ΤΑΞΙΔΙ

Βρήκαμε πού κρύβονται τα πιο ένοχα μυστικά της Κρήτης

Τα διαβάσαμε και σας τα αποκαλύπτουμε.

Ερωτικό νησί η Κρήτη. Όχι μόνο το καλοκαίρι. Όλη τη χρονιά. Είναι άλλωστε γεμάτη με φοιτητές, αφού υπάρχουν δεκάδες επιλογές για σπουδές στο νησί. Είτε Ηράκλειο, είτε Χανιά, είτε Ρέθυμνο, σίγουρα θα πετύχεις νεαρόκοσμο να τριγυρνάει, να φλερτάρει, να κάνει πλάκες.

Αυτό που φαίνεται πως δεν κάνουν αρκετοί, είναι να λένε όσα έχουν να πουν στον άλλο, face-to-face. Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, αυτό συμβαίνει σχεδόν παντού και πάντα. Γι’ αυτό τον λόγο, λοιπόν, δημιουργήθηκε πριν περίπου τρία χρόνια το ‘Κρητικό Απόρρητο’, αρχικά ως σελίδα στο Facebook και πλέον και ως ιστοσελίδα

 

Θυμίζει λίγο τις εποχές που διαβάζαμε τέτοιου είδους ερωτοαποκαλύψεις σε στήλες περιοδικών και δεν θέλαμε να τελειώσουν οι σελίδες τους. Έτσι κι εδώ, μόνο που τα σχόλια δεν τελειώνουν ποτέ, αφού ανεβαίνουν νέα κάθε λεπτό που περνάει. Μάλλον ο κόσμος κρατάει πολλά μέσα του τελικά και φοβάται να τα πει. Ή μπορεί απλώς να μην έχει πού να τα πει.

Σχεδόν 90.000 (για την ώρα) Κρητικοί (κυρίως φοιτητές) σκρολάρουν κάθε μέρα στη συγκεκριμένη σελίδα, προκειμένου να βρουν ένα μήνυμα κάποιου προσώπου που έχουν στο μυαλό τους, ή να δουν μια απάντηση από το άτομο που τους ενδιαφέρει σε κάτι που έγραψαν εκείνοι. Κι όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αυτές που ποστάρουν περισσότερο είναι γυναίκες. Με ένα ποσοστό περίπου 60% – 40% σε σχέση με τους άνδρες.

Όσον αφορά την πλειοψηφία των ανδρικών μηνυμάτων, αυτά απευθύνονται σε γυναίκες που δεν τις έχουμε και θέλουμε να τις αποκτήσουμε, ενώ αντίθετα, οι γυναίκες το χρησιμοποιούν πιο πολύ για να την ‘πουν’ σε κάποιον πρώην.

Υπάρχουν φυσικά πολλοί που είδαν κάποια που τους άρεσε, δεν της μίλησαν όταν έπρεπε και τώρα περιμένουν.

Ή κι άλλοι που το χρησιμοποιούν σε φάση ‘σε μικρές αγγελίες’.

Για κάποιο περίεργο λόγο, στις περισσότερες συζητήσεις μεταξύ φοιτητών (κι όχι μόνο) στην Κρήτη, ακούγονται συχνά οι λέξεις ‘Κρητικό Απόρρητο’, κάτι που δείχνει πως η συγκεκριμένη σελίδα έχει φανατικό κοινό και πολλούς που έχουν ποστάρει, έχουν πάρει το ‘νουμεράκι τους’ και περιμένουν μια απάντηση.

Ουκ ολίγοι έχουν καταφέρει να βρουν κοπέλα χρησιμοποιώντας το, έχουν βρει το θάρρος να την ‘πέσουν’ (έστω και διαδικτυακά) στο κορίτσι που τους άρεσε, αλλά και ζευγάρια τα ξαναβρήκαν μετά από μια ‘ανακοίνωση’ στο Απόρρητο. Ρε μήπως να πάμε στο νησί για να βρούμε τον έρωτα;

Αυτό που προσωπικά λάτρεψα, πάντως, ήταν τα σχόλια κάτω από κάποιες απαντήσεις. Εκεί μπορείς πολλές φορές να βρεις ακόμη μεγαλύτερα μαργαριτάρια από αυτά που βρίσκονται στο αρχικό post. Και πίστεψέ με, υπάρχουν πολλά.

Η θεματολογία των σχολίων αφορά κυρίως το ερωτικό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πετύχεις σχόλια για κάποια σχολή, την καθημερινότητα, ακόμη και θέματα που αφορούν γενικά τη ζωή στην Κρήτη.

Αν είσαι, λοιπόν, φοιτητής στο νησί και ψάχνεσαι, μόλις βρήκες τον wingman σου. Ίντα περιμένεις;