ΦΑΓΗΤΟ

Στο ‘Fat Mamma’s Brunch n’ Lunch’ θα φας τα pancakes που σου αξίζουν

Η Δώρα Τσαμπάζη βρήκε στη Θεσσαλονίκη το μαγαζί με τους ιδιοκτήτες, που μάλλον είχαν brunch και στο χωριό τους.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν μερικές λέξεις που σχετίζονται με το φαγητό και μόνο στο άκουσμά της, η απάντηση: ‘είχες και από αυτό στο χωριό σου’ είναι δεδομένη. Μία από αυτές είναι το brunch.

Σαφώς και στο χωριό μας δεν είχαμε brunch, αλλά είχαμε πρωινό και δεκατιανό με φρέσκα αυγά, χωριάτικες χειροποίητες πίτες, σπιτικούς λουκουμάδες, ποντιακά πισία. Επίσης στο χωριό μας δεν είχαμε σταθερό τηλέφωνο σε όλα τα σπίτια, αλλά να που τώρα έχουμε το τελευταίας τεχνολογίας κινητό και επικοινωνούμε με βίντεο κλήση με φίλους στην άλλη άκρη της γης και τρώμε και brunch.

Στην Θεσσαλονίκη, στο ‘Fat Mamma’s Brunch n’ Lunch’, μοιάζει όμως να είχαν brunch στο χωριό τους. Αρχικά το όνομα σε προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Το γεύμα δηλαδή, ότι είναι σαν της μαμάς, αλλά κυρίως της παχουλής μαμάς, δηλαδή αυτής που δεν θα τσιγκουνευτεί τη μερέντα, δεν θα λυπηθεί το βούτυρο και θα βάλει πολύ, μα πάρα πολύ μεράκι.

Το ‘Fat Mamma’s Brunch n’ Lunch’ είναι στην Μελενίκου, σε μία οδό που έχουν ταυτίσει οι φοιτητές με τα φωτοτυπάδικα και τα σκονάκια σε σμίκρυνση. Μετρά μόνο μερικούς μήνες ζωής και έχει κάνει πολλά σαλάκια να τρέχουν στο Instagram σε όσους έτυχε να πέσουν πάνω σε φωτογραφία από θαμώνες που ανεβάζουν τα πιάτα τους.

Θα φας ό,τι ακριβώς λέει και η ονομασία του καταστήματος. Από pancakes, αυγά, ομελέτες, μέχρι μεσημεριανό με μαγειρευτά φαγητά, λαδερά, πιάτα ημέρας και burgers.

Αλλά εγώ δεν πήγα εκεί για τα λαδερά. Πήγα για τα αυγά και τα pancakes. Ξεκίνησα με την Frittata, που μου έκανε λίγο ‘κρατσάνισμα’ η ονομασία, αλλά και η περιγραφή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα. Ψιλοκομμένο μπέικον, πατάτα, κρεμμύδι, 3 αυγά σβησμένα με λευκό κρασί και όλα αυτά σε φρυγανισμένο ψωμί. Η Frittata ήρθε και το ταξίδι στο όνειρο μόλις ξεκινούσε.

Θεσπέσια η Frittata, δεν έμεινε ούτε ψίχουλο και η παραγγελία μόλις πήρε φωτιά με την Pizza Egg. Δεν χρειάζεται να το αναλύσω περισσότερο. Όλοι ξέραμε ότι θα μου έρθει μια πίτσα με αυγό από πάνω. Και ήρθε και σφάχτηκε. Και ήταν όνειρο.

Καλά τα αυγά, αλλά με έπιασε μια λύσσα για γλυκό. Τι σόι ρεπορτάζ για brunch θα έκανα, αν δεν δοκίμαζα μερικά pancakes. Προσπέρασα οτιδήποτε απλό στο μενού και πήγα στο απόλυτο. Στο τιτανομέγιστο. Στο δυναμίτη του καταλόγου. Το Fat Mamma’s Tower, που πριν ακόμα ρωτήσω τι έχει, το φανταζόμουν το έργο, μεγαλοπρεπές και παχυντικό, να τα έχει όλα μέσα.

We accept the pancakes we deserve.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Δώρα Τσαμπάζη (@doratsambazi) στις

 

Και τα είχε όλα μέσα. Εφτά διαφορετικές πραλίνες, μπανάνες, σοκολάτες, φρούτα του δάσους, φράουλες, μπισκότο.

Νομίζω ότι τα λόγια περισσεύουν μετά από αυτό. Όχι, το καλύτερο το κράτησα για το τέλος. Στο ‘Fat Mamma’s Brunch n’ Lunch’ θα φας πληρώνοντας από 3 ως 7 ευρώ.

Fat Mamma’s Brunch n’ Lunch, Mελενίκου 5, τηλ. 2313-072231