ΠΟΤΟ

Η φάση είναι βγες με την Νίκη Χάγια

Νόμιζες ότι γλίτωσες από το Τζενάκι; Όχι, βέβαια. "Η φάση είναι. The celebrity edition" επιστρέφει με τα παιδιά τα δικά μας. Νίκη Χάγια φορ έβερ.

Το είχα βάλει στόχο μου για το 2016, να βγω με αυτό το party animal που ακούει στο όνομα Νίκη Χάγια και το πέτυχα. Επίσης, έχω βάλει στόχο να χάσω 2 κιλά, να μάθω να μαγειρεύω και να μετακομίσω. Φαντάζομαι, όμως, ότι αυτά δεν σε πολυενδιαφέρουν. Το λοιπόν, στο θέμα μας. Αυτό το party animal που ακούει στο όνομα Νίκη Χάγια, διευθύντρια σύνταξης του Ladylike.gr παρακαλώ, με πήγε για φαγητό, με πήγε για ποτό, με χόρεψε, με κέρασε σφηνάκια, με λίγα λόγια με ξεθέωσε. Ποια εμένα; Που έχω φάει τις φάσεις με το κουτάλι. Και, όμως, το παραδέχομαι δημοσίως έφαγα τη σκόνη της.  Τζένη, το γατάκι, μπορείτε να με φωνάζετε από δω και στο εξής. Ευχαριστώ.

 

Σαν το “Μάνη Μάνη” δεν έχει

Πόσο καιρό ήθελα να πάω στο “Μάνη Μάνη” δεν λέγεται. Είχα ακούσει από φίλους και γνωστούς επαίνους και λέω δεν μπορεί να έχω μείνει στην απ’ έξω. Μόλις, δε, μου είπε τηλεφωνικώς αυτό το party animal που ακούει στο όνομα Νίκη Χάγια ότι θα με πάει εκεί, γούρλωσα τα μάτια από χαρά. Και λίγα λέω. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το “Μάνη Μάνη” έχει παρουσιαστεί ήδη μία φορά από τους New York Times, ενώ έχει ψηφιστεί και το 2014 και το 2015 ως ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, βάσει των κριτικών στο TripAdvisor. Το λοιπόν, πήγαμε και πήραμε σχεδόν όλο τον κατάλογο. Δεν περίμενες κάτι λιγότερο. Η κουζίνα του θα σε εκπλήξει, ελληνική με άρωμα Μάνης, αλλά και ένα μοντέρνο twist στα πιάτα του, οι τιμές του πολύ καλές και η ατμόσφαιρα πιο homy δεν έχεις. Λίγες φορές συστήνω μετά μανίας ένα εστιατόριο, αλλά το “Μάνη Μάνη” σίγουρα το αξίζει και με το παραπάνω.

Τι τον κοιτά τον κατάλογο, αφού θα τον παραγγείλουμε από την αρχή μέχρι το τέλος;

“Kαμμένη” συνέντευξη. Part 1

Ποιο από τα παρακάτω είναι πιο κοντά στα γούστα σου: ολοήμερο σπα με τις κολλητές, αναρρίχηση με προπονητή στην Πάρνηθα, φαγητό με τους συναδέλφους σε μεζεδοπωλείο ή άραγμα σόλο στο σπίτι με σειρές;

Θα έλεγα τρέξιμο στην πόλη και yoga στο βουνό και βόλτες με το σκύλο μου παντού. Α ναι και άραγμα στο σπίτι. Όχι σόλο. Με πολλά γλυκά.

Όταν θες να γουρουνιάσεις, τι παραγγέλνεις; Και τι κάνεις για να εξιλεωθείς;

Τελευταία γουρουνιά που έκανα ήταν να παραγγείλω μια κρέπα με σοκολάτα, καραμέλα, oreo και κανέλα. Οπότε μπορείς να φανταστείς τα γούστα μου στις γουρουνιές. Για να εξιλεωθώ απλά τρώω χωρίς τύψεις. Οι τύψεις παχαίνουν.

Έχει πέσει πάνω στη σαλάτα με τις φακές, λιαστή ντομάτα, κρεμμυδάκι, κάπαρη και σύγκλινο και δεν λέει να την αφήσει.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχεις χαλάσει σε εστιατόριο; (Μόνο για το φαγητό κατά άτομο)

Περίπου 25 ευρώ. Κάτι τέτοιο.

Αν έπρεπε να διαλέξεις, θα έτρωγες κάτι στο οποίο έχουν πέσει σάλια ή ιδρώτας άλλου ανθρώπου και γιατί;

Ιδρώτας. Σημαίνει ότι έχει κοπιάσει για να να μου μαγειρέψει ή τουλάχιστον έτσι θα το δικαιολογήσω.

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι με κοιτάει κάπως περίεργα στο ντεκολτέ το party animal που ακούει στο όνομα Νίκη Χάγια, αλλά θα σχολιάσω ότι το πιάτο που πήρε δεν παιζότανε “Τσουχτή καρμπονάρα με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα, σκεπασμένη με χωριάτικο τηγανητό αβγό”. Όχι ότι το δικό μου πιάτο “Ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα σε σάλτσα από μέλι” πήγαινε πίσω ή τα δύο πιάτα που δοκίμασε ο φωτογράφος- πεινάλας “Φιλέτο ψαριού με χόρτα σε σάλτσα από πορτοκάλι” και “Μακαρούνες με φιλετίνια χοιρινά σε σάλτσα μανιταριών” δεν έλεγαν τρελά. Έχω την εντύπωση ότι σου τρέχουν τα σάλια, αυτή τη στιγμή.

Η πιο healthy διατροφή που έχεις ακολουθήσει ποια είναι; Πόσα κιλά έχασες;

Έκανα για τρεις μέρες detox πίνοντας πέντε χυμούς του μισού λίτρου κάθε μέρα. Χυμούς και από λαχανικά και από φρούτα. Έχασα τρία κιλά. Και η αλήθεια είναι πως τα ξαναπήρα μετά από πολύ καιρό και μετά από πολλές σοκολάτες.

Μαγειρεύεις; Το απολαμβάνεις ή προτιμάς να φτάνεις κατευθείαν στην απόλαυση του τελικού προϊόντος; Έχεις κάποια σπεσιαλιτέ;

Μαγειρεύω κάθε μέρα. Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά. Οι σπεσιαλιτέ μου είναι μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά, χορτοφαγικό παστίτσιο, λαβράκι φιλέτο με σος μουστάρδας, πατατοσαλάτα και carrot cake.

Η αμήχανη στιγμή που έχεις καλεσμένο στη στήλη σου και θέλεις να φας εσύ όλο το επικό γλυκό “Τάρτα σοκολάτας με Μακεδονικό Χαλβά παγωτό βανίλια και καραμελωμένα κρεμμύδια”.

 

Επόμενη στάση αγαπημένο “Blue bird”

Δεν της έφταναν όλα αυτά που καταβροχθίσαμε στο “Μάνη Μάνη”, αυτό το party animal που ακούει στο όνομα Νίκη Χάγια ήθελε και συνέχεια. Με πήγε στο “Blue bird”. Είπα χαλάλι. Το αγαπώ αυτό το μαγαζί από το 2012 που άνοιξε στην Ηπίτου και δημιούργησε ολόκληρη πιάτσα στην περιοχή. Ξεκινάς από νωρίς το μεσημέρι με καφέ, σοκολάτα ή τσάι και κάποια σούπερ ενδιαφέροντα αλμυρά και γλυκά πιάτα και τη βγάζεις μέχρι αργά το βράδυ με εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα (με εξειδίκευση στα ουίσκι και τα bourbon). Από πλευράς μουσικής, το “Blue bird” έχει μια τάση στη jazz κι αυτό είναι που θα σε κάνει -ειδικά τα απογεύματα σου μετά το γραφείο, τη σχολή ή τη βόλτα- να αγαπήσεις το μαγαζί, όπως κι εγώ. Tip: Happy hour κάθε μέρα από τις 18.00-20.00 με όλα τα κοκτέιλς να κοστίζουν 6 ευρώ και κάθε Κυριακή “Sunday- Funday” με απογευματινό dj set και μία ειδική προσφορά στις τιμές ή μία νέα προσθήκη στον κατάλογο.

Ένα φετίχ με τους καταλόγους το έχουμε!

“Kαμμένη” συνέντευξη, Part 2. Ή, αλλιώς, το απόλυτο crash test

Είσαι σε μπαρ με την κολλητή σου και τύπος αγνώστων λοιπών στοιχείων αρχίζει να της μιλάει. Εκείνη ανταποκρίνεται και σε αφήνουν μόνη στη μπάρα πάνω από 1 ώρα. Τι κάνεις;

Δεν περιμένω να περάσει μια ώρα. Έχω φύγει από το πρώτο τέταρτο του πιτσιτσαρίσματος. Επικαλούμαι κάτι έκτακτο.

Ανάμεσα στους ακόλουθους, ποιόν θα επέλεγες να σε συντροφεύσει σε μια βραδιά στη πόλη: Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Καρράς, Μικρός Νικόλας ή TUS;

Μικρός Νικόλας ασυζητητί.

Ξεκινήσαμε τις ποτάρες. “Very Berry!” με βότκα και blackberry για τη Νίκη και για μένα gin με λεμόνι.

Το χειρότερό σου μεθύσι;

Στα γενέθλια μου πριν τρία χρόνια. Κερνούσα όλο το μπαρ υποβρύχια. Κάποια στιγμή οι άνθρωποι μπούχτισαν και σταμάτησαν να τα πίνουν με αποτέλεσμα να πίνω εγώ και τα δικά τους. Το μόνο που θυμάμαι από εκείνα τα γενέθλια είναι εμένα πεσμένη στα γόνατα να λέω στον dj πως είναι θεός.

Η καλύτερη θεραπεία για hangover;

Νερό, ύπνος, σεξ, πίτσα

 

Πες μου μόνο πόσα ναι και πόσα όχι: γυμνό μπάνιο στη θάλασσα με κάποιον που ήξερες ελάχιστα, one night stand, ψεύτικη δικαιολογία για να γλυτώσεις ραντεβού, να κάνεις πως μιλάς στο κινητό για να αποφύγεις χαιρετούρα με κάποιον, να φύγεις από μαγαζί “ξεχνώντας” να πληρώσεις τα ποτά σου.

Δύο ναι τρία όχι.

Αν ένας Ισπανός τουρίστας σου ζητούσε tips για την αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση, τι θα του έλεγες;

Να έχει ντεπόν για το hangover.

Σφηνάκια τεκίλα ή υποβρύχια και γιατί;

Υποβρύχια, γιατί σε στέλνουν μια και καλή.

Έχεις βγει στα μπουζούκια; Πολλές φορές; Σε ποια; Πώς ήταν η εμπειρία;

Έχω βγει, αλλά όχι πολλές φορές. Τελευταία φορά πήγα στην Πάολα και ήταν σουρεάλ. Δίπλα μου ήταν η κόρη της η Παολίνα.

 

Αντί επιλόγου

Αυτό το κορίτσι με έστειλε αδιάβαστη. Μήπως δεν είμαι πια η βασίλισσα της νυχτερινής διασκέδασης; Θα χρειαστώ το χρόνο μου για να τα βρω με τον εαυτό μου. Εντάξει, τα βρήκα. Όλα καλά. Σε φιλώ πολύ πολύ και σε ευχαριστώ που με διαβάζεις ακόμη περισσότερο. Εις το επανιδείν.

Πάτα play, μην έχουμε άλλα

 

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου

Αγαπητέ αναγνώστη. Η μια δεν τρώει κρέας και η άλλη δε σου αφήνει κρέας να φας. Εκμπέμπω SOS. 

Μπορείς να πετύχεις την Νίκη κάποιο βράδυ εδώ:

“Μάνη Μάνη”: Φαλήρου 10, Ακρόπολη Τηλ. 210 9218180

“Blue Bird”: Ηπίτου 4, Αθήνα Τηλ. 210 324 9616