2310

Κάθε απόγευμα, η Θεσσαλονίκη είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου

14 προτάσεις για να απολαύσεις το πρώτο ποτό της μέρας στα πιο όμορφα μέρη της συμπρωτεύουσας.

Τα απογεύματα στη Θεσσαλονίκη είναι μαγικά. Ειδικά αυτήν την περίοδο, μετά τα μέσα του Σεπτέμβρη που ο καιρός αρχίζει και δροσίζει λίγο.

Διαβάστε περισσότερα

Βρήκαμε το πιο λαχταριστό γεμιστό μπιφτέκι της Θεσσαλονίκης

Η Δώρα Τσαμπάζη  σε ένα ψητοπωλείο που δεν το 'πιάνει' το μάτι σου, κάπου στα στενά της Κάτω Τούμπας, βρήκε το πιο υπέροχο γεμιστό μπιφτέκι που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου.

Ο προορισμός μου αυτή τη φορά είναι η αγαπημένη μου Τούμπα και οι λιχουδιές της που κρύβει στα στενά της.  Κάθε φορά που πηγαίνω στην Τούμπα, παραδέχομαι πως στο θέμα φαγητού, ειδικά στο street food είναι αιώνες μπροστά.

Διαβάστε περισσότερα

To Jerry's Food Truck είναι η πιο αμαρτωλή καντίνα που ξέρεις

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε μία 'καντίνα' τελείως διαφορετική και πιο γλυκιά από τις άλλες.

Το πρώτο σαλάκι έτρεξε από το Instagram. Τι είναι τούτο και πόσο κολασμένο φαίνεται, ήταν οι πρώτες σκέψεις που δημιουργήθηκαν  στο μυαλό. Και αν το μυαλό δώσει το σύνθημα, το σώμα οφείλει να ακολουθήσει. Όλοι οι δρόμοι λοιπόν με οδηγούσαν στο Jerry’s Food Truck. Η απορία εύλογη. Πρόκειται περί καντίνας; Όχι ακριβώς. Παρόλη τη διακόσμηση, είναι μαγαζί, αλλά έχει όλη την φιλοσοφία μιας καντίνας, μιας και προσφέρει γρήγορα και στο χέρι.

Διαβάστε περισσότερα

Το Burger 'n' Shake είναι πολύ αμερικάνικο και μας αρέσει

Η Δώρα Τσαμπάζη επισκέφτηκε το καινούριο στέκι της Θεσσαλονίκης και μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα μπεργκεράδικο.

Το είχα βάλει στο μάτι από καιρό, από τότε που έστηναν το μαγαζί. Όταν από έξω είχε μόνο χαρτοταινίες, μαστόρια και μια φωτεινή επιγραφή που πρόδιδε ότι αυτό θα είναι ένα νέο μπεργκεράδικο. Ήταν και εύκολο να θυμάσαι το πού. Στην Κούσκουρα, σε ένα σημείο που έχει ταυτιστεί με το street food.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η μπουγάτσα του Μπαντή έγινε διάσημη σε όλη την Ευρώπη

Η Δώρα Τσαμπάζη ξεναγήθηκε στο εργαστήριο μπουγάτσας του Μπαντή και έμαθε τα πάντα για την καλή, χειροποίητη μπουγάτσα, αλλά και το μυστικό της επιτυχίας της.

Δεν έχω αφιερώσει το χρόνο που θα έπρεπε στις καλά μπουγατσατζίδικα και γι’ αυτό το λόγο θα επανορθώσω. Και όταν λέμε καλό, θα πρέπει αρχικά να παρασκευάζει το ίδιο τις μπουγάτσες του και όχι να τις προμηθεύεται από αλλού. Να τις παρασκευάζει και να τις ψήνει επί τόπου, να χρησιμοποιεί καλά υλικά και να είναι γευστικό το αποτέλεσμα. Και όταν τέλος, τις καταναλώσεις να είναι ελαφριές για το στομάχι.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Smoked Barbecue θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία καπνισμένου κρέατος

Η Δώρα Τσαμπάζη ανακάλυψε το μοναδικό μαγαζί στην Θεσσαλονίκη, όπου καπνίζονται μέχρι και τα... burger.

To Smoked Barbecue μετρά λίγες εβδομάδες ζωής, ωστόσο ήταν αρκετές για να μου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να οργανώσω άμεσα μία επίσκεψη μου στο χώρο τους.

Διαβάστε περισσότερα

Τα μπιφτέκια του Τάκη έχουν τη δική τους ιστορία

Βρήκαμε το μαγαζί που πριν μπεις βαράς μια προσοχή. Και τα μπιφτέκια που σαν αυτά δεν έχει σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Για τα μπιφτέκια του Τάκη μου είχε μιλήσει πρώτα ο φίλος Διονύσης. Αργότερα όταν το είχα και στο μυαλό μου, άρχισα να ακούω όλο και πιο συχνά για τα περίφημα αυτά μπιφτέκια. Λογικό αφού έχουν μια ιστορία 50 χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.