CITY LIFE

Δεν υπήρξες παιδί αν δεν έχεις παίξει στα ‘Αηδονάκια’

Ένα σύγχρονο μνημείο της πόλης, πάντα φιλόξενο και έτοιμο να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις.

Απόγευμα Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 1985. Ο εξάχρονος Αλέκος φοράει χαρούμενος το πράσινο χοντρό μπουφάν και τα αθλητικά παπούτσια του και μπαίνει τρέχοντας στον σκαραβαίο του πατέρα του, Θανάση. Είναι η αγαπημένη του στιγμή μέσα στο μήνα, όχι μόνο επειδή θα καθίσει μπροστά και θα νιώσει για λίγο μεγάλος, αλλά επειδή το αυτοκίνητο έχει προορισμό τα ‘Αηδονάκια’, στην άνοδο της Κηφισίας.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί, λοιπόν, δεν έχουμε άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα;

Το άγαλμα υπάρχει και ανήκει στο κράτος, αλλά εδώ και 25 χρόνια δεν μπορεί να βρει τη θέση του στην πρωτεύουσα.

Τραγελαφικά επίκαιρη είναι η περιπέτεια που βιώνει εδώ και 25 χρόνια ένα άγαλμα στους δρόμους της Αθήνας. Πρόκειται για τον έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ανήκει στο κράτος από το 1992 αλλά οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τον τοποθετήσουν σε κάποιο σημείο της πρωτεύουσας. 

Διαβάστε περισσότερα

Για εσένα που βαρέθηκες τις συνηθισμένες χριστουγεννιάτικες selfies

Αν θες κάτι κάτι διαφορετικό τις ημέρες των εορτών πέρα από στολίδια, δέντρα και Άι-Βασίληδες, έλα μια βόλτα στου Ψυρρή.

Αν θες κάτι κάτι διαφορετικό τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων πέρα από στολίδια, δέντρα και Άι-Βασίληδες, έλα μια βόλτα στου Ψυρρή.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Estrella δεν σταματούν σε ένα μπουγατσάν

Μεταξύ μας. Σε ορισμένα εστιατόρια, υπάρχουν κάποια πιάτα που θα τα παραγγείλεις για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί έχεις ήδη φανταστεί. Ο δεύτερος είναι για να τα ανεβάσεις στο Ιnstagram. Στο Estrella θα συμβούν και τα δύο.

Εμείς εδώ στο Oneman, πρώτα τρώμε και μετά γράφουμε. Το πιο ενδιαφέρον όμως κομμάτι αυτής της (ομολογουμένως δύσκολης) δουλειάς είναι το ότι έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα πιάτα που απολαμβάνουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Χειμώνας σημαίνει επιστροφή στο κέντρο

Τα πρώτα βαρβάτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους και σιγά σιγά μπαίνουμε για τα καλά σε χειμωνιάτικο και χριστουγεννιάτικο mode.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πια πολύ μακριά, το ξέρω καλά, το ξέρεις κι εσύ. Περισσότερο με μακρινό όνειρο μοιάζουν, παρά με κοντινή ανάμνηση. Πλέον, την σκυτάλη παίρνουν οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, τα ψώνια για τα δώρα των Χριστουγέννων και φυσικά, μια ακόμη λατρεμένη συνήθεια, τα brunch του Zaf.

Διαβάστε περισσότερα

Τo Μetropolis στην Ομόνοια ήταν η ζωή για αρχάριους

Μια λίγο εναλλακτική ωδή στο πιο mainstream δισκάδικο που άκμασε με δάφνες, αλλά παρήκμασε αδόξως.

Γιατί δεν είπαμε ποτέ το Virgin, το Metropolis; Νομίζω πως αυτός ο πληθυντικός λέγεται ζεστασιάς ή οικειότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Το ΠΑΣΟΚ είναι όντως εδώ: Ήπιαμε πρώτοι τα ποτά της Αλλαγής

Επισκεφτήκαμε το μαγαζί που σε ταξιδεύει στα χρόνια του Ανδρέα και δοκιμάσαμε πρώτοι το 'Πασοκίτο' και το 'Kir Social'.

Ο ρυθμός της αύξησης του ρεύματος του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον αντίστοιχο του αυθεντικού ΠΑΣΟΚ, πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '80. Η σελίδα, ή καλύτερα το κίνημα το οποίο αναπολεί την Ελλάδα που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αφού ξεπέρασε τις αντίστοιχες σελίδες όλων των ελληνικών κομμάτων, δεν γινόταν να περιορίζεται πια στα στενά πλαίσια του Facebook.

Διαβάστε περισσότερα
1 2
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.