ENTERTAINMENT

Με τον καφέ του Quishr θα πανηγυρίσει ο ουρανίσκος σου

Αυτό το coffee shop έχει περίεργη ιστορία, ιδιαίτερη διακόσμηση και ένα μεθυστικό άρωμα καφέ σε όλη του την έκταση.

Άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες στην Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι πανέμορφο και ξεχωρίζει από μακριά. Οι γεύσεις του καφέ μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί με άπειρο μεράκι. Βασικά δεν μοιάζουν, έχουν όντως άπειρο μεράκι και αγάπη για τον καφέ. Αυτό δεν είναι κάτι που απλά το διαπιστώνεις σε κάθε γουλιά, αν ακούσεις την ιστορία πίσω από αυτό το μαγαζί θα καταλάβεις.

 

Πριν από μερικά χρόνια στην Αθήνα ξεκίνησε μια άνθιση στον καφέ η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξουν αρκετά καφέ speciality και να γεμίσει η πόλη με αρώματα καβουρδίσματος και ενδιαφέρουσες γεύσεις. Τότε άρχισαν να ασχολούνται διεξοδικά με τον καφέ και ο Γιώργος με την Ελευθερία. Σιγά σιγά απέκτησαν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, παρακολούθησαν σεμινάρια, επισκέφθηκαν μερικά από τα γνωστότερα coffee shops στην Ευρώπη και γενικά ήταν δύο baristi στο ίδιο τους το σπίτι. Μέχρι που άφησαν τις δουλειές τους και άνοιξαν το Quishr.

 

Αν αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν έχουν άπειρη αγάπη για τον καφέ τότε δεν έχει κανείς. Και αυτό δεν το δείχνει μόνο η ιστορία τους αλλά και το ίδιο τους το μαγαζί. Τα ίδια τους τα προϊόντα που προσφέρουν καθημερινά. Το Quishr ανοίγει καθημερινά από τις 7.30 το πρωί για να προσφέρει ζεστό και κρύο μυρωδάτο καφέ. Σε αυτό θα βρεις ποικιλίες από την Βραζιλία και την Αιθιοπία. Θα βρεις cold brew, θα βρεις geisha και θα κάνει πανηγύρι ο ουρανίσκος σου. Θα βρεις ό, τι μπορείς να φανταστείς και ακόμα περισσότερα. Και όλα σε πλαστικό και σε τιμή που δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαμηλή είναι.

 

Δεν είναι ότι δεν έχει τραπεζάκια. Έχει και μάλιστα μέσα διαθέτει έναν υπέροχο χώρο στον οποία μπορείς να ταξιδέψεις λίγο στη Σουηδία με τις απλές και ξύλινες γραμμές και λίγο στο Βερολίνο με αυτά τα παιχνίδια που κάνει το σίδερο και έχει ντύσει τις πόρτες του. Το Quishr βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια αλλά όχι στο κέντρο της πιάτσας. Βρίσκεται στην οδό Πίνδου και ξεχωρίζει από μακριά όταν διασχίζεις τον δρόμο. Θυμάμαι ότι όσο έπινα έναν espresso geisha έβλεπα τον κόσμο μέσα από τα αμάξια να γυρνάει για να τσεκάρει το μαγαζί. Τόσο πολύ πιάνει την ματιά.

 

Στο Quishr όμως δεν θα πιεις μόνο καλό καφέ. Θα δοκιμάσεις μερικά πεντανόστιμα αλμυρά σνακ και σαντουιτσάκια για να συνοδεύσεις τον πρωινό σου καφέ. Υπάρχουν και μπάρες δημητριακών και μπισκότα βρώμης. Όλα, πίστεψέ με, έχουν το ίδιο μεράκι, την ίδια αγάπη, τον ίδιο ζήλο για το τέλειο που έχει και το Quishr στην εξωτερική του όψη. Η αλήθεια είναι ότι τόσο όμορφο καφέ δεν έχω ξαναδεί σε περιοχή που δεν είναι πιάτσα.

 

Υ.Γ.: Αν αναρωτιέσαι από που προέρχεται αυτό το περίεργο όνομα, τότε να σε πληροφορήσω ότι είναι το πρώτο ρόφημα που παρασκευάστηκε από τον καρπό του καφεόδεντρου όταν καταλάβαμε ότι είναι βρώσιμο.

Quishr: Πίνδου 45, Νέα Φιλαδέλφια

Facebook