ΠΟΤΟ

Έχεις κι εσύ έναν γιατρό στην παρέα που δεν είναι γιατρός;

Όταν έχεις πονοκέφαλο, υποφέρεις και πρέπει να πάρεις κάτι. Τότε ρωτάς τον γιατρό της παρέας που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια.

Ο Έλληνας ξέρει από ιατρική και έρωτα, μέχρι ψήσιμο και μπάλα. Ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αλλά κάτι συνέβη και του έκοψαν την καριέρα, μπορούσε να γίνει γιατρός αλλά οι πολλές ώρες δουλειές τον απέτρεψαν και κατέληξε dj στο bar της γειτονιάς ενώ όταν χαλάει το αμάξι του κάθεται πάνω από τον μάστορα και του δίνει συμβουλές. Ο Έλληνας είναι λίγο ξερόλας, αλλά πάνω από όλα τον νοιάζει η παρέα. Να τσουγκρίζει τις μπίρες Pils Hellas με τους φίλους και να λέει ο καθένας τα δικά του.

Είχαμε πάει με την παρέα μου στην Επίδαυρο να δούμε παράσταση και είχαμε αποφασίσει το βράδυ να κοιμηθούμε στην παραλία. Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν κοιμάσαι στην φύση κάτι θα τσιμπήσει κάποιον και αυτός θα πάθει κάτι. * παρένθεση * αυτός ο κάποιον σχεδόν πάντα είναι γένους θηλυκού * τέλος παρένθεσης *. Έτσι και τότε, άχαστη η γκαντεμιά της παρέας, φωνάζει μια κοπέλα στην παρέα “κάτι με τσίμπησε και έχω πριστεί. Σαν άλλος Μιτς Μπιουκάνον εμφανίζεται ο Χάρης, το εξετάζει, τρέχει στο αμάξι, ανοίγει ένα βαλιτσάκι με φάρμακα και τσιπράγκαλα, ρίχνει κάτι πάνω και της λέει “σε δύο μέρες θα είσαι οκ”. Δύο πράγματα μου έκαναν τρομερή εντύπωση στο όλο συμβάν. Πρώτον, όντως σε δύο ημέρες ήταν Ok και δεύτερον ο Χάρης είναι πολιτικός μηχανικός και όχι γιατρός.

Σε κάθε παρέα υπάρχει αυτός ο τύπος, ο λίγο υποχόνδριος που έχει πάντα στο αμάξι ένα βαλιτσάκι γεμάτο φάρμακα που μόνο εκείνος ξέρει τι κάνουν. Είναι ο τύπος που όταν πάθεις κάτι θα ρωτήσεις για μια πρώτη συμβουλή. Και ξέρεις κάτι, το ύφος του είναι τόσο ψαρωτικό που τον ακούς ευλαβικά. Στην δικιά μας παρέα, αυτή του ΟΝΕΜΑΝ, τον ρόλο αυτόν τον έχει ο Γιώργος. Για αυτό πήρα τον Γιώργο, κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι, ανοίξαμε δύο μπίρες Pils Hellas και τα είπαμε περι ιατρικής, φαρμάκων και πόνους. Όχι πόνους καρδιάς, αυτά είναι αρμοδιότητες της Έρρικας.

Η κουβέντα με τον Γιώργο, τον γιατρό όπως τον λέμε στην παρέα, είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον, σοφά γνωμικά και πάνω από όλα μια οπτική για τα πράγματα αποστασιωποιημένη από ότι είχαμε συνηθίσει. Ο Γιώργος με έκανε με την φωνούλα του να τον εμπιστευτώ και να με πείσει για όσα απάντησε ακόμα και αν έκανε μερικά λάθη. Ο Γιώργος είναι αυτός που από εδώ και πέρα θα εμπιστεύομαι όταν οποιοδήποτε πόνος -χτύπα ξύλο, μακριά από εμάς- βρεθεί στην πόρτα μου.

Ο γιατρός της παρέας μπορεί να  μην σου δώσει το σωστό φάρμακο, ή την σωστή συμβουλή αλλά σίγουρα θα σε καθησυχάσει και θα σου πει να πιεις μια μπίρα Pils Hellas για να ηρεμήσει η ψυχούλα σου.