HOUSE TWENTY FOUR

Τα pairings που απογειώνουν κάθε κούπα καφέ

Επειδή ο καφές θέλει πάντα παρέα, σου παρουσιάζουμε με τι ταιριάζει και πώς πρέπει να συνοδεύεις την κάθε σου γουλιά

Ο καφές έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί απλά ένα ρόφημα. Είναι μια ιεροτελεστία, μια μαγική διαδικασία που γαργαλάει ένα σύμπλεγμα αισθήσεων και σε συντροφεύει σε κάθε στιγμή της ημέρας. Οι γεύσεις και τα αρώματα που απελευθερώνει ένα φλιτζάνι αποτελούν από μόνα τους απόλαυση. Αυτή η απόλαυση όμως πηγαίνει σε άλλο επίπεδο αν δίπλα στην κούπα σου τοποθετήσεις τα σωστά pairings, τα σωστά γεύματα που πηγαίνουν τέλεια με τον καφέ.

 

Πρωταγωνιστής παραμένει πάντα ο καφές, ο οποίος από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι εκεί σε κάθε σου στιγμή. Όπως ακριβώς και ο espresso της Caffè Vergnano που από το 1882 γράφει την δική του ιστορία στην βιομηχανία του καφέ. Με εμπειρία 135 ετών και αρκετές γενιές μετά, η Caffè Vergnano συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το πάθος αλλά και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα. Μία από αυτές είναι οι νέες κάψουλες Espresso Vergnano 1882 οι οποίες είναι συμβατές με τις οικιακές μηχανές TRÈ, TRÈ Mini της Vergnano αλλά και με τις μηχανές Nespresso. Έτσι η εταιρία προσφέρει απλόχερα την ποιότητα και την απόλαυση του ιταλικού καφέ στο σπίτι.

 

Εμείς, υποδεχτήκαμε τον Caffè Vergnano στο Σπίτι της 24MEDIA όπως μπορείς να δεις και στις φωτογραφίες. Ακριβώς για να συνδέσουμε την απόλαυσή του με την καθημερινότητά μας στο σπίτι αλλά και για να αναπαραστήσουμε τις μικρές όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς μας, όπως αυτές συνδυάζονται ιδανικά με τον αγαπημένο μας καφέ.

Το κουλούρι και ο καφές είναι δύο φίλοι αχώριστοι

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου από μια κούπα Espresso Vergnano Arabica και ένα πολύσπορο κουλούρι με τυρί. Ο καφές μετά το καβούρδισμά του απελευθερώνει γεύσεις και αρώματα δημητριακών και φρεσκοψημένου άρτου, άρα εύκολα καταλαβαίνεις ότι ένα κουλούρι αποτελεί την καλύτερη συντροφιά για τον πρωινό σου καφέ.

Η τάρτα λεμόνι φτιάχτηκε για να είναι δίπλα σε μια κούπα καφέ

Οι κάψουλες Espresso Vergnano Arabica δημιουργούνται από τους καλύτερους κόκκους καφέ που καλλιεργούνται στην Κεντρική-Νότια Αμερική και  στην Αφρική και αναδύουν αρώματα φρέσκων φρούτων και λουλουδιών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα μπορούσε να λείπει μια λαχταριστή τάρτα λεμόνι δίπλα από το φλιτζάνι σου. Άλλωστε τα έλαια που ελευθερώνονται σε κάθε εκχύλιση espresso βγάζουν νότες από εσπεριδοειδή και κάνουν κάθε γουλιά μοναδική.

 

Καφές χωρίς μαύρη σοκολάτα δεν γίνεται

Αν έχεις πάει στην Ιταλία θα ξέρεις πολύ καλά ότι τα περισσότερα καφέ σου φέρνουν στο πιατάκι ένα κομματάκι μαύρης σοκολάτας και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο καφές αρχικά με το καβούρδισμά του και μετέπειτα κατά την εκχύλισή του βγάζει αρώματα και επιγεύσεις κακάο και σοκολάτας τα οποία φαίνονται έντονα σε κάθε γουλιά. Ιδιαίτερα ο Vergnano Intenso διαθέτει μια ξεχωριστή γεύση μαύρης σοκολάτας αλλά και καβουρδισμένου αμυγδάλου που δένει τέλεια με ένα κομμάτι bitter chocolate.

Pancakes και καφές για τέλειο ξεκίνημα της ημέρας

Δεν υπάρχει καλύτερο ξύπνημα από αυτό που σε λούζει ο ήλιος με το φως του και ανοίγεις σιγά σιγά τα μάτια σου. Με την ενέργεια που σου έδωσε ο ύπνος και οι αχτίδες του ήλιου σηκώνεσαι και φτιάχνεις pancakes. Τα περιχύνεις με μέλι και καρύδια ενώ στην μηχανή TRÈ MINI της Caffè Vergnano βγαίνει αχνιστός ο καφές σου. Η ποικιλία Cremoso με την χρυσή και πυκνή της κρέμα αλλά και η επιλογή decaf ταιριάζουν τέλεια με αυτό το πιάτο. Ένας συνδυασμός που σίγουρα θα σου φτιάξει το κέφι για την υπόλοιπη μέρα.

 

Οι Γάλλοι μας έμαθαν ότι ο καφές πάει τέλεια με το croissant

Για εσένα που θέλεις τον καφέ σου με γάλα αλλά και για εσένα που τον προτιμάς αγνό στην γεύση ξέρεις πάντα ότι το croissant, αυτό το θεϊκό κομμάτι σφολιάτας, απογειώνει κάθε γουλιά καφέ. Είναι κάτι που οι Γάλλοι το αγαπούν ενώ οι Iταλοί το ονομάζουν cornetto. Όπως και αν το ονομάσεις, ξέρεις κι εσύ ότι είτε βουτύρου, είτε με γέμιση σοκολάτας ταιριάζει τέλεια με τον καφέ σου και ειδικότερα με τις κάψουλες Cremoso και αφρόγαλα (macchiato ή cappuccino).

Τα γλυκά των Χριστουγέννων αγαπούν τον καφέ παράφορα

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί πρέπει να τρώμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες μόνο τα Χριστούγεννα. Πειστική απάντηση δεν έχω λάβει, αλλά έχω καταλήξει ότι ίσως αυτή η δέσμευση κάνει και τα δύο γλυκά ακόμα πιο απολαυστικά. Ένα άλλο συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι και τα δύο ταιριάζουν τέλεια με τον καφέ.

 

Η κάψουλα Espresso Vergnano Cremoso με τις νότες βανίλιας και ανατολίτικων μπαχαρικών δένει απόλυτα με το πορτοκάλι και την κανέλα που αφήνει κάθε μπουκιά χριστουγεννιάτικου γλυκού. Δοκίμασε και θα καταλάβεις.

Macarons + Caffè = BFFE

Τα macarons είναι ένα υπέροχο γλύκισμα. Όχι πολύ γλυκό, αρκετά ελαφρύ και με υπέροχες επιγεύσεις. Τι ίδιες επιγεύσεις που έχει και ο Lungo Intenso αλλά και άλλοι καφέδες Vergnano 1882. Αρώματα εσπεριδοειδών, έντονη γεύση αλλά και μια αίσθηση σοκολάτας σε κάθε γουλιά κάνουν τον καφέ σου να αναζητά μια μπουκιά από όποιου χρώματος macaron σου κλείσει το μάτι.

 

Οι επιλογές είναι πολλές και σε κάψουλες αλλά και σε pairings. Το γεγονός αυτό σου επιτρέπει να ψάξεις και να βρεις τι σου ταιριάζει, τι απογειώνει τον ουρανίσκο σου και με ποιον συνδυασμό θες να ξεκινάς την μέρα σου. Τώρα ειδικά που η Caffè Vergnano έφερε την απόλαυση του αυθεντικού ιταλικού καφέ στο σπίτι σου και έκανε την διαδικασία τόσο απλή δεν έχεις καμία απολύτως δικαιολογία. Τοποθέτησε την κάψουλα στην μηχανή TRÈ Mini και όσο τρέχει αχνιστός ο καφές απλά διάλεξε με τι θα τον συνοδεύσεις.

Οι κάψουλες Vergnano είναι οι μοναδικές διαθέσιμες στην Ελλάδα βιοδιασπώμενες και 100% κομποστοποιήσιμες. Είναι συμβατές με μηχανές TRÈ, TRÈ Mini και Nespresso και διαθέσιμες σε επιλεγμένα super market. Για να ζήσεις κι εσύ μια ολοκληρωμένη εμπειρία με τον Caffè Vergnano, επισκέψου το flagship store Coffeeshop 1882 στο Κολωνάκι (Βαλαωρίτου 7, 2103645125).