ΒΙΒΛΙΟ

We are the Superhumans: Το υπερβίντεο που έριξε το ίντερνετ για τον καλύτερο σκοπό

Οι Βρετανοί εμψυχώνουν την Παραολυμπιακή τους Ομάδα με τον πιο συγκλονιστικά πετυχημένο, συγκινητικό τρόπο.

Τα social media έχουν την υπερδύναμη να παίρνουν ένα βίντεο, μία εικόνα, μία φράση και να τα μετουσιώνουν στο πιο σημαντικό κομμάτι της ημέρας των χρηστών του. Ανεξαρτήτως αν όντως είναι ή θα μπορούσε ή θα έπρεπε να γίνει. Ο κόσμος του διαδικτύου, όλο αυτό το μαγικό πράγμα, το ονομάζει viral.

Το viral έχει πολλούς φανατικούς δήμιους και άλλους τόσους ή ίσως και περισσότερο πιστούς που το θεοποιούν ολοένα και περισσότερο κάθε φορά που αυτό που έχει να τους παρουσιάσει πραγματικά τους αφορά ή τους αρέσει.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ιδέα αν το βίντεο που έφτιαξαν οι Βρετανοί για να στηρίξουν την Παραολυμπιακή τους Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αξίζει να λάβει την ταμπέλα του viral και αυτό γιατί αδυνατώ να πιστέψω ότι μπορεί να έχει έστω και έναν που θα το απορρίψει. Όχι γιατί πρόκειται για μία πραγματικά καλοφτιαγμένη δουλειά αλλά γιατί είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Γιατί όλα εκείνα τα στοιχεία που το συνθέτουν είναι αξιέπαινα και φανταστικά. Και ναι, θα μπορούσα να γράφω θετικά χαρακτηριστικά γι αυτό το βίντεο μέχρι να στερέψω και να χρειαστεί να εφεύρω μερικά. Όμως δεν θα το κάνω γιατί είμαι σίγουρη ότι μόλις το δεις, θα μου δώσεις και εκείνα που δεν πήγε το μυαλό μου.