ΦΑΓΗΤΟ

Ο ‘Κόκκινος Σκούφος’ είναι ο βασιλιάς των λουκουμάδων

Η Δώρα Τσαμπάζη παρουσιάζει την πιο πρωτότυπη και γευστική πρόταση για λουκουμάδες στη Θεσσαλονίκη.

Δείξτε μου έναν άνθρωπο που δεν του αρέσουν οι λουκουμάδες. Κι αν υπάρχει, είναι άνθρωπος κακός και δεν θα ήθελα να έχω σχέσεις μαζί του.

 

 

Αν δεν είναι καθαρά λουκουματζίδικο, τα πράγματα είναι σκούρα για τους λουκουμάδες που έχουν τηγανιστεί από το πρωί και μουλιάζουν σε κάτι ανάμεσα σε σιρόπι και μέλι, σε κάποιο μπουγατσατζίδικο ή αρτοζαχαροπλαστείο. Οι λουκουμάδες πρέπει να ψήνονται εκείνη τη στιγμή και όπως είναι τραγανοί και ζεστοί να θρυμματίζονται μελωμένοι στο στόμα.

 

Ο «Κόκκινος Σκούφος» ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στους λουκουμάδες στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι κατάστημα, είναι κάτι σαν καντίνα, ένας πάγκος, εκεί στο δρόμο για το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, που κατεβάζει τις τέντες του το απόγευμα στις 6 και τις μαζεύει περίπου στις 11 το βράδυ.

 

Εμπνευστές του «Κόκκινου Σκούφου» ήταν ο Κωνσταντίνος Λιάπης και ο Κωνσταντίνος Καρτάλογλου, ή όπως τους αποκαλούν πλέον «το πιο γλυκό δίδυμο». Με σπουδές στην αρτοζαχαροπλαστική, την σοκολατοποιΐα και το μάρκετινγκ, αποφάσισαν να κάνουν κάτι πρωτότυπο, κάτι διαφορετικό, κάτι που θα προκαλούσε όλες τις αισθήσεις. Γι’ αυτό και προτίμησαν την ιδέα του street food και όχι κάποιου καταστήματος, για να είναι ακόμα πιο άμεσο για τον καταναλωτή ή μάλλον φιλοξενούμενο, γιατί κάπως έτσι αισθάνεσαι στον πάγκο του «Κόκκινου Σκούφου».

 

Γιατί “κόκκινος σκούφος”;

Ο Κωνσταντίνος Λιάπης αποκαλύπτει ότι ένας κόκκινος σκούφος ήταν το πρώτο πράγμα που αγόρασε πριν στηθεί η επιχείρηση.

Γεύση, όσφρηση, όραση, αφή,  αλλά και ακοή με τις γαλλικές μουσικές επιλογές που παίζουν, βρίσκονται σε υπερδιέγερση όταν πλησιάσεις τον «Κόκκινο Σκούφο».  Η μυρωδιά του λουκουμά που τηγανίζεται απαλά, η ένωση του με το μελωμένο σιρόπι σε τραβά κοντά.

 

Οι επιλογές πολλές. Ξεκινάω με τους λουκουμάδες «της καλοπέρασης» ή αλλιώς τους παραδοσιακούς, με ανθόμελο, τριμμένο καρύδι και κανέλα. Για όσους επιμένουν σε κλασικές επιλογές.

 

 

 

Κυρίες και κύριοι, σας παρουσιάζω την «όμορφη μαύρη γαζέλα».

 

Οι λουκουμάδες του «λατίνου εραστή» με χειροποίητη καραμέλα.

 

Οι λουκουμάδες του «όμορφου λατίνου εραστή» με πραλίνα, βανίλια, και κρέμα καραμέλα. Αναρωτιέστε γιατί όμορφος; Γιατί εμφανισιακά έχει ακόμα πιο πολλά να δώσει.

 

Οι λουκουμάδες για «όμορφο έρωτα», μία μίξη λευκής σοκολάτας και πραλίνας.

Και φυσικά μπορείς να διαλέξεις εσύ πως θέλεις να είναι οι λουκουμάδες σου.

 

Μια πανδαισία γεύσεων απλώθηκε μπροστά μου.  Κάθε φορά που έλεγα “φτάνει είμαι καλυμμένη”, τα παιδιά μου έβαζαν ακόμα μία μερίδα. Θέλω να τους ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία, γιατί, με το χαμόγελό  τους (και με τους λουκουμάδες τους, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας!) με κέρδισαν. Σπάνια πια συναντώ ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν.

 

Χειροποίητοι Λουκουμάδες “Κόκκινος Σκούφος”

Κάλλας με Κορομηλά, Νέα Παραλία, Θεσσαλονίκη

τηλ. 6932732404