QUIZ

Βρες την καταγωγή από το παρατσούκλι

Σπόιλερ: Τα 'Καρντάσια' ήταν πολύ εύκολα για να τα συμπεριλάβουμε σε αυτό το κουίζ.

Μία μεγάλη, μία τεράστια σπαζοκεφαλιά. Αν δεν έχεις ιδέα από τοπικές διαλέκτους ή αν δεν έχεις φίλους πορωμένους με την καταγωγή τους τόσο ώστε να ξέρουν ποιο είναι το παρατσούκλι τους, τότε μάλλον, η νίκη σου στο σημερινό κουίζ θα καταλήξει σε μεγάλο φιάσκο.

Όχι δεν είναι ότι είναι δύσκολο. Δύσκολο κουίζ είναι αυτό που κάναμε τις προάλλες και ψάχναμε τις κάμπιες μέσα στα σούσι(α). Το σημερινό, δεν μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία. Εκείνο που ισχύει απλώς για αυτό είναι ότι αν για τον όποιο λόγο δεν έχεις ακουστά ότι για παράδειγμα τους Θεσσαλονικείς τους λέμε και ‘Καρντάσια’ δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις την σωστή απάντηση. Εκτός αν είσαι υπερβολικά τυχερός. Που κρίμα να κάψεις την τύχη σου σε μερικά παρατσούκλια αλλά εντάξει, συμβαίνουν και αυτά.

Λοιπόν, έλα, δεν θέλω να σου κόβουμε τα φτερά. Γι αυτό, λίγη εμψύχωση:

Έτσι, για να αλλάξουμε και λίγο θέμα, να πούμε ότι η ιδέα για το σημερινό κουίζ δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για τις πατροπαράδοτες ελληνικές βρισιές. Πιθανότατα σκασίλα σου όμως, γιατί δεν μπορείς να περιμένεις να πατήσεις το play και να δεις πόσα απίδια βάζεις στο σάκο σου. Εμπρός λοιπόν.

Α! Και μόλις μάθεις, πες και σε εμάς.

*Έτσι, για την λίστα, αν έχεις κάποιο άλλο παρατσούκλι για καταγωγή που θέλεις να μοιραστείς, εννοείται είμαστε στην διάθεσή σου. Το θέλουμε κιόλας.