OPINIONS

Φόβος και παράνοια στο Ίντερνετ: Έτοιμος για το νέο φασισμό;

Οι επιθέσεις μίσους και τα λιντσαρίσματα δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Απλώς σήμερα γίνονται με greeklish και caps lock.

Αυτή τη στιγμή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είμαστε αντιμέτωποι με μια συγκεκριμένη μείωση της συνοχής μεταξύ των ατόμων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης βίας κι έχουμε μια συλλήβδην απόρριψη του διαλόγου με ένα προοδευτικό αίσθημα δυσπιστίας και καχυποψίας να διακατέχει το συνάνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι παγκόσμιες ημέρες είναι η απόδειξη ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα

Μερικές σκέψεις για όλους αυτούς και όλα αυτά που θυμόμαστε μόνο μία φορά το χρόνο. Και αν.

Δευτερόλεπτα πριν το τιμώμενο πρόσωπο, ζώο, φυτό, πράγμα τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του, το όλο σκηνικό ξεκινά μία ταχύτατη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του. Βουρλίζεται για λίγο στο χρόνο και προσγειώνεται στην αμέσως προηγούμενη ημέρα. Το χθες. 

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη φορά που είδα ένα κείμενό μου να δημοσιεύεται

Ένας συντάκτης ανατρέχει στις αναμνήσεις του και ανακαλεί την #protifora που άνοιξε ένα περιοδικό και είδε τυπωμένο το όνομά του.

Μετά από την ερώτηση “Ποιον αγαπάς πιο πολύ, τη μαμά ή τον μπαμπά;” το βραβείο απύθμενης χαζομάρας διεκδικεί η ερώτηση “προτιμάς το digital ή το έντυπο;”. Προσωπικά νιώθω την ίδια χαρά όταν αντικρίζω ένα κείμενο μου και στις δύο μορφές.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να παίρνω χαρτζιλίκι από τη μάνα μου στα 40

Δεν με τιμά, αλλά δεν είμαι ο μόνος. Άλλωστε, σε αυτή τη χώρα, όλοι για τους συνταξιούχους δεν δουλεύουν;

"Πάρε ένα πενηντάρικο να πάρεις κάτι στο παιδί. Και ένα για σένα. Εγώ τα βγάζω πέρα, μην ανησυχείς". Αυτό μου λέει η μάνα μου, με θλίψη στα μάτια που κάνω πως δεν βλέπω, κάθε φορά που την επισκέπτομαι στο δυάρι της στην Καλλιθέα. Ειδικά όταν αυτό συμβαίνει λίγες μέρες αφού πάρει τη συνταξή της.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως είμαστε λίγο επιλεκτικά άνεργοι;

Όσο υπάρχουν δουλειές που σνομπάρουμε, τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα θα συνεχίζουν να αυξάνονται.

Με την ανεργία στην Ελλάδα, την τελευταία επταετία, να φλερτάρει με το 30% υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν καταδέχονται να κάνουν κάποιες δουλειές. Κατανοώ απόλυτα το γεγονός πως ο καθένας από εμάς θέλει να κάνει τη δουλειά που ονειρεύτηκε αξιοποιώντας τα πτυχία, την εμπειρία και τα προσόντα του. Δεν καταλαβαίνω σχεδόν καθόλου πώς υπάρχουν οικογένειες που πεινάνε και κάποιες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίες παραμένουν κενές. Δεν καταλαβαίνω με τίποτα, γιατί ο κόσμος απορεί πώς με την ανεργία στο θεό δεν ξεσηκωνόμαστε.

Διαβάστε περισσότερα

Και ποιος δεν είναι ανώμαλος, τελικά;

Η ειλικρινής απορία που δημιουργήθηκε σε έναν καναπέ και η θερμή παράκληση να σταματήσουμε να βλέπουμε τις επιλογές των άλλων ως καμπούρες. Μιας και δεν το έχουμε σκάσει από παραμύθι του Ουγκώ.

Τα ερεθίσματα είναι κάτι σαν τις σοκολάτες που μας έλεγαν οι γονείς μας να μην παίρνουμε από αγνώστους: Είναι το πιο αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας.

Διαβάστε περισσότερα

Πες, υπάρχει πιο άβολο πράγμα απ' το να χορεύεις;

Γιατί χορεύετε ρε; Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όσους θεωρούν το χορό αληθινό μαρτύριο.

Να αλείφεις τη γάτα σου με μαρμελάδα και μετά να τη γλείφεις. Να κοιμάσαι φορώντας κοστούμι και ζελέ στα μαλλιά σου. Να εκτρέφεις μυρμήγκια και να δίνεις στο καθένα διαφορετικό όνομα. Να αγαπάς τα περιστέρια. Να υποστηρίζεις την Άρσεναλ.

Διαβάστε περισσότερα
7 8 9 10 11 12 13

Το μπορείς αυτό που έχεις γίνει;

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Mια τελευταία φορά. Τον άκουσε από την αρχή ως το τέλος. Περισσότερο από την μουσική και τα λόγια περίμενε να ακούσει τα χτυπήματα και τις μικρές χαρακιές που τις θυμόταν μία μία.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.