FOOD & DRINK

Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να γίνει expert στον καφέ;

Το Oneman παρακολουθεί στενά την νέα πρωτοβουλία “Nespresso Coffee Expert” και θα σας μεταφέρει όλα όσα θα μας κάνουν να αγαπήσουμε τον καφέ λίγο περισσότερο.

Όσο περνούν τα χρόνια στη ζωή ενός άνδρα, αυτό που όλοι θα σου πουν ότι αλλάζει είναι οι προτεραιότητες. Το πώς ορίζεις τη ζωή σου, το τι θεωρείς πιο σημαντικό και σε τι δίνεις περισσότερη σημασία. Αυτό που εγώ παρατηρώ στον εαυτό μου και τη δική μου παρέα είναι ότι όσο ένας άνδρας μεγαλώνει, θέλει να ενημερώνεται περισσότερο για εκείνα που ο ίδιος θέλει και σιγά σιγά να γίνεται “γνώστης” σε κάποιες κατηγορίες που τον αφορούν.

Η εποχή εξάλλου της πληθώρας της πληροφορίας στο διαδίκτυο, η εποχή των online tutorials και των digital influencers, έχει κάνει την πρόσβαση στη γνώση πολύ πιο προσιτή για τον καθέναν από εμάς. Εκείνοι όμως που θέλουν πραγματικά να γίνουν γνώστες ενός αντικειμένου επιλέγουν να μάθουν από τους ειδικούς, να τεσταριστούν δίπλα στους καλύτερους, να διακριθούν απέναντι σε άξιους. Κι αυτή η περίπτωση είναι και η πιο ενδιαφέρουσα στο δικό μου το μυαλό.

Γι’ αυτό ακριβώς αποφασίσαμε φέτος να ακολουθήσουμε βήμα βήμα μία νέα πρωτοβουλία της Nespresso η οποία απευθύνεται στα Club Members και στοχεύει στο να φέρει τον κόσμο ακόμα πιο κοντά στον αγαπημένο του καφέ αλλά και να ανιχνεύσει ανάμεσα στους τόσους χιλιάδες λάτρεις του καφέ, τον επόμενο Coffee Expert της Nespresso. Μέσω μίας πολύ ουσιαστικής διαδραστικής διαδικασίας, 30 άνθρωποι – μέλη του Nespresso Club έχουν ήδη προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού “Nespresso Coffee Expert”. Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Τα Club Members είχαν την ευκαιρία τον προηγούμενο μήνα να μπουν στον πρώτο γύρο της ενέργειας. Το κίνητρο όλων; Το να γίνουν Coffee Experts αλλά και ένα μεγάλο ταξίδι που περιμένει τον νικητή της διαδικασίας. Ένα ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στη Βραζιλία για εκείνον που θα βγει αλώβητος από τα τέσσερα στάδια του διαγωνισμού και θα έχει την τύχη να επισκεφθεί τις φυτείες των καφεόδεντρων, να γνωρίσει ξεχωριστούς ανθρώπους, αλλά και την τέχνη της παραγωγής του καφέ. Σκέψου ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με μια πολύ απλή πρόκληση στα Club Members. Να απαντήσουν σε ένα απλό ερωτηματολόγιο με 15 ερωτήσεις γύρω από τον αγαπημένο τους καφέ.

Απλό είπα πριν; Γράψε λάθος. Γιατί οι πρώτες ερωτήσεις μπορεί να μου φάνηκαν εύκολες γιατί ξέρω πόσες Εκλεκτές Ποικιλίες είναι κατάλληλες για εκχύλιση σε lungo δοσολογία ή πόσα bar έχει η αντλία πίεσης μιας μηχανής Nespresso. Αλλά όταν άρχισαν οι ερωτήσεις για τις χώρες προέλευσης συγκεκριμένων Εκλεκτών Ποικιλιών ή για τις αρωματικές νότες συγκεκριμένων Εκλεκτών Ποικιλιών ομολογώ ότι απαντούσα σχεδόν στην τύχη.

 

30 όμως άνθρωποι διέπρεψαν στη διαδικασία και αυτό το Σάββατο 22 Απριλίου θα βρεθούν απέναντι σε μία νέα ακόμα πιο δύσκολη αλλά και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα δοκιμασία. Το Coffee Fundamentals Training από τον Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλη Καφατσάκη. Ένα training το οποίο πρέπει να παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά γιατί στο τέλος του θα ακολουθήσει ένα τεστ για να αναδειχθούν οι 10 που θα περάσουν στον επόμενο γύρο, θα κάνουν το Tasting Training στις 29 Απριλίου και πάλι με τον κο Κατσαφάκη για να φτάσουν στις 22 Μαίου στον τελικό, όπου θα διαγωνιστούν σε ένα πολύ απαιτητικό blind test. Παρουσία του αγαπημένου Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρουσιαστή της βραδιάς.

 

Αυτό που πρέπει να σημειώσεις, αν δεν είσαι ανάμεσα στους 30 (υπερτυχερούς αν θες τη γνώμη μου) που θα ζήσουν αυτή την εμπειρία, είναι ότι το Oneman θα είναι σε κάθε ένα από αυτά τα event εκεί. Για να σου μεταδίδει και live και μερικές ημέρες αργότερα, το κλίμα και όσα διαδραματίστηκαν σε έναν πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, διαγωνισμό στον καφέ.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η ευκαιρία σε μη experts, να ενδυθούν τον μανδύα του expert, να πάρουν γνώση και να έχουν την ευκαιρία στο όνειρο. Το ταξίδι στη Βραζιλία αλλά και την ανάδειξη σε Coffee Expert της Nespresso. Η εταιρεία έχει επενδύσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ώστε να κάνει καθημερινότητα σε κάθε ελληνικό σπίτι την απόλαυση του καφέ. Με τις Εκλεκτές Ποικιλίες, την τεράστια ποικιλία σε μηχανές και όλα εκείνα που περιστρέφονται γύρω από τον αγαπημένο μας καφέ, έχουν καταφέρει να γίνουν συνώνυμο του espresso στη χώρα για τον καταναλωτή. Και τώρα, με το Nespresso Coffee Expert καταφέρνουν να φέρουν τον κόσμο τους, τα Club Members, ακόμα πιο κοντά και να τους δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον καφέ που φτάνει στο ποτήρι ή το φλυτζάνι τους.

Στη θέση σου, θα γινόμουν κι εγώ Club member, χθες. Ραντεβού αυτό το Σάββατο γύρω στις 15:00, για την social κάλυψη των Coffee Fundamentals και στις αρχές της εβδομάδας με την ανάλυση όσων μάθαμε και έγιναν εκεί.

Το ταξίδι του Nespresso Coffee Expert ξεκινά και το Oneman θα είναι εκεί σε κάθε βήμα της διαδρομής.