QUIZ

Πόσο καλά θυμάσαι το ‘σκαρφάλωμα’ του Ντέμη στα κάγκελα;

Στα κάγκελα απ' όλες τις απόψεις, θα έλεγε κανείς.

31 Ιανουαρίου του 1999. Η ΑΕΚ του Όλεγκ Μπλαχίν, υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό και το ‘Νίκος Γκούμας’ είναι προφανώς κατάμεστο. Οι ‘ερυθρόλευκοι’, μπορεί να έχουν επιστρέψει στα πρωταθλήματα, όμως στην έδρα της Ένωσης δεν τα περνάνε καθόλου καλά, και για ακόμη μια χρονιά, το σκηνικό επαναλαμβάνεται.

Λίγο πριν το ημίχρονο, και με το σκορ ήδη στο 1-0, ο Ντέμης Νικολαϊδης νικάει τον Ελευθερόπουλο και τρελαμένος, τρέχει προς την σκεπαστή, πηδώντας πάνω στα κάγκελα, σε ένα πανηγυρισμό που έχει γραφτεί στην ιστορία των μαχών ανάμεσα στους δύο αντιπάλους.

Σχεδόν 19 χρόνια μετά(!), ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός μοιάζει να ξυπνάει ανάλογα πάθη. Οι ‘κιτρινόμαυροι’ είναι μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία έπειτα από 8 ολόκληρα χρόνια, ο κόσμος της ομάδας είναι ενθουσιασμένος, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι πρωταθλητής και η ‘νέα’ Φιλαδέλφεια ετοιμάζεται. Θα δούμε ωραία πράγματα στο ΟΑΚΑ.

Με την αίγλη του παρελθόντος να μοιάζει να επανέρχεται στην μεγάλη μάχη των δύο ομάδων, πόσο καλά θυμάσαι τη φάση που στιγμάτισε το ντέρμπι του 1999;