FOOD & DRINK

Αυτά, τα καλοκαιρινά Σάββατα!

Τα καλοκαιρινά Σάββατα είναι μία μορφή ιεροτελεστίας​, ακόμα και στην πόλη​. Και το Oneman αποφάσισε να περάσει ένα από τα φετινά, παρέα με ένα δυνατό σύμμαχο​.​

Σάββατο λοιπόν. Καλοκαίρι. Στην Ελλάδα. Αυτόματα το μυαλό σου ταξιδεύει στο νησί. Αυτό θα ήταν το όνειρο, να βρίσκεσαι ξένοιαστος και τους τρεις μήνες μακριά από την πόλη. Η πραγματικότητα όμως σε φέρνει για ένα μεγάλο διάστημα εντός των τειχών. Και τι θα κάνεις γι’ αυτό; Μέρος του ονείρου θα το μεταφέρεις στην πόλη, γιατί κάθε καλοκαιρινό Σάββατο στη χώρα μας είναι μία μορφή ιεροτελεστίας, όπου και αν βρίσκεσαι!

Πριν όμως αρχίσει η ιεροτελεστία εκτός σπιτιού, χρειάζεσαι ένα δυνατό καφέ. Και όχι απλά ένα δυνατό καφέ, αλλά τον ωραιότερο καφέ που θα πιεις μέσα στην εβδομάδα, γιατί είναι ο πρώτος που δεν σε βρίσκει είτε στη δουλειά είτε με την πίεση του χρόνου, κοιτώντας συνέχεια το ρολόι. Άλλωστε η μέρα είναι μπροστά σου για να κάνεις ό,τι λαχταράς, ό,τι σου γεμίζει το Σάββατο με εικόνες και συναισθήματα. Εμείς πάντως φροντίσαμε να έχουμε για σύμμαχο το νέο όμορφο Suzuki Swift και όλα έγιναν πιο εύκολα.

 

Εικόνες και συναισθήματα λοιπόν είναι εκεί και σε περιμένουν, αλλά πρώτα πρέπει να γεμίσεις το ψυγείο και τα ντουλάπια με μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Αυτή την επίσκεψη που δεν πρόλαβες να κάνεις μέσα στην εβδομάδα. Και αφού φροντίσεις για τις προμήθειες της επόμενης, πρέπει να κερδίσεις μία μεγάλη “μάχη”: αυτή με τη ζέστη. Οπότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα δροσερά στέκια της πόλης. Ανοίγουν λοιπόν μπροστά σου σιγά σιγά οι επιλογές για να περάσεις καλά. Αν μάλιστα η πόλη σου βρίσκεται κοντά σε παραλία έχεις μία μοναδικά υπέροχη διέξοδο: Βόλτα για καφέ με θέα τη θάλασσα ή βουτιά. Η’ προφανώς και τα δύο, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.

 

Είτε κολυμπήσεις όμως, είτε απλά αράξεις πίνοντας καφέ χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο, ο επόμενος δρόμος σε οδηγεί στον… ορισμό της καλοκαιρινής δροσιάς: Θερινό σινεμά, με την ταινία που θα δεις να αγγίζει τα όρια του αδιάφορου. Τα μόνα που χρειάζονται είναι η σωστή παρέα- όπως φυσικά σε όλα τα πράγματα- και μία εξαιρετικά δροσερή και γευστική γρανίτα. Φράουλα, παρακαλώ.

 

Η μέρα, ή πιο σωστά η νύχτα, δεν ολοκληρώνεται όμως με την έξοδο από το θερινό σινεμά. Αν δεν υπάρχει προγραμματισμένη κάποια συναυλία που έχεις τσεκάρει εδώ και καιρό, το αγαπημένο σου στέκι- με τα τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο- σε περιμένει για μία παγωμένη μπύρα. Διάλεξε κάποια από τις αυλές της πόλης, κάποιο παραθαλάσσιο μπαρ ή μία ταράτσα με θέα την Ακρόπολη για να νιώσεις λίγο τουρίστας στην πόλη σου. Προφανώς και μπορείς να πιεις όσο θες, φτάνει να μην οδηγείς. Το Oneman όμως, ήταν στο τιμόνι το συγκεκριμένο Σάββατο, έτσι φρόντισε να περάσει καλά χωρίς να γίνει… δημόσιος κίνδυνος. Μία μπύρα Άνευ Αλκοόλ ήταν αρκετή για να νιώσουμε τη δροσιά της πόλης.

 

Και ήταν στο τιμόνι, γιατί πέρασε την ημέρα με ένα δυνατό σύμμαχο: Δοκίμασε να προλάβει όλα τα παραπάνω- και τα πρόλαβε- οδηγώντας το νέο Suzuki SWIFT. Ένα αυτοκίνητο που σου προσφέρει την απαραίτητη άνεση, την απαραίτητη δροσιά και την ακόμα πιο απαραίτητη ασφάλεια για να κινηθείς ξεκούραστα στην πόλη, χωρίς να σου χαλάσει τη διάθεση η ζέστη, η κίνηση ή οτιδήποτε άλλο στο δρόμο!