ENTERTAINMENT

Μία ανάλυση για την κάθε φορά που ήταν η #protifora

Η μεγαλύτερη απάτη της ενηλικίωσης ήταν πως νομίζαμε πως πλέον έχουμε ξεμπερδέψει με τις πρώτες φορές. Αμ δε.

Ας μιλήσουμε πρώτα για τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Η #protifora ως έννοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ. Αυτή είναι η σημαντικότερη, για αυτήν ανυπομονούσες, για αυτή συζητούσες με τους φίλους σου. Τελεία. Αφού λοιπόν την έχουμε τοποθετήσει στον θρόνο του βασιλείου των Πρώτων Φορών, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε παρακάτω και να συζητήσουμε για τις υπόλοιπες φορές, με την ελπίδα πως δεν ήταν τόσο αγχωτικές, ατσούμπαλες και τρεμάμενες.

(Πριν όμως προχωρήσουμε, ας κάνουμε μία στάση στο παρακάτω teaser, και ας χειροκροτήσουμε τον φίλο μας που με την#protifora του έκανε χαμό και έτσι μας έδωσε την αφορμή να συζητήσουμε για τις δικές μας πρώτες φορές)

Η πρώτη φορά που κοιμήθηκες μόνος σου σε δικό σου σπίτι

Το ‘δικό σου’ είναι ενδεχομένως λεκτική υπερβολή, γιατί κατά πάσα πιθανότητα κάποιος άλλος κάποιος άλλος το πλήρωνε (βλ. γονική παροχή), προκειμένου εσύ να βγαίνεις, να πίνεις, να σπουδάζεις ανενόχλητος. Όπως και να ΄χει, η πρώτη φορά που έκλεισες τα φώτα (ελπίζω δηλαδή να τα έκλεισες και να μην έμεινες με τα φώτα ανοιχτά περιμένοντας τον ληστή με το πριόνι) και ξάπλωσες στο κρεβάτι που πριν λίγες ώρες ήταν μία άμορφη μάζα σε κουτιά, είναι και η #protifora που αισθάνθηκες πως έχεις τη ζωή στα χέρια σου. Αθώο μου παιδί.

Η πρώτη φορά που ένα κορίτσι που σου άρεσε πολύ, βγήκε μαζί σου

Μετά από δεκάδες πρόβες και σενάρια πήρες το θάρρος και της ζήτησες να βγείτε. Μάλλον το αίτημά σου έγινε γραπτά, οπότε μπόρεσες να πανηγυρίσεις την επιτυχία σου με έναν άκρως γελοίο τρόπο, αλλά ευτυχώς δεν σε έβλεπε κανείς. Σίγουρα έκατσες και σχεδίασες τα πάντα, από το πού θα πάτε μέχρι και το τι θα φορέσεις. Εξίσου σίγουρο είναι πως σχεδόν τίποτα δεν πήγε όπως το είχες σχεδιάσει. Δεν πειράζει. Η #protifora είναι πιο καλή όταν είναι αυθόρμητη.

Η πρώτη φορά που είχες πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάποια τελετή

Ίσως το ένιωσες στην ορκωμοσία σου.  Ή αν έχεις γίνει κουμπάρος, ή ενδεχομένως αν έχεις γίνει νονός. Ένα σωρό περιστάσεις που συνήθως τις παρακολουθούσες ως θεατής και τώρα ξαφνικά συμμετέχεις και εσύ σε αυτές. Ένα όμορφο αίσθημα ξεγνοιασιάς αλλά και ευθύνης, να γίνουν όλα σωστά, να περάσουν όλοι όμορφα, ενώ εσύ βρίσκεσαι στο επίκεντρο, ή έστω κοντά στο επίκεντρο. Είναι μία #protifora που όσες φορές και αν τη ζήσεις η χαρά θα είναι η ίδια. Εξαιρείται ο δικός σου γάμος -εκεί άλλωστε η προσδοκία είναι πως δεν θα υπάρξει επόμενη φορά.

 Η πρώτη φορά που οδήγησες (με δίπλωμα)

Όσο χαλαρός και αν προσπαθούσες να δείχνεις στους συγγενείς και φίλους που όλο χαρά σε ρώτησαν «θα μας πας μια βόλτα», μέσα σου ένα άγχος το είχες. Μην νομίζεις, αυτοί είχαν περισσότερο άγχος από σένα, για αυτό κρατιόνταν και τόσο σφιχτά από τη χειρολαβή. Μάλιστα, έγκριτες έρευνες έχουν δείξει πως ακριβώς αυτός είναι ο κρυφός ρόλος αυτών των χειρολαβών: να τις σφίγγουν σφιχτά οι αγχωμένοι συνοδηγοί και να νιώθουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας, ώστε να μην φωνάζουν αλαφιασμένοι «πρόσεχε» σε άκυρες στιγμές.

Η πρώτη φορά που ταξίδεψες με αεροπλάνο μόνος σου

Οι σχολικές εκδρομές δεν μετράνε, γιατί με το «μόνος σου» δεν εννοούμε χωρίς τους γονείς, αλλά εννοούμε μόνος – μόνος. Χωρίς να σε περιμένει κανείς στο αεροδρόμιο και με σένα στον ρόλο να πρέπει να καθησυχάσει τους υπολοίπους πως “ναι, έφτασα, όλα υπό έλεγχο“, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχεις καταφέρει ακόμα να βρεις την πλατφόρμα του μετρό. Δεν πειράζει, το αίσθημα της ελευθερίας που νιώθεις εκείνη τη στιγμή αναπληρώνει τα πάντα, ακόμα και το άγχος σου πως θα μείνεις σε αυτό το άγνωστο αεροδρόμιο για πάντα.

Η πρώτη φορά που έπιασες μια δουλειά που πίστευες πως θα σου αρέσει

Είχες βρει τα ρούχα που θα φορέσεις από την προηγούμενη ημέρα. Έφτασες 15’ νωρίτερα και έκανες βόλτα το τετράγωνο για να μην φανείς υπερβολικά ψαρωμένος. Δεν συγκράτησες κανένα από τα ονόματα των συναδέλφων, παρά μόνο χαμογελούσες ευγενικά. Σε βάλανε σε ένα γραφείο και ξεχάσανε την ύπαρξή σου. Το τηλέφωνό σου χτύπησε μόνο μια φορά και αυτό ήταν από λάθος. Λίγες ημέρες αργότερα θα παρακαλούσες να ξεχάσουνε και πάλι την ύπαρξή σου και αυτό το ρημαδοτηλέφωνο να σταματήσει να χτυπάει. Αλλά η #protifora για αυτό είναι πρώτη. Επειδή είναι μοναδική.