OPINIONS

Ποιος θέλει τον Νίκο Γκάλη στη Βουλή;

Αξίζει να τσαλακώνονται για την πολιτική οι τεράστιες αθλητικές προσωπικότητες;

Η σκηνή σουρεαλιστική, βγαλμένη από virtual reality. Ο Νίκος Γκάλης αγορεύει από το βήμα της βουλής και μιλάει για την αναγκαιότητα συναίνεσης των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως η κοινωνία πετάει τα μωρά από το μπαλκόνι;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος απορεί με αυτούς που μονίμως αναρωτιούνται 'τι θα πει ο κόσμος'.

Πόσες φορές –διάολε- θα πέσει ακόμα από τα σύννεφα η ελληνική κοινωνία; Πόσες φορές δεν έχει εκπλαγεί τα τελευταία διακόσια χρόνια; Πόσες φορές δεν έμεινε με το στόμα ανοιχτό; Πόσες φορές δεν βίωσε ιστορίες σαν αυτές στο Κωσταλέξι, στα Δουνεϊκα και σε δεκάδες μέρη, με γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο; Κι επιπλέον: πόσα βρέφη πέθαναν εξαιτίας αυτής της ασύλληπτης αντίληψης "τι θα πει ο κόσμος;", καρκίνωμα βέβαια της ίδιας της κοινωνίας;

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί μισώ τους ανθρώπους που αργούν στα ραντεβού

Ήρθε η ώρα μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο να ποινικοποιηθεί το στήσιμο.

Σόλωνας, Πέτρος Κωστόπουλος, Θεός, Tyler Durden (σε τυχαία σειρά) κι ένα σωρό άλλοι σπουδαίοι άντρες οι οποίοι δημιούργησαν τους νόμους και τους κανόνες πάνω στους οποίους βασίζεται η ομαλή λειτουργία της σύγχρονης κοινωνίας αποδείχθηκαν λίγοι. Τι λίγοι; Ελάχιστοι, αφού κανείς τους δεν σκέφτηκε έναν κανόνα/νόμο που να προστατεύει το σπουδαιότερο συμπαντικό αγαθό. Τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως προτιμάμε μοντέλα στον Παρθενώνα;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παίρνει αγκαλιά τρεις θεές και πάνε για διαφήμιση στα μεγάλα ελληνικά μνημεία.

Βλάσφημο, ιερόσυλο, εξωφρενικό, ή ελιγμός, προσαρμογή, εναρμόνιση με την εποχή και τις νέες ανάγκες; Πεδίο δόξης -και μάχης- λαμπρό, θέμα που θα αναγεννούσε την εποχή της εικονομαχίας και της εικονολατρείας.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτέλους, καταλάβαμε ότι η μπάλα δεν είναι τα πάντα στη ζωή

Μερικά σημαντικά και αισιόδοξα μαθήματα από τις αντιδράσεις στις περιπτώσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Μάρτιος του 1988. Ο αθλητικός δικαστής μηδενίζει τη Λάρισα για τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού μερικούς μήνες πριν, εξαιτίας απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή της, Τσίγκοφ.

Διαβάστε περισσότερα

Μην αφήσετε την επαρχία να μετατραπεί σε κιτς Αθήνα

Κανείς δεν πηγαίνει στην ελληνική περιφέρεια για ceviche και τσάι περγαμόντο.

Χριστούγεννα 2016. Καρπενήσι. Μια πενταμελής αντροπαρέα, στην οποία ανήκω κι εγώ, περπατάει στο κέντρο της πόλης ψάχνοντας ένα παραδοσιακό καφενείο/τσιπουράδικο για να τρυπώσει. Αφού απορρίπτει τρεις καφετέριες που θα έκαναν τις αντίστοιχες της Πανόρμου να μοιάζουν εναλλακτικές -βάζω στοίχημα πως θα είχαν και κράχτη αν δεν ήταν τόσο τσουχτερό το κρύο- απευθύνεται σ' ένα περιπτερά για πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα

Και τι σημαίνει τέλος πάντων η λέξη 'ήρωας';

Ψάχνουμε την ερμηνεία μίας έννοιας που δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βεβηλώνουμε.

1η περίπτωση: 1940. Ένας Έλληνας λιποτάκτης, έχει δεμένα τα χέρια του και έχει υποχρεωθεί να στέκεται μόνος του στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Μία ιταλική σφαίρα τον βρίσκει και τον ξαπλώνει νεκρό. Τυπικά αυτός ο άνθρωπος σκοτώθηκε στον πόλεμο, είναι όμως ήρωας; Επέλεξε να βρίσκεται εκεί ή η ελεύθερη βούλησή του πήγε περίπατο;

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα

Longreads

Εδώ είναι το ταξίδι

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου άπλωσε τους δίσκους του στο τραπέζι και μάς διηγήθηκε ιστορίες που δεν έχει ξαναπεί.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.