ΦΑΓΗΤΟ

Στο Fingers θα γλείφεις τα δάχτυλά σου

Η Δώρα Τσαμπάζη πήγε μέχρι την Άνω Τούμπα, για να δοκιμάσει τα περίφημα burgers τοu Fingers.

Ο δρόμος με φέρνει στην αγαπημένη Τούμπα. Αγαπημένη, γιατί γαστρονομικά έχει να δώσει πολλά και γιατί εκεί παίζει η ΠΑΟΚΑΡΑ. Μετά από αυτό το χαριτωμένο οπαδικό σχόλιο συνεχίζω.

Ανεβαίνω την Λαμπράκη, ανεβαίνω, ανεβαίνω, συνεχίζω να ανεβαίνω, φτάνω σχεδόν στα όρια με Κωνσταντινουπολίτικα και τσουπ, σταματάω στην άκρη γιατί έφτασα στο Fingers.

Mικρό μαγαζί, συμπαθητικό, αλλά δεν με νοιάζει και τόσο η διακόσμηση, με νοιάζουν μόνο τα burger.

Έχω μια μικρή συνομιλία με τον ιδιοκτήτη που μου λέει, ότι τα μπιφτέκια είναι από 100% κιμά μοσχαρίσιο από μία οικογενειακή φάρμα στις Σέρρες, την πατρίδα μου δηλαδή και τα κοτόπουλα από την Χαλκιδική. Γιατί και στα κοτόπουλα σαν την Χαλκιδική δεν έχει.

Κοντοστέκομαι, χαζεύω τον κατάλογο, μπερδεύομαι λίγο γιατί όλα γραπτώς φαίνονται απολαυστικά, αλλά ο ιδιοκτήτης δίνει τις προτάσεις του. Σαφώς και η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι να χρησιμοποιείς πιρούνι όσο το δυνατόν λιγότερο. Σε καμιά σαλάτα μόνο. Ξεκινάω λοιπόν.

Fingers Burger με μπιφτέκι, τυρί Philadelphia, bacon, οnion rings, πίκλες, ντομάτα και μαρουλάκι. Κανονικά η συνταγή περιέχει και αυγό. Αλλά εξαιτίας μιας δίαιτας με πολλή πρωτεΐνη, δεν θέλω να το δω ούτε ζωγραφιστό. Όπως και να’χει και χωρίς αυγό, ήταν υπέροχο.

Η παρέα πήγε με την πατροπαράδοτη οδό, κάνοντας μια safe θα έλεγα επιλογή, αυτή του BBQ Burger. Μπιφτέκι, cheddar, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα, bbq sauce και μαρούλι. Κλασική αλλά εξαιρετική επιλογή. Τις έκανα τις δαγκωματιές μου.

Μα λίγο κοτοπουλάκι να μην πάρω; Μερικές φτερουγίτσες; Τι ψυχή έχουν μωρέ; Τόσο να παίνεψα τα κοτόπουλα Χαλκιδικής, να μην τα δοκιμάσω; Οπότε τα δοκίμασα. Φτερούγες κοτόπουλου τηγανισμένες και ένα πολύ ωραίο και διαφορετικό πανάρισμα από όσα έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Τις πατατούλες μου επέλεξα να βουτήξω σε δύο σπιτικές sauce, την Αγιολί και την κλασική Cocktail. Οι sauce είναι όλες χειροποίητες με σπιτική συνταγή που θυμίζει αρκετά, τις αγορασμένες, όπως δεν είναι. Τέλος παρήγγειλα και μία σαλάτα. Δεν ξέρω γιατί το έκανα αυτό το αψυχολόγητο. Έσκασα τόσο πολύ που η καημένη έμεινε να με κοιτά μες το παράπονο γιατί έφαγα μόνο τρεις μπουκίτσες και ήταν τόσο νόστιμη. Αλλά τι να κάνουμε, προτεραιότητες είναι αυτές.

Τέλος αφού φτάσαμε πάλι στο σημείο αυτό, που βογκάμε, που βαριόμαστε να οδηγήσουμε και ρίχνουμε κλήρο για το ποιος θα κάνει τον ήρωα, ζητήσαμε το λογαριασμό και πληρώσαμε για όλα αυτά και ένα αναψυκτικό 16,90. Ας σας φαίνονται πολλά, την Τετάρτη έχουν 1 burger + 1 δώρο. Γιατί στο φαγητό σας θέλω όλους άπλες.

Fingers, Γρ. Λαμπράκη 244, Τούμπα, τηλ. 2310-951555