HOMME ALONE

Ο ανίκητος φόβος μου για τα Ρίχτερ

Ο Γιάννης Φιλέρης προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος, για μια μεγάλη του φοβία και γυρίζει 33 χρόνια πίσω. Κανονική ψυχανάλυση...

Αυτό το κείμενο, γιατρέ, ήθελα να το γράψω από το 1981, αλλά δεν έτυχε. Μέχρι που οι γιοί μου, τις προάλλες, όταν κατάλαβαν την τρομάρα μου για τους δυο σεισμούς της περασμένης εβδομάδας, μου έκαναν πλάκα φωνάζοντας:“Αμάν, σεισμός...”

Διαβάστε περισσότερα

Μια ζωή καούρα

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ γράφει για τη φωτιά που καίει μέσα του.

Όποιος έχει πάει στρατό μάλλον γνωρίζει τι είναι το γόπινγκ. Και είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί ή θα πει για πλάκα όποιος φίλος μου ακούει πρώτη φορά το "ΓΟΠ". Μόνο που δεν έχει καμία σχέση ούτε με το γόπινγκ ούτε με το παρεμφερές ΓΑΠ. Και σίγουρα δεν είναι για γέλια. ΓΟΠ λέγεται η δική μου διαρκής ταλαιπωρία και για όσους γνωρίζουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και καούρα, μπορούν να καταλάβουν και να κουνήσουν με συμπόνια το κεφάλι τους.

Διαβάστε περισσότερα

Το Erasmus είναι ο ορισμός της φοιτητικής ζωής

Αν υπήρχε τρόπος να ορίσουμε τη φοιτητική ζωή με μία λέξη, αυτή θα ήταν σίγουρα Erasmus.

Το Erasmus είναι κυριολεκτικά η ουτοπία του φοιτητή. Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να δώσουμε έναν ορισμό στη γαμάτη ζωή του φοιτητή αυτό θα ήταν το Erasmus. Το πρόγραμμα είναι ίσως ότι πιο cool προσφέρει σήμερα το ελληνικό πανεπιστήμιο και ας είμαστε ειλικρινής δεν παρέχει και πολλά τη σήμερον ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα

O Γολγοθάς ενός τριχωτού στην παραλία

Η άμμος που κολλάει πάνω μου, τα αποδοκιμαστικά βλέμματα των γυναικών και τα μικρά παιδιά που επιμένουν να με φωνάζουν Γουίνι. Αυτό είναι το καλοκαίρι μου. Μια σκέτη κόλαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εδώ στο ONEMAN έχουμε αγγίξει αυτό το ευαίσθητο -για αρκετούς Έλληνες άντρες- θέμα. Μιλώντας διεξοδικά για το πως είναι να είσαι καλυμμένος με τρίχες όλη σου τη ζωή. Ή 'εξηγώντας' γιατί οι άντρες δεν ξυρίζουν την πλάτη τους. Αυτή είναι απλά μια άλλη πτυχή του. Πιο καλοκαιρινή, αλλά καθόλου ανάλαφρη.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμέτωπος με μια κατσαρίδα-εισβολέα

Ένας συντάκτης που δεν μπορεί με τίποτα να ακούσει το 'κρακ' της κατσαρίδας περιγράφει μια αληθινή ιστορία που θα φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά.

Τετάρτη, μόλις έχει βραδιάσει. Μπαίνω στο δωμάτιο. Όλα στη θέση τους. Τρία παντελόνια στο πάτωμα, περίπου 4,5 ευρώ σε ψιλά σκόρπια κάτω από το κρεβάτι, μια καρέκλα σκεπασμένη με ρούχα, αριστερά παπούτσια, δεξιά παπούτσια, ο καθρέφτης στη θέση του, τα μπουφάν κρεμασμένα παραδίπλα, μια κατσαρίδα πάνω σ' ένα πράσινο τζάκετ.

Διαβάστε περισσότερα

736 μέρες (και νύχτες) χωρίς σεξ

Ένας συντάκτης γράφει για την περίοδο που εκ των πραγμάτων πήγαινε μόνο για ψάρεμα και υπενθυμίζει πως ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό.

Μικρός δεν κρατούσα ημερολόγιο, οπότε απ' τη μέρα που ήρθα ολόκληρος στο ΟΝΕΜΑΝ, είπα να βγάλω όλα τα σώψυχά μου εδώ που τουλάχιστον θα τα διαβάσουν και δυο ανθρώποι. Έχω γράψει για εκείνο το σκοτεινό πρωινό που είχα ξυπνήσει με ένα μπροστινό δόντι λιγότερο, έχω θυμηθεί τη χρονιά που με χώρισε αυτή που υπολόγιζα για μάνα των παιδιών μου και έχω εξομολογηθεί και μερικά πιο σοβαρά πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

H μοναξιά του σουβλιστή

Κάθε Πάσχα η ίδια ιστορία. Εγώ και το αρνί σε ένα μπραντεφέρ από το οποίο κανείς μας δεν βγαίνει κερδισμένος.

Πάνε δέκα χρόνια πλέον από την πρώτη φορά που κατέβηκα στο εξοχικό της μέλλουσας συζύγου μου στη Ναύπακτο για να κάνουμε Πάσχα οικογενειακώς. Οπότε, όπως συμβαίνει με κάθε 'ψάρακα', βρέθηκα χωμένος στη χειρότερη αγγαρεία από όλες, να γυρίζω δηλαδή για ώρες ατέλειωτες τη σούβλα. Μόνο που πάλιωσα αλλά μυαλό, οι άλλοι, δεν έβαλαν.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8

Να φιλήσω τα χέρια αυτού που το έφτιαξε

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Το πράγμα που χάνει πιο συχνά κάποιος μέσα στην καθημερινότητά του είναι ο αναπτήρας. Λάθος. Η πιο μεγάλη εφεύρεση της ανθρωπότητας είναι ο τροχός. Λάθος. Αυτό που μας ενώνει με τον κόσμο -και ίσως και με το μέλλον- είναι το Internet. Λάθος.

Gift Calendar 2017
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.