QUIZ

Πόσο πιθανό είναι να πας φυλακή μια απ’ αυτές τις μέρες;

Ένα κουίζ για να μετρήσεις τις γνώσεις σου πριν αναμετρηθείς με τον Νόμο.

Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας υπάλληλος τράπεζας που ελέγχει αν ήσουν συνεπής στις υποχρεώσεις του διακανονισμένου δανείου σου τους τελευταίους μήνες. Κάπου εκεί μέσα, σε ένα συρτάρι, υπάρχει μια κλήση που ξέχασες να πληρώσεις. Κάπου αλλού, υπάρχει ένας εργοδότης που σκέφτεται να κάνει περικοπές κι εξετάζει το ενδεχόμενο εσύ να είσαι μία απ’ αυτές. Ή ένας ξάδερφος που θεωρεί ότι είναι ριγμένος από τη διαθήκη του παππού σας κι ετοιμάζεται να την προσβάλει.

Γενικά, όσο σωστός κι αν είσαι, όσο σχολαστικά κι αν ασχολείσαι με τη ‘χαρτούρα’ και τα διαδικαστικά της καθημερινότητας, κάποια από τις επόμενες μέρες θα βρεθείς αντιμέτωπος με ένα νομικό ζήτημα. Μπορεί να είναι κάτι μικρό ή κάτι μεγαλύτερο, κάτι δυσάρεστο κι ενοχλητικό ή ακόμα και κάτι ευχάριστο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάτι θα προκύψει – στη ζωή των ενηλίκων όλα και κάτι προκύπτει.

Όταν, λοιπόν, έρθει εκείνη η ώρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού. Μπορεί τώρα που τα πράγματα είναι ήρεμα να σου φαίνεται υπερβολή να μπεις σε έξοδα προκειμένου να δεχτείς τη συμβουλή ενός δικηγόρου προληπτικά, ή για ένα θέμα που μοιάζει μικρό. Είναι δεδομένο, όμως, ότι αυτή η ενέργεια θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο απ’ όσο θα σου κοστίσει το ζήτημα αν δεν το χειριστείς με προσοχή από την πρώτη στιγμή.

Ειδικά σήμερα, η πρόσβαση σε νομικές συμβουλές είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση. Η υπηρεσία Instalaw.gr θα σε φέρει σε επαφή με έναν δικηγόρο που ειδικεύεται σε υποθέσεις σαν τη δική σου εύκολα και γρήγορα – σε τρεις κινήσεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς το Instalaw.gr, να επιλέξεις την κατηγορία που σε αφορά (Εργασία, Δάνεια, Υπερχρεωμένα νοικοκυριά, Κληρονομικά, Ποινικά, Δικαιώματα πολίτη – καταναλωτή κοκ), να κλείσεις ένα τηλεφωνικό ραντεβού και να συζητήσεις το νομικό σου θέμα. Εννοείται ότι αν χρειαστείς επιπλέον βοήθεια, οι δικηγόροι της υπηρεσίας θα σε αναλάβουν για τα περαιτέρω.

Καλού – κακού, πάντως, τσέκαρε λίγο το status και τις δυνάμεις σου απέναντι στον Νόμο: