταξύ άλλων, είδε τον παππού της να σκρολάρει στο ημερολόγιο της Google.

Ψηφιακοί άνθρωποι, τρίτης ηλικίας. Όχι δεν πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά για μία ενέργεια που μετράει τέσσερα χρόνια ζωής και αξίζει να βρεθεί στην υψηλότερη θέση των box office κάθε κατηγορίας.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν ροχαλίζεις

Περάσαμε μία ημέρα στο κέντρο υπνικής άπνοιας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και μάθαμε ότι το ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει από στυτική δυσλειτουργία μέχρι ανακοπή καρδιάς.

Το στριφογύρισμα. Η αέναη προσπάθεια του να βρεις τρόπο να βολέψεις πόδια και χέρια. Το ξύπνημα από το ίδιο σου το ροχαλητό.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν είναι πως δεν ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά να... δεν θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόμουν. Και όχι πως δεν πήγαινα σε όλες τις πορείες στο Πανεπιστήμιο, σε όλες πήγαινα, αλλά να.... πάντα πίστευα πως το κάναμε με τον τρόπο των αγοριών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.