ΦΑΓΗΤΟ

Βρήκαμε το μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που κάνει το αγαπημένο γλυκό του Lebron James

Η Δώρα Τσαμπάζη βρήκε επιτέλους στη συμπρωτεύουσα red velvet cake, σε έναν μοναδικό χώρο, στο Sugar Angel Workshop and Coffee.

Η εβδομάδα αυτή θέλει επιτακτικά γλυκό, και μάλιστα ένα ασυνήθιστο γλυκό. Η επιθυμία μου τριγυρνά γύρω από ένα απολαυστικό και τρομερά παχυντικό, κιμπάρικο red velvet cake. Ένα γλυκό που δεν το φτιάχνουμε και πολύ στην Ελλάδα, έτσι δεν το τρώμε κιόλας, όμως τρώγεται πολύ στην Αμερική, πού άλλου, και συγκεκριμένα αποτελεί σπιτικό γλυκό των American housewives. Πώς έχουν οι δικές μας οι μάνες τον κορμό; Που για πλάκα πετάνε πέντε πτι-μπετ και κακάο και σου σκαρώνουν έναν κορμό, έτσι και οι Αμερικανίδες, κάνουν το red velvet cake με την ίδια ευκολία, παρόλο που δεν είναι και τόσο εύκολο κέικ.

Ο Lebron James πολλές φορές έχει αποθεώσει το συγκεκριμένο γλυκάκι που του φτιάχνει η γυναίκα του με τα χεράκια του και το ποστάρει στο instagram για να ζηλέψουν οι φανς σου σε όλον τον πλανήτη. 

A photo posted by LeBron James (@kingjames) on

Έτσι ζήλεψα κι εγώ. Και το ήθελα. Και το έψαχνα. Και προσπάθησα να το κάνω. Αλλά δεν μου βγήκε καλό το χρώμα. Και συνέχισα να το ψάχνω μήπως το κάνει κάποιος καλύτερα. Μέχρι που βρήκα το Sugar Angel Workshop and Coffee, ένα ζαχαροπλαστείο βγαλμένο από παραμύθι στην Λασσάνη στο κέντρο της πόλης. 

 

Το Sugar  Angel Workshop and Coffee, αν υπήρχε ακόμα η ατάκα «πάμε σε ένα ζαχαροπλαστείο να σε κεράσω μια πάστα» θα ήταν το νούμερο ένα σε προτιμήσεις. Το περιβάλλον του φωνάζει να κάτσεις να πιεις έστω έναν καφέ, ενώ η βιτρίνα με τα φρέσκα κέικ φωνάζει «φάε με χωρίς να υπάρχει αύριο».

 

Κάθεσαι αναπαυτικά σε ένα από τα τραπεζάκια και αφού παραγγείλεις τον καφέ, προσπαθείς να αποφασίσεις με τι κέικ θέλεις να τον συνοδεύσεις. Με ένα κλασικό κέικ πορτοκάλι, με μία μηλόπιτα Ομπάμα, με ένα κέικ με γλάσο λεμονιού, ένα μπανάνα σοκολάτα κέικ ή ένα κέικ με oreo;

 

Μετά συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν πάρα πολλά κέικ και ανάμεσά τους, το red velvet cake. Που αν δεν το ήξερες, το βλέπεις και σε συνεπαίρνει. Είναι το κόκκινο χρώμα βλέπεις, που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Με την πλούσια κρέμα τυριού στη μέση, κάνει την κάθε μπουκιά να μοιάζει ταξίδι στην κόλαση.

 

Το naked cake, παρόλο που δεν μου φαίνεται καθόλου γυμνό, είναι ένα κέικ σοκολάτας, επίσης με κρέμα τυριού κι φρούτα του δάσους. Παραγγέλνω και ένα από αυτό. Άτιμο ONEMAN, μια δίαιτα δεν θα κάνουμε ποτέ, μας έχεις καταστρέψει.

 

Το βλέμμα δεν σταματά να περιεργάζεται το χώρο, που κυριαρχούν οι τούρτες και τα γλυκά. Ξαφνικά θέλω να γίνω 5 ετών και μάλιστα αγοράκι για να ζητήσω από τους γονείς μου στα γενέθλια μου μία τούρτα με τον Captain America.

To Sugar Angel συστήθηκε στο κοινό του το 2009, όμως στην αρχή ασχολούνταν περισσότερο με δεξιώσεις και βαφτίσεις. Το 2013, το Sugar Angel γίνεται Workshop and Coffee στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα ρομαντικό και vintage χώρο, που θυμίζει πολύ καφέ στην Γαλλία. Λοιπόν τι λέτε; Πάμε να σας κεράσω μια πάστα;

 

Sugar Angel Workshop and Coffee

Λασσάνη 1

τηλ. 2310225575