ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Let's brunch: Τα Flocafe Espresso Room κάνουν τις καθημερινές Σαββατοκύριακο

Από αυγά ποσέ πασπαλισμένα με τριμμένη τηγανητή πατάτα μέχρι τσουρέκι σουφλέ με σοκολάτα, το μαγαζί που μας έμαθε να πίνουμε καφέ φτιάχνει ένα υπεργευστικό brunch διαθέσιμο όλες τις μέρες της εβδομάδας.

次元が違: Δεν ξέρουμε πώς λένε αυτό το burger, αλλά θέλουμε να το φάμε

Ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο αλλάζει επίπεδο στα burger.

''Αν σου έδιναν τη δυνατότητα να αφαιρέσεις ένα από τα βασικά συστατικά ενός κλασικού burger με στόχο να γίνει πιο λαχταριστό από όσο ήταν μέχρι χθες, ποιο θα ήταν αυτό;

Διαβάστε περισσότερα

Το Burger 'n' Shake είναι πολύ αμερικάνικο και μας αρέσει

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε το καινούριο στέκι της Θεσσαλονίκης και μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα μπεργκεράδικο.

Το είχα βάλει στο μάτι από καιρό, από τότε που έστηναν το μαγαζί. Όταν από έξω είχε μόνο χαρτοταινίες, μαστόρια και μια φωτεινή επιγραφή που πρόδιδε ότι αυτό θα είναι ένα νέο μπεργκεράδικο. Ήταν και εύκολο να θυμάσαι το πού. Στην Κούσκουρα, σε ένα σημείο που έχει ταυτιστεί με το street food.

Διαβάστε περισσότερα

Θα πίστευες ότι υπάρχει καντίνα με αστέρι Michelin;

Κι όμως, ο Chan Hon Meng είναι ο πρώτος που πήρε αστέρι και δίνει τα πιάτα του σε πλαστικό πιάτο με μόλις δύο δολάρια.

Μία καντίνα στη Σιγκαπούρη, τέσσερα πιάτα, πάνω από 180 κοτόπουλα που μαγειρεύονται καθημερινά, πάνω από 2,5 ώρες αναμονή στην ουρά για να γευθείς τα πιάτα της πρώτης καντίνας στο κόσμο που έχει αστέρι Michelin. Και μάντεψε. Όλα αυτά με μόνο 2 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

8 χρόνια Dybbuk: Η ιστορία του τελευταίου μεγάλου κλαμπ της Αθήνας

Η Έφη Μωράκη αφηγείται το έπος του κλαμπ που γράφει αποκλειστική ιστορία στην dance σκηνή της Ελλάδας.

Το Dybbuk συμπληρώνει φέτος οκτώ χρόνια ζωής. Είναι το μοναδικό μεγάλο dance club της Αθήνας και βρίσκει τον τρόπο να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο.  Πώς ξεκίνησε, όμως, και πώς συνεχίζει να λειτουργεί με τόση επιτυχία στην εποχή της κρίσης; Μας τα εξήγησε όλα ο άνθρωπος που κρύβεται (κυριολεκτικά, όπως θα διαπιστώσεις) πίσω από το κόνσεπτ του τελευταίου μεγάλου αθηναϊκού κλαμπ.

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι έχουν οι 'Μέλισσες' κι έχουμε κολλήσει;

Ένα εστιατόριο στη Νέα Φιλαδέλφεια φιλοδοξεί να γίνει η κυψέλη σου για φέτος.

Προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να αποφύγω το λογοπαίγνιο "μέλι έχουν οι Μέλισσες και κολλήσαμε" (δες τίτλο), θα μπω αμέσως στο ζουμί, όπως στα λευκώματα συμμαθητριών που συμπληρώναμε στο σχολείο. Τι εστί 'Μέλισσες'; Μέλισσες εστί, ένα φίνο μεζεδοπωλείο στη (ή στα) Ν. Φιλαδέλφεια, που δημιουργήθηκε από μια παρέα, για πολλές παρέες. Μια παρέα νεανική, που κατέχει γιατί έχει δουλέψει χρόνια στον χώρο της εστίασης και ό,τι κάνει το κάνει με μεράκι. Και εντάξει τα γεγονότα μπορεί να μην μοιάζουν τόσο ξεχωριστά, όμως αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες της εποχής, τα ρίσκα που πήρε αυτή η παρέα και τι εν τέλει πέτυχε, τότε νομίζω φτιάχνουμε μια ωραία ιστορία. Ωραία και γευστική. Πάρτε πηρούνι, μαχαίρι και ξεκινάμε...

Διαβάστε περισσότερα

Δεν θα 'θελες να πιεις καφέ απ' τα χέρια του καλύτερου barista;

Ήπιαμε καφέ και μιλήσαμε με τον νικητή του Βuondi Barista Challenge III και μας εξήγησε τι σημαίνει καλός καφές.

Όταν κοιτάς μια κούπα ζεστού espresso βλέπεις την κρέμα που ακόμα αλλάζει σχέδια, μεταμορφώνεται. Οσφρίζεσαι τα αρώματα που ξεπρόβαλαν από τους φρεσκοαλεσμένους κόκκους λόγω της πίεσης του νερού. Πιάνεις την κούπα και αισθάνεσαι την θερμοκρασία του που όσο εκείνη πέφτει τόσο αλλάζουν και οι επιγεύσεις που αφήνει στον ουρανίσκο σου. Κάθε κούπα καφέ δεν είναι άλλο ένα ρόφημα, είναι μια έκρηξη αισθήσεων και αυτό το ξέρουν καλά στην Buondi. Γι' αυτό κάθε χρόνο αναδεικνύουν τον καλύτερο barista. Εκείνον που ακολουθεί την ιεροτελεστία κατά γράμμα, εκείνον που γνωρίζει τα μυστικά του καφέ, εκείνον που απογειώνει κάθε κούπα μοναδικά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.