FOOD & DRINK

Κάθε γουλιά καφέ στον τελικό έφερνε κάποιον πιο κοντά στη Βραζιλία

Ο τελικός του Nespresso Coffee Expert ανέδειξε τον μεγάλο νικητή που με το έπαθλό που κέρδισε θα σε κάνει να ζηλέψεις πάρα πολύ.

Το ταξίδι για την εύρεση του Έλληνα Nespresso Coffee Expert έφτασε στο τέλος του και ένα άλλο, αυτό στις φυτείες της Βραζιλίας θα ξεκινήσει σύντομα. Αυτή την μοναδική εμπειρία ζωής θα την έχει μόνο ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού τον οποίο και παρακολουθήσαμε στενά από την αρχή του. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να λείπουμε από τον μεγάλο τελικό που εκτός από την εντυπωσιακή του διοργάνωση είχε και μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Πριν μιλήσουμε όμως για τον τελικό ας θυμηθούμε τα προηγούμενα στάδια του διαγωνισμού Nespresso Coffee Expert. Η Nespresso, με σκοπό να μεταφέρει την τεχνογνωσία που κατέχει πάνω στον καφέ και το πάθος της για την τέλεια κούπα espresso, κάλεσε τα μέλη του Nespresso Club να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό Nespresso Coffee Expert, απαντώντας online μία σειρά ερωτήσεων σχετικών με τον αγαπημένο τους καφέ. Από τα 3.000 μέλη που δήλωσαν συμμετοχή, οι 30 καλύτεροι σε επίδοση πέρασαν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, όπου κλήθηκαν να ανακαλύψουν τις βασικές αρχές της παραγωγής καφέ και να απαντήσουν σε μία σειρά ερωτήσεων. Σε αυτό το πρώτο σεμινάριο από τον Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλη Καφατσάκη λάβαμε μέρος και εμείς. Μπορεί να νομίζεις ότι ο καφές είναι απλά ένα ρόφημα αλλά μαθαίνοντας μόνο τα βασικά καταλαβαίνεις ότι αποτελεί έναν απίστευτο ταξίδι με πολλές στάσεις και πολλές παραμέτρους. Κάθε γουλιά από εκεί και πέρα σε κάνει να θες να μάθεις περισσότερα, να θες να δοκιμάσεις περισσότερες γεύσεις και να ανακαλύπτεις όλο πιο πολλές λεπτομέρειες.

Οι 10 καλύτεροι προκρίθηκαν στην τρίτη φάση του διαγωνισμού, ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο πάνω στη γευσιγνωσία καφέ από τον Coffee Ambassador της Nespresso, με σκοπό να προετοιμαστούν για το τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Εκεί φυσικά είμασταν κι εμείς και δοκιμάσαμε σχεδόν όλες τις κάψουλες της Nespressο, με σκοπό να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε πιο καθαρά τις διαφορές στις επιγεύσεις, στο σώμα, στα αρώματα κάθε μιας από αυτές.  Δεν ξέρω πως φαίνεται στα αυτιά σου η όλη διαδικασία αλλά έχει τρομερό ενδιαφέρον και είναι απίστευτα γοητευτική.

Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως ήταν εκείνο που έλαβε χώρα την Δευτέρα που μας πέρασε. Οι δέκα φιναλίστ συγκεντρώθηκαν στον υπέροχο χώρο του Piree στον Πειραιά και εκεί θα έπρεπε να περάσουν από test τυφλής γευστικής δοκιμής 10 εκλεκτές ποικιλίες Nepsresso και να τις αναγνωρίσουν. Όσο δύσκολο ακούγεται, άλλο τόσο απαιτητικό είναι να καταφέρεις να πετύχεις 8 στα 10. Τόσες είναι οι σωστές απαντήσεις που έδωσε ο νικητής του διαγωνισμού Άγγελος Σάββας ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να  ζήσει μία εμπειρία ζωής: ένα ταξίδι στις φυτείες καφέ στη Βραζιλία από τις οποίες οι Nespresso προμηθεύεται καφέ!

Η εκδήλωση εκτός από ξεχωριστή ήταν και πολύ λαμπερή με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και απόλυτο πρωταγωνιστή τον καφέ. Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας των δέκα φιναλίστ εμείς είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να μάθουμε την πορεία τους σε αυτό το ταξίδι αλλά και να του βλέπουμε στην αίθουσα την στιγμή που προσπαθούσαν να μαντέψουν τις ποικιλίες. Όλα αυτά συνοδεία υπέροχων cocktails με βάση τον καφέ αλλά και υπέροχη μουσική.

Έλα πες την αλήθεια, τον ζηλεύεις πολύ τον Άγγελο που θα ζήσει αυτή την μοναδική εμπειρία ζωής.