OPINIONS

Τα πτυχία του πόνου

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος γράφει για το δράμα των γονέων που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν επειδή δεν βγαίνουν οικονομικά, αλλά και την τραγική σούμα για να πάρει κάποιος το πτυχίο.

Δυο μαχαιριές που έσταζαν αίμα –σαν το τραγούδι του Καζαντζίδη με τις φάμπρικες της Γερμανίας!- ήταν οι κουβέντες που μου είπαν δυο φίλοι, οι οποίοι αγκαλιάστηκαν με τη θλίψη και την απόγνωση και ξεκίνησαν να παραμιλάνε μ’ αυτό που τους συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα

Το λιγότερο ενοχλητικό στην εθνική ήταν το μπάσκετ της

Ένα καλοκαίρι γεμάτο γκρίνια, παρασκήνια και σχολικές συμπεριφορές.

Ας συμφωνήσουμε όλοι ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν ένα πάρα πολύ κακό καλοκαίρι για την εθνική ομάδα μπάσκετ. Κι αυτό το κείμενο θα ξεκινούσε ακριβώς έτσι, ακόμα κι αν οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έφταναν μέχρι τέλους και έπαιρναν το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος πήγαμε όλοι Κουφονήσια ή είναι η ιδέα μου;

(Μία θυμωμένη περιγραφή της αυτοκαταστροφής ενός νησιού).

Πέντε σειρές από πετσέτες θαλάσσης στοιβαγμένες άτσαλα η μία πίσω από την άλλη. Η εικόνα που έχω πια για τη μικρή παραλία που συνήθιζα να σκέφτομαι σε άκυρες στιγμές του χειμώνα και να χαμογελώ νοσταλγικά, είναι πλέον αυτές οι σειρές πολύχρωμων πετσετών με λίγη ή παραπάνω άμμο στην κάθε άκρη τους.

Διαβάστε περισσότερα

Έλεος πια με τα 'παρατημένα' παιδάκια στις παραλίες

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος απορεί για πόσο ακόμα οι γονείς θα αδιαφορούν για την ψυχική ηρεμία των λουομένων.

Μόλις είχα χαλαρώσει στην ξαπλώστρα και προσπαθούσα να διώξω την κούραση από τα συνεχόμενα ξενύχτια λόγω γραψιμάτων. Η ήρεμη θάλασσα μου έκλεινε προκλητικά το μάτι και δυο αχτίδες χάιδευαν το κουρασμένο σώμα μου. Μια μουσική του Μάνου Χατζιδάκι πλημμύρισε με γαλήνη το μυαλό μου. Κι έτρεχε τόσο γρήγορα και γαλήνια, που έφτασε ως τα τρίσβαθα της ψυχής. Και τότε…. Τότε ήταν που καταστράφηκαν όλα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Διαβάστε περισσότερα

Ίσως τελικά, να μην μας αξίζει ο Γιάννης

Μερικές σκέψεις για ένα σίριαλ που μας προσγείωσε απότομα στην -ελληνική- πραγματικότητα.

Κακά τα ψέμματα. Η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να αισθάνεται περήφανη. Οι όμορφες ιστορίες που μας ενώνουν και μας κάνουν να καμαρώνουμε και να χαμογελάμε, γίνονται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο σπάνιες.

Διαβάστε περισσότερα

Αφήστε ήσυχο το καλοκαίρι ρε περίεργοι

Μία -θα περίμενε κανείς- αχρείαστη υπεράσπιση της καλύτερης εποχής του χρόνου.

Το να επιτίθεσαι σε κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό και αγαπητό, είναι μια ιδιαίτερα σπαστική μόδα των τελευταίων ετών. Αφού δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάπως αλλιώς, δηλώνεις τη διαφορετικότητά σου εκφράζοντας αντισυμβατικές απόψεις.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί σιχαίνομαι το air condition

Ένας οχετός κατά του δεύτερου πιο άχρηστου πράγματος στον κόσμο.

Αυτός είναι ο Βασίλης. (Ας συμφωνήσουμε πως εδώ υπάρχει ένα σκίτσο ενός τυχαίου τύπου που θα μπορούσε να είναι ο Βασίλης). Όταν έχει καύσωνα, ο Βασίλης ζεσταίνεται. Όταν ζεσταίνεται, στάζει ιδρώτα ακόμα κι από τα ρουθούνια. Για να σταματήσει να ιδρώνει, ανάβει το air condition. Όταν η θερμοκρασία πέφτει πολύ, ο Βασίλης αρχίζει να κρυώνει. Αντί, όμως, να κλείσει το air condition ή έστω να του ανεβάσει τη θερμοκρασία, βάζει ένα φανελάκι και σκεπάζεται με το σεντόνι μέχρι το λαιμό. Ο Βασίλης έχει πρόβλημα. Μην γίνεις σαν τον Βασίλη.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Οι άνθρωποι; Δεν ξέρω αν με ενδιαφέρουν πια

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ζωγράφιζα από μικρή. Είχα χέρι, λέγανε οι δασκάλες στους γονείς μου. Εκείνοι γελούσαν. Μάλλον, η μητέρα μου γελούσε. Ο πατέρας μου ούτε που το άκουγε.

Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.