ΠΟΤΟ

To Noel φέρνει τα Χριστούγεννα στη μέση της Άνοιξης

Τρυπώσαμε στο νέο bar-restaurant της πόλης που ανοίγει σήμερα και πιστέψαμε ότι είμαστε μόνιμα σε mood διακοπών.

Αυτοπροσδιορίζεται ως “Holiday bar” και τέτοιο θέλει να γίνει. Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, μέσα σε μια φωτεινή στοά ανοίγει σήμερα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μαγαζιά και project της πόλης. Το Noel θα έχει μαγευτικά cocktail, special πιάτα και πολύ γιορτινή διάθεση. Σαν αυτή που έχεις τα Χριστούγεννα.

Η τοποθεσία για το μέρος που το ημερολόγιο έχει κολλήσει στα Χριστούγεννα είναι “στοά Κουρτάκη, Κολοκοτρώνη 59Β”. Αν δέχεσαι τις οδηγίες μόνο με μαγαζιά, είναι δεξιά του Booze, αριστερά του Rock n’ Balls (στην πίσω μεριά του) και ακριβώς στην ίδια θέση που βρισκόταν το Γκελ Bistrot. Άλλωστε μια από τους τρεις ιδιοκτήτες είναι η Φανή Σπυριδάκη που έτρεχε το Γκελ. Οι άλλοι δύο είναι ο Ευκρατίδης Χρήστος και ο Άρης Δούκας. Και οι τρεις αποφάσισαν σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο να φτιάξουν ένα feelgood μαγαζί το οποίο θα κυριεύεται από τα υψηλά standard σε όλα του τα επίπεδα.

Για το υψηλότατο επίπεδο στα cocktail εγγύηση αποτελεί η συμμετοχή του Γιάννη Κοροβέση. Βασικά δεν είναι απλά συμμετοχή, είναι εν λευκώ παράδοση των κλειδιών της μπάρας. Αυτό στο λεξικό των bars σημαίνει ότι θα δούμε εξαιρετικά cocktails αλλά και ένα ενδιαφέρον concept στον χώρο. Εδώ δεν υπάρχει η διάκριση σερβιτόρος-bartender. Τα 13 μέλη που αποτελούν την ομάδα του Γιάννη Κοροβέση θα εναλλάσσονται μεταξύ μπάρας και τραπεζιών, κάτι που σημαίνει ότι όπου κι αν κάθεσαι μπορείς να συμβουλευτείς τον ειδικό για το τι cocktail-spirit να πάρεις. Ανάμεσα στους 13 βρίσκεται και ο βραβευμένος Γιώργος Μεγαλοκονόμος αλλά και ο Σταμάτης Σταματιάδης τον οποίο είχαμε συναντήσει πίσω από την μπάρα του 48 urban garden.

Το Noel διαθέτει δύο μπάρες που στην ουσία δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Η μία βρίσκεται δεξιά της στοάς και είναι φάτσα στην Κολοκοτρώνη ενώ η δεύτερη βρίσκεται μέσα στην στοά, στον χώρο όπου θα κυριαρχούν τα τραπέζια και οι πολυθρόνες. Τραπέζια στα οποία μπορείς να δοκιμάσεις τα ιταλικά πιάτα που θα φτιάχνει στην κουζίνα ο Νίκος Θωμάς.

Εμείς δοκιμάσαμε ένα πιάτο με βοδινό καρπάτσιο, σπιτκό τουρσί, μαγιονέζα μυρωδικών και baby ρόκα.

(Ενδιαφέρον)

Λιγκουίνι Νάπολι με φρέσκια γεύση ντομάτας.

(Εξαιρετικό)

Και pizza. Λεπτή ζύμη, με prosciutto και μπρόκολο

(Θεσπέσιο)

Μην παραξενεύεσαι, είναι τέλειος συνδυασμός και σε ταξιδεύει απευθείας στην Ιταλία. Εκεί που οι ζύμες είναι λεπτές και τα κορίτσια όμορφα.

Και στο Noel σίγουρα τα κορίτσια που θα συχνάζουν θα είναι όμορφα ενώ θα ακούνε από νωρίς jazz και swing ήχους. Από το απόγευμα οι ρυθμοί θα γίνονται πιο funky, soul και disco. Πιο ευχάριστοι, πιο γιορτινοί, πιο χριστουγεννιάτικοι. Ρυθμοί που ακούς αρχές Δεκέμβρη και σε κάνουν πάντα να περνάς υπέροχα. Όπως ακριβώς θα περνάς και στο Noel, όπου πάντα θα είσαι όλο τον χρόνο σε διακοπές.

Υ.Γ.1: Ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί για καφέ και φαγητό ενώ το βράδυ θα κλείνει στις 03:00

Υ.Γ.2: Η σκάλα σε οδηγεί σε ένα πατάρι που μπορείς να απολαύσεις και εκεί το φως της στοάς ενώ στα δωμάτια του χώρου θα υπάρχουν εκθέσεις. Όταν ανοίξει θα δεις φωτογραφίες από την κατασκευή του μαγαζιού.

Noel Στοά Κουρτάκη, Κολοκοτρώνη 59Β τηλ: 211-2159534 facebook | foursquare | Instagram