HOMME ALONE

Πώς είναι να είσαι ο χειρότερος φίλος που ξέρεις

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλίας, ένας δημοσιογράφος του Oneman επιστρέφει τα "Χρόνια Πολλά!", γιατί δεν τα αξίζει και τόσο.

Αυτό το κείμενο γράφεται με το μυαλό στους τρεις κολλητούς που μεγαλώσαμε μαζί, τον Δημήτρη, τον Μιχάλη και τον Ιωσήφ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 5 μεγαλύτερες γκάφες μου ως δημοσιογράφος

Υπάρχουν τα σαρδάμ, αλλά αυτά είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να σου τύχει όταν στέκεσαι μπροστά από ένα μικρόφωνο ή όταν τρέχεις πίσω από το ρεπορτάζ.

 Σε ένα χώρο που εμείς οι δημοσιογράφοι όλο λέμε τι γαμάτοι τύποι είμαστε, πόσο cool ζωή περνάμε και πόσο καλά το στρίβουμε το τιμόνι, εγώ λέω να το πάρω αλλιώς.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να είσαι γιος ναυτικού

Πέντε χαρακτηριστικές ιστορίες από τη ζωή ενός ανθρώπου που ο πατέρας του δουλεύει στα καράβια.

Κανονικά αυτό το κείμενο θα έπρεπε να δημοσιευτεί στις 18/6, ανήμερα της γιορτής του πατέρα. Όταν, όμως, είσαι γιος ναυτικού, όπως εγώ, έχεις συνηθίσει να γιορτάζεις γενέθλια, γιορτές και επετείους ακόμα και με πολύμηνη καθυστέρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γράμμα στην παντοτινά μικρή μου αδερφή

Ένας μεγάλος αδελφός γράφει χίλιες λέξεις γεμάτες συναισθήματα, χαρτζιλίκια, τσαμπουκάδες, τατουάζ και πολλά μπολ με φαγητά, για την αδερφή του που κλείνει σήμερα τα 31.

Προτού καν έρθει στο σπίτι μας, οι γονείς μου και δη ο πατέρας μου (που δεν φημίζεται για τις καλές του συμβουλές), μου είχε εξηγήσει πως όταν με το καλό γίνουμε τέσσερις, το δικό μου καθήκον ως μεγάλος αδερφός, θα είναι να την προσέχω και να την προστατεύω.

Διαβάστε περισσότερα

Η αβάσταχτη μοναξιά του να είσαι μοναχοπαίδι

Έχεις πει και εσύ ''α, έτσι εξηγούνται όλα'' σε κάποιον φίλο σου μόλις σου ανακοίνωσε ότι δεν έχει αδέρφια;

Την προτελευταία φορά που ζήτησα από τη μητέρα μου να μου κάνει αδερφάκι (sic) ήμουν 12 χρονών. Σύμφωνα με τους τότε υπολογισμούς μου, δεν θα είχε κανένα νόημα να έχω αδερφό/ή με μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας, αφού δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί τα πράγματα που είχα εκείνη την περίοδο στο μυαλό μου. Ανάθεμα κι αν θυμάμαι ποια ήταν αυτά. 21 χρόνια αργότερα της ζητήσα ξανά να μου κάνει ένα.

Διαβάστε περισσότερα

33 χρόνια ανυπότακτος

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση από έναν συντάκτη του ΟΝΕΜΑΝ σε μια ιστορία λούφας χωρίς παραλλαγή.

Αυτή, φαντάζομαι, είναι μια ιστορία που αν παρερμηνευτεί, θα εκνευρίσει αρκετούς από εσάς, αγαπητοί αναγνώστες, όμως σας διαβεβαιώνω, η πρόθεσή μου δεν είναι αυτή. Πρόκειται για μια σειρά γεγονότων, που καλύπτοντας μια περίοδο 33 χρόνων, περιγράφουν την σχέση μου με τον ελληνικό στρατό, αλλά και εκείνη του ελληνικού στρατού με εμένα.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά κουμπάρος σε ξένη χώρα

Το να βγάλεις λόγο σε γάμο στα αγγλικά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Αντώνης, κολλητός μου από το γυμνάσιο, μου πρότεινε να γίνω κουμπάρος στο γάμο του με τη Γεν, την κοπέλα του από το Μπρουνέι, με την οποία συγκατοικεί στο Λονδίνο, τα τελευταία εφτά χρόνια. Δέχτηκα με χαρά κι άρχισα να προγραμματίζω το ταξίδι μου για το Λονδίνο. Λίγες μέρες πριν πατήσω το πόδι μου στην Αγγλία, ο Αντώνης μου ανακοίνωσε πως ως κουμπάρος, καλό θα ήταν (=έπρεπε) στο γάμο, να βγάλω λόγο.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Ε, όχι και τσόντα σε VHS!

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Ήταν εκεί στις 11. Η κοπέλα που του άνοιξε, γύρω στα είκοσι πέντε, γλυκιά και ιδιαίτερα ευγενική, τον πέρασε στο σαλονάκι αναμονής όπου εργάζονταν άλλα δύο κορίτσια παρόμοιας ηλικίας και κοψιάς.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.