TEAMWORK

Οι μεγάλες ήττες που έχουμε δεχτεί από το computer μας

Εννιά συντάκτες, εννιά ιστορίες ταπείνωσης και απόγνωσης μπροστά στο monitor του υπολογιστή.

Όλοι έχουμε βιώσει τουλάχιστον ένα ψηφιακό Βατερλώ. Όλοι έχουμε νιώσει κάποτε σαν ιθαγενείς μπροστά στο PC για κάτι απλό. Όλοι έχουμε φτάσει σε απόσταση pixel από το να σπάσουμε την οθόνη.

Διαβάστε περισσότερα

Η συνήθεια που μου κόλλησε από σειρά ή ταινία

Προσοχή: H υπερβολική κατανάλωση ποπ κουλτούρας οδηγεί τους θεατές σε μιμητισμό.

Δεν χρειάζεται να βγάλουμε έναν ψυχολόγο, έναν ανθρωπολόγο κι έναν κοινωνιολόγο από το συρτάρι για να εξηγήσουμε το πώς οι σειρές και γενικότερα η ποπ κουλτούρα έχουν αλλάξει τα χούγια και τις συνήθειές μας. Ίσως το 'αλλάξει' να είναι άδικα βαρύ για την περίσταση. Ας προτιμήσουμε λοιπόν το 'διαμορφώσει' που ακούγεται πιο δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Το app που μου έχει λύσει τα χέρια

H τεχνολογία στις υπηρεσίες του ανθρώπου, ή αλλιώς όλα τα φανταστικά apps που μας επιτρέπουν να κάνουμε (σχεδόν) τα πάντα από τον καναπέ. Ή απ' οπουδήποτε.

Δεν θα κρίνουμε τώρα το αν ήταν καλύτερα τα χρόνια που άκουγες ένα τραγούδι και έπρεπε να ρίξεις τα μούτρα σου και να πας μέχρι τον dj για να σου πει ποιο είναι (αν είχε όρεξη να σου πει, βέβαια). Δεν ήταν καλύτερα. Δεν υπήρχε το Shazam. Τα παραδείγματα του πώς δεκάδες apps έχουν κάνει ευκολότερη τη ζωή μας δεν χωράνε ούτε σε παράγραφο ούτε σε ολόκληρο βιβλίο. Το ακόμα πιο σπουδαίο με τις μέρες μας είναι ότι τεχνολογικά κολέγια όπως το Athens Tech College σου δίνουν την ευκαιρία να φτιάξεις εσύ το επόμενο μαγικό βήμα στο χώρο της τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο e-mail που άνοιξα

Στα πρώτα χρόνια του Ίντερνετ, ήμασταν βέβαιοι ότι τα χωρατά μας θα μείνουν στην ιστορία. Γι' αυτό ανοίγαμε e-mail με βλακώδη ονόματα και λογοπαίγνια. Εντάξει, όχι όλοι. Εσύ εξαιρείσαι.

Πάνε χρόνια από τότε. Οι περισσότεροι έχουμε ανοίξει δέκα ή δεκαπέντε φορές e-mail από τότε. Αλλά σαν το πρώτο μας κανένα. Αν δεν είχες e-mail που να χωράει αυτό το ιστορικό ath.forthnet.gr, ήσουν ελαφρώς πίσω στα Προηγμένα Τεχνολογικά. Πολύ πίσω λοιπόν, τις μέρες που έννοιες όπως 'εταιρικά e-mail' έμοιαζαν με ανέκδοτο (ωραία χρόνια), ανοίγαμε λογαριασμούς με τη θύρα της ομάδας μας ή με το αγαπημένο μας συγκρότημα.

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη μου δουλειά

Οι δημοσιογράφοι του Oneman κάνουν ένα flashback στις εποχές από το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί (στο περίπου).

Οι αναμνήσεις, ξαναγυρίζουνε. Μέσα σε ένα κόνσεπτ νοσταλγίας, αποφασίσαμε να πάμε λίγο πίσω (άντε, πολύ) και να θυμηθούμε τη δουλειά που μας χάρισε το πρώτο μας χαρτζιλίκι.

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές ιστορίες ραγισμένων παρμπρίζ

Μερικές ευτράπελες, αλλά πραγματικές ιστορίες που κόστισαν ένα σπασμένο παρμπρίζ στους δημοσιογράφους του ONEMAN. Μερικές αγνές καταθέσεις ψυχής.

Δυστυχώς, παρότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο δραματικά πολύ, ο ήχος που συμβαίνει μέσα μας τις μαύρες φορές που βλέπουμε σπασμένο το παρμπρίζ μας δεν έχει παγιδευτεί ακόμα σε κάποιο πολυμέσο.

Διαβάστε περισσότερα

Η βιντεοκασέτα που έχω λιώσει

Σε μία όχι και τόσο μακρινή εποχή, οι τηλεοράσεις έβγαιναν σε μέγεθος ντουλάπας, τα βιντεοκλάμπ ήταν περισσότερα από τα σουβλατζίδικα και οι ταινίες είχαν όγκο, αυτοκολλητάκια και ψυχούλα. Οι δημοσιογράφοι του Oneman πατάνε το rewind.

Αυτές τις μέρες, η ατμόσφαιρα στο γραφείο του Oneman μυρίζει Άκουα Βέλβα και η χαρά ξεχειλίζει σαν αφρισμένο Απέλια. Γενικά, είμαστε όλοι βουτηγμένοι στη νοσταλγία μέχρι τις πετσετέ κάλτσες μας με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα στα κινηματογραφικά '80s.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10

Αλλεργία για μένα είναι...

10 παθόντες βροντοφωνάζουν “Ζήσε με την αλλεργία, όχι με τα συμπτώματά της”.

PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.