FOOD & DRINK

Στο ξενοδοχείο ‘Ελληνίς’ η φιλοξενία έχει άλλη γεύση

Στην καρδιά του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της Λ. Συγγρού υπάρχει ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον έτοιμο να σε φιλοξενήσει.

Η μοίρα ενός δρόμου που βρίσκεται στη ευθεία που συνδέει την Αθήνα με το Φάληρο, είναι προδιαγεγραμμένη. Από την πλατιά οδό της αρχαιότητας, στον καρόδρομο των πρώτων χρόνων του ελληνικού κράτους και τελικά, στη σύγχρονη Λεωφόρο του σήμερα, η Συγγρού ήταν δεδομένο ότι θα αποτελούσε έναν από τους πιο πολυσύχναστους και ΄ζωντανούς΄δρόμους της πόλης.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, οι απαιτήσεις για κάθε επιχείρηση που βρίσκεται κατά μήκος της, είναι κατά κανόνα υψηλές και ένα ξενοδοχείο δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση. Τουρίστες, σχολικά γκρουπ, στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές, διασχίζουν καθημερινά την αχανή λεωφόρο και τα τελευταία 50 χρόνια, ένα ξενοδοχείο-σήμα κατατεθέν της Συγγρού, βρίσκεται εκεί για να τους υποδεχτεί.

Ήταν το μακρινό 1976, όταν το οικογενειακό ξενοδοχείο ‘Ελληνίς‘, άνοιγε τις πόρτες του, σε μια Συγγρού πολύ διαφορετική σε σχέση με σήμερα. Εκείνη την εποχή, αποτελούσε το μοναδικό και το καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής και σταδιακά μεγάλωνε μαζί με την υπόλοιπη γειτονιά του.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Πάντοτε με δικά του κεφάλαια και υπό την ίδια διεύθυνση, βελτιώθηκε, ανακαινίστηκε, έζησε την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποτελούσε πάντα στήριγμα των αθλητικών σωματείων της περιοχής, όντας χορηγός σε αρκετά από αυτά. Ακόμη και σήμερα άλλωστε, αποτελεί τον χορηγό των τμημάτων πινγκ-πονγκ της ΑΕΚ και της Καβάλας.

Όπως όλες οι επιχειρήσεις που δρουν μέσα στο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας, έτσι και το ‘Ελληνίς’, πέρασε τις δύσκολες ημέρες του, όμως το 2013 ανακαινίστηκε πλήρως και έκτοτε βρίσκεται κάθε χρόνο σε ανοδική πορεία, παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

(Ο ευγενέστατος Κωνσταντίνος)

Ας δούμε όμως αναλυτικά, όλα όσα είναι σε θέση να σου προσφέρει, είτε ψάχνεις για κατάλυμα, είτε απλά ψάχνεις για έναν όμορφο χώρο να φας, να πιεις το ποτό σου βλέποντας αγώνα ή ακόμη και να οργανώσεις το επόμενο επαγγελματικό σου συνέδριο. Εκεί για να μας υποδεχτεί στους χώρους του και να μας ξεναγήσει, ήταν ο Assistant General Manager/Guest Relations του ‘Ελληνίς’, Κωνσταντίνος Κοτζαμάνης, ο οποίος μας φρόντισε υπέρ του δέοντος.

Τα δωμάτια

Το ‘Ελληνίς’ διαθέτει 86, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια. Τι σημαίνει όμως αυτό το ‘πλήρως εξοπλισμένα’; Πολύ απλά, ότι διαθέτουν διπλά ηχομονωτικά τζάμια, ηλεκτρονικές κλειδαριές, ψηφιακό τηλέφωνο (ISDN), κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση & video, ψυγείο, στεγνωτήρα μαλλιών, θυρίδες ασφαλείας, γραμματειακή υποστήριξη, δωρεάν προσβαση στο internet (ADSL) και WiFi. Όλα όσα σου προσφέρει ένα σύγχρονο ξενοδοχείο με λίγα λόγια.

Μετά την τελευταία ανακαίνιση μάλιστα, τα δωμάτια διαθέτουν και τζακούζι, για να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο συντροφιά με ένα μπουκάλι κρασί.  Ποιος τη χάρη σου.

Το εστιατόριο

Εκτός από τα άνετα και πλήρη δωμάτια, το ξενοδοχείο διαθέτει κι ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους, από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 22.30 το βράδυ.

Πριν πιάσουμε όμως τα εξαιρετικά φαγητά που δοκιμάσαμε, οφείλω να σε ενημερώσω πως από τις 7.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί, σε περιμένει ένα πλήρες πρωινό με φρέσκα, ελληνικά προϊόντα.

Από το μεσημέρι και μετά πάλι, πιάνει δουλειά ο σεφ του ‘Ελληνίς’, κύριος Τάσος. Μέχρι να μας ετοιμάσει τα πιάτα που θα δοκιμάζαμε με την Φραντζέσκα (έπρεπε να έχουμε προσωπική άποψη, καταλαβαίνεις, δεν γίνεται να γράφουμε λόγια του αέρα), μας εξήγησε ότι το εστιατόριο προσφέρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, κάποια πιάτα της ώρας όπως μπριζόλα, μπιφτέκια και σνίτσελ, σούπες (κοτόσουπα και κρεατόσουπα), σαλάτες, λαδερά και όσπρια. Για όσους θέλουν να τσιμπήσουν, υπάρχει πίτσα και κλαμπ σάντουιτς, ενώ κάθε ημέρα υπάρχει και το πιάτο της ημέρας.

(Ο Τάσος)

Τα πιο δημοφιλή πιάτα, όπως μας αποκάλυψε ο Τάσος, είναι οι σούπες το χειμώνα και τα λαδερά κι ο μουσακάς το καλοκαίρι.

Μετά τη θεωρία, είχε έρθει η ώρα να περάσουμε στην πράξη. Το πλούσιο, στρωμένο τραπέζι μπροστά μας περιελάμβανε χωριάτικη σαλάτα, τονοσαλάτα και πράσινη σαλάτα με σος βαλσάμικο, ένα λαχταριστό φιλέτο, μια γιγαντιαία μοσχαρίσια, μπιφτέκια και καρμπονάρα. Το καθήκον επέβαλλε να τα δοκιμάσουμε όλα και από το γεγονός ότι δεν έμεινε μπουκιά, μπορείς να αντιληφθείς πως ήταν όλα εξαιρετικά, ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά.

(Έτοιμοι για δράση)

Το μπαρ

Κάθε ξενοδοχείο που σέβεται τον εαυτό του, έχει κι ένα σωστό και περιποιημένο μπαρ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι μισές σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου εκτυλίσσονται σε μπαρ ξενοδοχείου.

Και το ‘Ελληνίς’ λοιπόν, διαθέτει μπαρ, το οποίο μάλιστα εξυπηρετεί όλο το 24ωρο, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας υπάρχει στο χώρο ρεσεψιονισίστ. Αν λοιπόν είσαι στη Συγγρού αργά το βράδυ και θέλεις να πιεις ένα ποτό, το ‘Ελληνίς’ σου προσφέρει ακόμη μια δυνατότητα.

Συνέδρια και άλλες παροχές

Εκτός από τουρίστες, το ξενοδοχείο φιλοξενεί συχνά και αθλητικούς συλλόγους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως και συνέδρια και εκθέσεις απ’ όλη την επικράτεια στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο.

Στο TV lounge, μπορείς να παρακολουθήσεις πίνοντας μια παγωμένη μπίρα όλες τις μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις, ενώ στο internet corner θα έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις με την άνεσή σου.

Τέλος, το ξενοδόχείο συνεργάζεται με την ξενοδοχειακή σχολή Zespół Szkół Spożywczych Rzeszów της Πολωνίας, οι σπουδαστές της οποίας εκπαιδεύονται στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στα τμήματα του ‘Ελληνίς’ στο Food & Beverage, καθώς και στο Culinary Arts.

Στην καρδιά της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο, το ‘Ελληνίς’ σε περιμένει όλο το χρόνο.

Ξενοδοχείο Ελληνίς, Συγγρού 177, τηλ. 210. 9311494.