TEAMWORK

Το app που μου έχει λύσει τα χέρια

H τεχνολογία στις υπηρεσίες του ανθρώπου, ή αλλιώς όλα τα φανταστικά apps που μας επιτρέπουν να κάνουμε (σχεδόν) τα πάντα από τον καναπέ. Ή απ' οπουδήποτε.

Δεν θα κρίνουμε τώρα το αν ήταν καλύτερα τα χρόνια που άκουγες ένα τραγούδι και έπρεπε να ρίξεις τα μούτρα σου και να πας μέχρι τον dj για να σου πει ποιο είναι (αν είχε όρεξη να σου πει, βέβαια). Δεν ήταν καλύτερα. Δεν υπήρχε το Shazam. Τα παραδείγματα του πώς δεκάδες apps έχουν κάνει ευκολότερη τη ζωή μας δεν χωράνε ούτε σε παράγραφο ούτε σε ολόκληρο βιβλίο. Το ακόμα πιο σπουδαίο με τις μέρες μας είναι ότι τεχνολογικά κολέγια όπως το Athens Tech College σου δίνουν την ευκαιρία να φτιάξεις εσύ το επόμενο μαγικό βήμα στο χώρο της τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο e-mail που άνοιξα

Στα πρώτα χρόνια του Ίντερνετ, ήμασταν βέβαιοι ότι τα χωρατά μας θα μείνουν στην ιστορία. Γι' αυτό ανοίγαμε e-mail με βλακώδη ονόματα και λογοπαίγνια. Εντάξει, όχι όλοι. Εσύ εξαιρείσαι.

Πάνε χρόνια από τότε. Οι περισσότεροι έχουμε ανοίξει δέκα ή δεκαπέντε φορές e-mail από τότε. Αλλά σαν το πρώτο μας κανένα. Αν δεν είχες e-mail που να χωράει αυτό το ιστορικό ath.forthnet.gr, ήσουν ελαφρώς πίσω στα Προηγμένα Τεχνολογικά. Πολύ πίσω λοιπόν, τις μέρες που έννοιες όπως 'εταιρικά e-mail' έμοιαζαν με ανέκδοτο (ωραία χρόνια), ανοίγαμε λογαριασμούς με τη θύρα της ομάδας μας ή με το αγαπημένο μας συγκρότημα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη μου δουλειά

Οι δημοσιογράφοι του Oneman κάνουν ένα flashback στις εποχές από το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί (στο περίπου).

Οι αναμνήσεις, ξαναγυρίζουνε. Μέσα σε ένα κόνσεπτ νοσταλγίας, αποφασίσαμε να πάμε λίγο πίσω (άντε, πολύ) και να θυμηθούμε τη δουλειά που μας χάρισε το πρώτο μας χαρτζιλίκι.

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές ιστορίες ραγισμένων παρμπρίζ

Μερικές ευτράπελες, αλλά πραγματικές ιστορίες που κόστισαν ένα σπασμένο παρμπρίζ στους δημοσιογράφους του ONEMAN. Μερικές αγνές καταθέσεις ψυχής.

Δυστυχώς, παρότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο δραματικά πολύ, ο ήχος που συμβαίνει μέσα μας τις μαύρες φορές που βλέπουμε σπασμένο το παρμπρίζ μας δεν έχει παγιδευτεί ακόμα σε κάποιο πολυμέσο.

Διαβάστε περισσότερα

Η βιντεοκασέτα που έχω λιώσει

Σε μία όχι και τόσο μακρινή εποχή, οι τηλεοράσεις έβγαιναν σε μέγεθος ντουλάπας, τα βιντεοκλάμπ ήταν περισσότερα από τα σουβλατζίδικα και οι ταινίες είχαν όγκο, αυτοκολλητάκια και ψυχούλα. Οι δημοσιογράφοι του Oneman πατάνε το rewind.

Αυτές τις μέρες, η ατμόσφαιρα στο γραφείο του Oneman μυρίζει Άκουα Βέλβα και η χαρά ξεχειλίζει σαν αφρισμένο Απέλια. Γενικά, είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη νοσταλγία μέχρι τις πετσετέ κάλτσες μας με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα στα κινηματογραφικά '80s.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο extreme πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου

Από ανάποδα πόδια στη οδήγηση μέχρι ρέιβ πάρτι, οι δημοσιογράφοι του Oneman αποκαλύπτουν τα πιο ακραία πράγματα που έχουν επιχειρήσει.

Βουτιά από αεροπλάνο, αναρρίχηση στον Όλυμπο, σαφάρι στην Αφρική. Αυτά είναι μερικά πράγματα που θεωρούνται extreme, για τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα

Ωραία τα γράφουμε, αλλά ξέρουμε να οδηγούμε;

Οι δημοσιογράφοι του Oneman διαγωνίζονται μεταξύ τους στην οδήγηση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Μόλις έγραψα το κείμενο για τις αυταπάτες του Έλληνα πως είναι καλός οδηγός, ήμουν βέβαιος ότι τα σχόλια από κάτω θα ποικίλουν. Άλλοι θα συμφωνούν, άλλοι θα διαφωνούν, μερικοί θα με βρίζουν και θα με κατηγορούν ως άσχετο. Τα συνηθισμένα δηλαδή.

Διαβάστε περισσότερα
3 4 5 6 7 8 9

Ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο

Μικρές ιστορίες για τυχαίους ανθρώπους από τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Δεν είναι πως δεν ήθελα κι εγώ να αλλάξω τον κόσμο, αλλά να... δεν θα ήταν το πρώτο που θα σκεφτόμουν. Και όχι πως δεν πήγαινα σε όλες τις πορείες στο Πανεπιστήμιο, σε όλες πήγαινα, αλλά να.... πάντα πίστευα πως το κάναμε με τον τρόπο των αγοριών.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.