Πόσα ξέρεις για τις γεύσεις του τόπου μας; - Κουίζ - Κουίζ
 

Πόσα ξέρεις για τις γεύσεις του τόπου μας;

Μπορείς άραγε να ξεχωρίσεις τον Μακεδονικό χαλβά από τον χαλβά Φαρσάλων; Μην είσαι και τόσο σίγουρος.
SHARES

Τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί παραγωγοί συνήθως μας απασχολούν μόνο στις διακοπές μας, όταν επισκεπτόμαστε μέρη για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα και αποκτάμε την ψευδαίσθηση πως με το να παραγγείλουμε οτιδήποτε έχει την ένδειξη 'παραδοσιακό' στον κατάλογο του εστιατορίου αποκτάμε μία ακόμα σύνδεση με τον τόπο που μας φιλοξενεί.

Η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, μέσα από την ενέργεια Γεύσεις του Τόπου μας, όμως, μας προσκαλεί όχι μόνο να γευτούμε τοπικά προϊόντα, αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά τους παραγωγούς που τα παράγουν και, βέβαια, να μαγειρέψουμε παραδοσιακά εδέσματα με υλικά τοπικής παραγωγής.

Πρώτος σταθμός, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, η Λάρισα, όπου στο parking του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλία, τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν τοπικά προϊόντα και θα μας μάθουν μυστικά για το πώς παράγονται, αλλά και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στην κουζίνα μας. Παράλληλα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που θα βρίσκεται στο χώρο, θα ετοιμάζει με αυτά παραδοσιακές λιχουδιές και θα συντονίζει τη 'Μάχη των Μασάει', στην οποία ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης θα ανταγωνίζονται για το ποιος θα παρασκευάσει τις πιο γευστικές συνταγές. Το Oneman θα είναι επίσης εκεί, για να σου μεταφέρει live το κλίμα του event και να σε ταξιδέψει στα άδυτα της παραδοσιακής θεσσαλικής κουζίνας.

Πριν ετοιμάσεις, όμως, την τσάντα που θα βάλεις αυτά που θα προμηθευτείς από τους εκλεκτούς παραγωγούς, το τετράδιο που θα σημειώσεις όλες τις ντόπιες συνταγές και την τυχερή σου ποδιά για να συμμετέχεις κι εσύ στις μαγειρικές αναμετρήσεις, καλό θα είναι να γνωρίζεις και αυτό: Η ΙΚΕΑ για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας Ομίλου FOURLIS, στηρίζει και τη δράση 'Σταθμοί Χαράς' και θα διαθέσει το ισόποσο του 5% των εσόδων του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλία, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Α! Και εσύ που μένεις στα Ιωάννινα ή στη Θεσσαλονίκη, προετοιμάσου αναλόγως γιατί οι 'Γεύσεις του τόπου μας' έρχονται στην πόλη σου! Στις 24/09 το κατάστημα ΙΚΕΑ Ιωάννινα και την 01/10 το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσουν τη γιορτή των τοπικών παραγωγών!

Ραντεβού λοιπόν στις κουζίνες της ΙΚΕΑ, μέχρι τότε όμως μπορείς να ακονίσεις τις γνώσεις σου εδώ:

 

Share
Follow
 

Τα καλύτερά μας

Best of Network

 

Ο πόλεμος είναι θέμα ημερών

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Πρέπει να ήταν η τελευταία φορά που ρίσκαρε τόσο στη ζωή του. Ή τουλάχιστον έτσι του το είχαν παρουσιάσει. Ήταν Φεβρουάριος του 1996, λίγες μέρες μετά τα Ίμια.

Σινεμά

Ο Luca Guadagnino για το ‘Call Me by Your Name’

Ο Ιταλός σκηνοθέτης μας αποκαλύπτει πώς γεννήθηκε η υποψήφια για 4 Όσκαρ ταινία, πώς ο γυμνός Ralph Fiennes ενέπνευσε τον James Ivory και γιατί θα ήθελε να σκηνοθετήσει τον James Woods.

Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.