ΜΠΑΡ

Το Bootleg φέρνει την Αμερική της ποτοαπαγόρευσης στον Χολαργό

Ένα μαγαζί που σε όλα του σε πάει πίσω στον χρόνο. Τότε που τα ποτά ήταν θεσπέσια και η μουσική ενδιαφέρουσα.

16 Ιανουαρίου του 1920. Αυτή την ημερομηνία αναγράφει η ληξιαρχική πράξη έναρξης της ποτοαπαγόρευσης. Έλαβε τέλος και επίσημα το 1933. Στην ουσία ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Ίσα ίσα οδήγησε στην γιγάντωση της μαφίας και του παράνομου εμπορίου. Ήταν ένα από τα πιο αποτυχημένα μέτρα στην ιστορία της αμερικάνικης νομοθετικής ιστορίας που όμως έμελλε να μας αφήσει μια κληρονομιά που την απολαμβάνουμε ακόμα και τώρα. Εκείνη των bootleg και speakeasy μαγαζιών. Ένα τέτοιο ζει και βασιλεύει στον Χολαργό και πίστεψε με, σε κάνει να περάσεις τέλεια. Όπως τότε.

 

Ένα μαγαζί με βιομηχανική διακόσμηση, τρομερή κάβα, ενδιαφέρουσες μουσικές, μα πάνω από όλα τρομερά ποτά. Μόλις πιάσεις τον κατάλογο στα χέρια σου καταλαβαίνεις ότι σε αυτό το μαγαζί δεν παίζουν με τα cocktails. Ο Στέλιος Μαγουλάς έχει επιμεληθεί τον κατάλογο και έχει χωρίσει τις συνταγές ανάλογα με την αλκοολική βάση και πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Αν έχεις πέσει και εσύ στο ίδιο δίλημμα θα σου λύσουμε τον δεσμό εμείς. Από ρούμι προτείνουμε το Dark side of the rum με ρούμι, creme de cacao, φρέσκο χυμό πορτοκάλι, μαρμελάδα πορτοκάλι, σιρόπι καραμέλας και Angostura bitters. Το ψυλλιάζεσαι ότι το αποτέλεσμα είναι τρομερό μόνο διαβάζοντας το. Από τα cocktails με gin προτείνουμε το παθιάρικο passion bootleg lady με grapefruit, ginger, μέλι, passion fruit και κάρδαμο. Τέλος αν είσαι πιο σκληροπυρηνικός και θες να πιείς ουίσκι για να νιώσεις την ποτοαπαγόρευση στην σωστή της ένταση υπάρχει για σένα το English Heart Irish Blood. Το εμπνευσμένο από το τραγούδι του Morrissey έχει ιρλανδέζικο ουίσκι, χυμό λεμόνι. σιρόπι βανίλιας, πουρέ από rusberry και bitters. Αυστηρό στην γεύση, όπως του αξίζει με τέτοιο όνομα και τέτοια ιστορία. Οι τιμές τους κυμαίνοται από 8-9 ευρώ.

 

Όμως στο Bootleg θα πας από το πρωί, θα κάτσεις στην αυλή του εμπορικού, θα πιείς τον καφέ σου ή το τσάι σου και αν σου έρθει μια, κάποια πείνα να ξέρεις ότι έχεις τις επιλογές σου. Από το χορταστικότατο Bootleg Club sandwich και τα hot dog του, μέχρι τις 3 τρομερές σαλάτες του και την μοναδική πίτσα του. Η επιλογή εδώ είναι δικιά σου. Δεν έχει βοήθεια γιατί τα γούστα είναι περίεργα. Το σίγουρο είναι ότι ότι κι αν διαλέξεις θα είναι σίγουρα σωστό και τίμιο, περιποιημένο και νόστιμο.

 

Οι μουσικές που θα ακούσεις ξεκινάνε από soul, funk, πηγαίνουν προς indie rock και καταλήγουν swing με νότες jazz. Αν δεν κατάλαβες, οι μουσικές εδώ είναι οι κατάλληλες για να πιεις το ποτό σου, να απολαύσεις το cocktail σου και να γνωρίσεις το κόσμο τριγύρω σου. Αυτό το μαγαζί έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό με χαρακτήρα.

Το Bootleg είναι ένα μαγαζί που θα πιεις ποιοτικά ποτά, θα περάσεις όμορφα και σίγουρα θα μεταφερθείς στο πνεύμα και στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ο χώρος, η μουσική και όλη του η ατμόσφαιρα κάνουν την έξοδο σου απολαυστική.

Bootleg Bar Φανερωμένης 8, Χολαργός facebook | foursquare