ΠΟΤΟ

Η φάση είναι βγες με τον Φάνη

Καταστροφή. "Η φάση είναι. The celebrity edition" αυτή την εβδομάδα μας έφτασε στα όριά μας. Δες γιατί.

Είχα μία φαεινή ιδέα. Δηλαδή πολλές καλές ιδέες έχω κατά καιρούς, αλλά αυτή δεν ήταν μία από αυτές. Σκέφτηκα, λοιπόν, να βγω με τον φίλο μου τον Φάνη τον Λαμπρόπουλο. Άλλοι θα τον γνωρίζετε από τη συμμετοχή του στο “Dancing with the stars”, άλλοι από τις σατυρικές του εκπομπές στο Netwix, άλλοι από τις ταβέρνες της γειτονιάς σας που σίγουρα θα τον έχετε πετύχει να περιδρομιάζει. Εγώ, όμως, τον γνώρισα και τον αγάπησα (που λέει ο λόγος) από την εκπομπή “Συντέλεια” που κάναμε μαζί τα παλιά τα χρόνια στον Σκάι. Και επειδή έχω τη σχετική άνεση μαζί του, είπα να του σκαρώσω μια πλακίτσα, που τελικά μας έστειλε αδιάβαστους και τους δυο. Αποφάσισα να τον πάω για φαγητό μέχρι τελικής πτώσεως. Όχι σε ένα μαγαζί, ούτε σε δύο. Εκείνο το βράδυ φάγαμε σε ΤΕΣΣΕΡΑ μαγαζιά. Που πας, κυρά μου, να τα βάλεις με το θεριό;

 

Πώς επιλέχθηκε η Νέα Σμύρνη…

Απλούστατα, ο Φάνης μένει στη Νέα Σμύρνη. Ο Φάνης είναι πωρωμένος με τη Νέα Σμύρνη. Ο Φάνης δεν ξεκουνάει από τη Νέα Σμύρνη. Νομίζω,κατάλαβες, με πόσο συνοπτικές διαδικασίες έγινε η επιλογή της περιοχής.

 

Ξεκινήσαμε δυναμικά από “Amigos”.

“Μεξικανός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι” πιστεύουν τα αδέρφια Γιώργος και Ντίνος Μαλτεζάκοι, που εδώ και 20 χρόνια στη Γλυφάδα και 8 χρόνια στη Νέα Σμύρνη έχουν μάθει τους Αθηναίους (ακόμη και τα μικρά παιδιά) να αγαπούν το μεξικάνικο φαγητό. Μόλις είπα στον Φάνη ότι το πρώτο μαγαζί είναι το “Amigos”, μόνο που δεν κατουρήθηκε από τη χαρά του, γιατί εδώ θα φας το καλύτερο μεξικάνικο φαγητό της Αθήνας. Tip1: Κάθε Τετάρτη στα “Amigos” παίζει Live Salsa βραδιά με ζωντανή μουσική και χορό, ενώ από Δευτέρα- Παρασκευή από τις 12.00- 18.00 τσέκαρε το lunck menu του μαγαζιού. Tip2: Και τώρα ο φανταστικός διαγωνισμός! Τα “Amigos” γιορτάζουν τα 20 χρόνια λειτουργίας τους και μαζί με την Jose Cuervo σε στέλνουν στο Μεξικό. Πολύ απλά μπαίνεις στο site τους, ανεβάζεις μια φωτογραφία σου και διεκδικείς ένα ταξίδι για 2 άτομα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ξεκινήσαμε με κάποια κοκτέιλς για να τον βάλω στη φάση. Κλασική “Frozen Margarita” λεμόνι και “Tommy’s Margarita” με σιρόπι αγαύης.

“Kαμμένη” συνέντευξη. Part 1

Έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου δίαιτα; Αν ναι, για πόσες μέρες;

Τζενάκι μου, χτύπησες την πιο ευαίσθητη χορδή μου με αυτήν σου την ερώτηση. Είσαι τρομερή. Όλη μου η ζωή είναι μια δίαιτα… Καλά την παλεύεις; Σε ποιον μιλάς;

Αν, για κακή σου τύχη, είχες βγει ραντεβού με τη γυναίκα των ονείρων σου και σε έπιανε κόψιμο, πώς θα αντιδρούσες;

Η γυναικά των ονείρων μου, βλέπει μπάλα, πίνει μπίρες και παίζει play station. Λες να είχα πρόβλημα να της πω ότι με έπιασε κόψιμο; Γι’ αυτό μάλλον και παραμένει γυναικά μόνο στα όνειρα μου.

Έγινε κάποιο μακελειό. Ξεκινήσαμε με τα αγαπημένα του Φάνη “Fajitas” με φιλέτο μοσχάρι που συνοδεύονται από μαλακές tortillas και τα αγαπημένα τα δικά μου “Colorado Nachos” με σως από τυρί τσένταρ και φρέσκο μαγειρεμένο κιμά. Για τη συνέχεια, χτυπήσαμε και μια “Mixta” σαλάτα σερβιρισμένη σε τραγανή φωλιά από αλευρίσια tortilla και, φυσικά, το επικότερο “Burrito” όλων των εποχών με κιμά.

Αν, πάλι, για κακή σου τύχη είχες βγει ραντεβού με τη γυναίκα των ονείρων σου και είχες ξεχάσει το πορτοφόλι σου σπίτι, πώς θα αντιδρούσες;

Αυτή, όντως, θα ήταν πολύ αμήχανη στιγμή. Για εκείνη.

Ποιο φαγητό σιχαίνεσαι;

Α, δεν έχω πρόβλημα. Τρώω τα πάντα. Αρκεί να είναι κρέας ψητό ή πατάτες τηγανητές.

Γλυκάκι παιδιά; “Sopapillas” με μέλι, κανέλα, παγωτό βανίλια και καβουρδισμένο αμύγδαλο. #σκανδαλώδες

 

Επόμενη στάση “Σουβλάκια ο Λευτέρης”

Η ιστορία αυτού του μαγαζιού πάει πολλά χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα από το 1953, όταν ο πατέρας των σημερινών ιδιοκτητών Κώστα και Παναγιώτη Τσαϊρίδη, εν ονόματι Λευτέρης Τσαϊρίδης μετέτρεψε το παιδικό καρότσι του γιου του σε μίνι καντίνα, από την οποία ξεκίνησε να πουλά τα φημισμένα σουβλάκια του στη Νέα Σμύρνη. Τόσα χρόνια μετά και η ποιότητα δεν έχει αλλάξει καθόλου στα σουβλάκια του “Λευτέρη”. Ακόμη αγοράζουν καθημερινά φρέσκιες πίτες από τον ίδιο προμηθευτή,  ακόμη ψήνουν τα πάντα στα κάρβουνα χωρίς λάδι, ακόμη επιμένουν να είναι όλα χειροποίητα (καλαμάκια, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες) και ακόμη σου σερβίρουν το σουβλάκι old school χωρίς καμία σως. Απλά με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό. Εδώ και 2 χρόνια μάλιστα άνοιξαν νέο μαγαζί στην Αργυρούπολη. Tip1: Το κατάστημα, φυσικά, διαθέτει και delivery για τους τυχερούς της περιοχής.

Ο κ. Κώστας Τσαϊρίδης ποζάρει περήφανος μπροστά στη φωτογραφία του πατέρα του με το εν λόγω περιφερόμενο καροτσάκι- καντίνα.

“Kαμμένη” συνέντευξη. Part 2

Ποια είναι η πιο πρόσφατη γουρουνιά που έκανες στο φαγητό;

Η πιο πρόσφατη γουρούνια δεν έχει να κάνει με ποσότητα, άλλα με συνδυασμό φαγητών. Όλα ξεκίνησαν ένα βροχερό βράδυ του Οκτώβρη… Με είχε κόψει η λόρδα, η ώρα ήταν 3 τα ξημερώματα και όλα τα delivery κλειστά. Ανοίγω το ψυγείο μου και το μόνο που έχει μέσα είναι ένα κομμάτι τάρτα φράουλα που είχε φτιάξει η μανά μου και δυο ενέσεις κολλαγόνου που κάνω κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο. Τσιμπάω την τάρτα και την κατασπαράζω, άλλα τι να σου κάνει ένα κομμάτι τάρτας άμα στο στομάχι σου γίνεται ” Βιετνάμ ” από την πείνα; Πάνω στον πανικό μου να βρω να φάω και κάτι άλλο μπας και ” ρουπώσω ”, θυμάμαι πως την προηγούμενη εβδομάδα που είχα πάει σουπερμάρκετ μου είχαν δώσει δώρο μια διαφημιστική κονσέρβα χταποδάκι ξιδάτο. Ανοίγω, λοιπόν, το ντουλάπι της κουζίνας μου και την αρπάζω. Μέχρι εκεί θυμάμαι από εκείνο το βράδυ. Για κάποιο λόγο μετά ξύπνησα στον Ευαγγελισμό.

Χτυπήσαμε, μόλις, 6 σουβλάκια για τη χώνεψη. Εκείνος προτίμησε 2 με χοιρινό, ο φωτογράφος των μεγάλων αποτυχιών Θοδωρής Μάρκου 2 με μπιφτέκι κι εγώ -επειδή προσέχω τη σιλουέτα μου- πήρα 2 με κοτόπουλο.

Σου αρέσει να μοιράζεσαι το φαγητό σου;

Εννοείται ότι μου αρέσει να μοιράζομαι το φαγητό μου με άλλους ανθρώπους. Αρκεί να έχουν καταφέρει να περάσουν πάνω από το πτώμα μου.

 

Θα προτιμούσες να βγεις για φαγητό με τον Λιάγκα, τον Αρναούτογλου, τον Βαγγέλη Περρή ή τον Ουγγαρέζο, και γιατί;

Καταρχήν, επειδή είμαι πολύ φίλος και με τους τέσσερις στο Ιnstagram, δεν θέλω να νιώσει κανένα από τα παιδιά αυτά ότι τα αδικώ. Αν διάλεγα, όμως, κάποιον θα έλεγα τον Λιάγκα. Είμαστε πιο κοντά νομίζω σε ότι αφορά στις απόψεις μας για το φαγητό γενικά.

Γνωρίζεις μία κοπέλα που σου αρέσει, που θα την πας πρώτο ραντεβού και γιατί;

Με πιάνεις απροετοίμαστο. Δεν έχω φτάσει τόσο μακριά με κοπέλα. Αλλά αν έφτανα πότε μέχρι εκεί, σίγουρα θα φρόντιζα να έχει μια αξέχαστη βράδια. Και τι πιο ωραίο από ένα ρομαντικό δείπνο στα σουβλάκια με θεά τα μηχανάκια των παιδιών που κάνουν το delivery.

Διαβάζουμε το βιβλίο με τις αφιερώσεις του κ. Κώστα από τους επώνυμους πελάτες που έχουν επισκεφτεί όλα αυτά τα χρόνια το μαγαζί. Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Μαρκόπουλος, Φαίδων Γεωργίτσης, Γιάννης Σγουρός. Ο Φάνης, εγώ…

Για τη συνέχεια, θέλω να τον γλυκάνω στο “Sweet Corner”.

Εδώ έγινε πραγματικά της φάσης το κάγκελο, χωρίς υπερβολή. Τσουρέκια, μιλφέιγ, προφιτερόλ, εκλέρ, μπαμπάδες, μαμάδες (δεν είχε), σμυρνέικα κουλουράκια, σοκολατίνες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες. Όλα τα δοκιμάσαμε, γιατί όλα είναι εκλεκτά στο “Sweet Corner”. Άλλωστε, το μαγαζί αυτό βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη από το 1975, πράγμα που σημαίνει ότι είναι διαχρονικό, άντεξε μέσα στην κρίση και ο κόσμος έρχεται συστημένος στο “Sweet Corner” όλα αυτά τα χρόνια. Χειροποίητα γλυκά από το δικό τους εργαστήριο με φρέσκα ελληνικά προϊόντα, που δεν έχουν αλλάξει την κορυφαία τους ποιότητα από τότε που πρωτοέφτιαξε το μαγαζί ο κ. Φάνης Παντελιάδης. Ανακάλυψα, βέβαια, ότι με τα γλυκά του “Sweet Corner” μεγάλωσε και ο Φάνης ο Λαμπρόπουλος, γι’ αυτό έγινε ένα παλικάρι σκέτο ζάχαρη. Τip: Για τούρτες γενεθλίων, οι άνθρωποι δεν παίζονται.

Αυτή τη στιγμή το “Sweet Corner” έχει περάσει στα χέρια του γιου του κ. Φάνη, του Γιάννη Παντελιάδη (που είδες πιο πάνω στη φωτό να τον καλοπιάνουμε). Ο Γιάννης μας έστειλε σπίτια μας με 1 σακούλα μελομακάρονα στον καθένα. Ακόμα τα τρώω.

Το απόλυτο crash test. Part 1

Βάλε κατά σειρά προτίμησης τα παρακάτω: φαγητό, σεξ, ύπνος, ποδόσφαιρο.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται να μπουν σε σειρά. Και τεσσάρα είναι το ίδιο πράγμα: Σεξ.

Ποια κυρία είναι πιο κοντά στα γούστα σου: Όλγα Τρέμη, Αγγελική Νικολούλη, Ζωζώ Σαπουντζάκη ή Μαρία Ιωαννίδου;

Βάσω Παπανδρέου.

Άπαιχτο προφιτερόλ για τον Φάνη μας και τρομερό εκλέρ για το Τζενάκι.

Να δεις την αγαπημένη σου ομάδα στον τελικό του ChL ή να βγει από την τούρτα των γενεθλίων σου η Όλγα Φαρμάκη;

Οι τούρτες γενεθλίων που βγαίνει σαν έκπληξη από μέσα κάποιος, συνήθως είναι πλαστικές και δεν τρώγονται. Οπότε θα επιλέξω το πρώτο.

Είσαι καθόλου καλά;

Όχι.

 

Για το τέλος “Κεφτές και δε φταις”. Έτσι για να τον τρελάνω.

Τον διέλυσα, τον συνέτριψα, τον έκανα να φαίνεται ένα γατάκι και μισό. Μιλάμε ο άνθρωπος λύγισα μετά τους 20 πρώτους κεφτέδες. Ε, όχι έτσι ρε Φάνη. Σε είχα για δυνατό παίχτη. Τον πήγα στο αγαπημένο μου μαγαζί από την προηγούμενη φάση που είχα κάνει στην περιοχή, στο “Κεφτές και δε φταις”, στο μοναδικό αμιγώς κεφτεδάδικο που υπάρχει στην Αθήνα. Σύντομα, οι υπερτυχεροί κάτοικοι της Γλυφάδας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το καινούργιο “Κεφτές και δε φταις” στη γειτονιά τους. Άσε με, είμαι να σκάσω. Ελάτε, ρε παιδιά, και πιο βόρεια. Εδώ θα βρεις από τον κλασικό κεφτέ που σε τάιζε η μαμά σου στο στόμα, μέχρι γκουρμέ γεύσεις όπως οι καροτοκεφτέδες με μέλι, οι κεφτέδες με σως Jack Daniels ή οι κεφτέδες Γιακούζα με νούντλς και γλυκόξινη σάλτσα. Super tip: Εδώ κάθε μέρα ισχύει η προσφορά να επιλέξεις όσα πιάτα θες από τον κατάλογο, μαζί με δωρεάν μπύρα ή τσίπουρο (όσο αντέχεις) στα 12 ευρώ. Κλείσε υπολογιστή και σπεύσε.

Στο “Κεφτές και δε φταις” παρόλο που έχουν ανοίξει εδώ και 1,5 χρόνο, δεν εφησυχάζονται. Συνέχεια προσθέτουν νέα πιάτα που τα εμπνέεται ο γλυκύτατος ιδιοκτήτης του μαγαζιού Νίκος Θεοφιλόπουλος και τα υλοποιεί ο chef Στέφανος Μπλετσογιάννης. Για να καταλάβεις, για τα Χριστούγεννα ετοιμάζουν νέα πιάτα, όπως “μελομακαρονοκεφτέδες”, “χουρμαδοκεφτέδες”, “παστουρμαδοκεφτέδες” και “λουκανοκεφτέδες”. Αν μπλεχτεις, απλα εμπιστευσου την ευγενεστατη μετρ Λυγερη.

Το απόλυτο crash test. Part 2

Αν είχες μία υπερδύναμη, ποια θα ήθελες να είναι αυτή;

Να απορροφώ τις υπερδυνάμεις των άλλων.

Νομίζω φάγαμε -σχεδόν- όλο τον κατάλογο.  Φάβα, επικές πατάτες με αυγά και λουκάνικο, σαλάτα “Κεφτές και δε φταις”, τα κλασικά κεφτεδάκια του μαγαζιού “Κεφτές και δε φταις”, “Χιονισμένα κεφτεδάκια” (βουτηγμένοι σε λευκή σάλτσα και μανιτάρια), “Καροτοκεφτές με το μελάκι του”, “Ντοματοκεφτές”, “Κεφτές Αμερικάνο” (με σως Jack Daniels), “Κεφτές China Town” (με γλυκόξινη σάλτσα), “Κεφτές ο πιπεράτος”, “Hasta la Vista” (πίτα με κιμά, πιπεριές, λουκάνικο και γιαούρτι”, “Κεφτές με δαμάσκηνο”, “Κεφτές του κόκορα” (μπιφτέκι με αυγό), “Μπιφτεκομπερδέματα” και “Γλου-γλου” (μπιφτεκάκια γαλοπούλας).

Αν έπρεπε, οπωσδήποτε, να διαλέξεις με ποιανού τα αστεία γελάς περισσότερο: του Μάρκου Σεφερλή, τα δικά σου, του Mikeius, του Κοντοπίδη ή του Νίκου Μουτσινά;

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑ! Μόλις γέλασα με το δικό σου!

 

Τρία χαρακτηριστικά -εξωτερικά- που πρέπει να έχει η γυναίκα που θα ερωτευτείς.

Δεν είμαι ο τύπος θα κοιτάξει εξωτερικά χαρακτηριστικά σε μια γυναικά. Ένα ζευγάρι μεγάλα βυζιά αρκούν για να καταλάβω ότι έχω βρει τον άνθρωπο μου.

Ποια είναι η πιο άβολη ιστορία με θαυμαστή που σου έχει συμβεί μέχρι σήμερα;

Ήταν πριν από λίγο καιρό στον Πειραιά, όπου με σταματήσαν δυο νεαροί και μου ζήτησαν πολύ ευγενικά να φέρω τον Μιραλάς πίσω στο λιμάνι. Αφού τους εξήγησα ότι δεν είμαι ο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, συνέχισε ο καθένας το δρόμο του.

Δύο γλυκάκια για τη χώνεψη. Εκμέκ με παγωτό καϊμάκι και το κολασμένο “Cake Lovers”.

Αντί επιλόγου

Την ώρα που σου γράφω, κρατώ σόδα ανά χείρας και έχω φάει για μεσημέρι 2 φύλλα μαρουλιού. Νομίζω, όμως, ότι μου άξιζε να το ρίξω λίγο έξω. Γιορτές έρχονται. Ο Φάνης, βέβαια, φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων και γι’ αυτό θα τον κοροϊδεύω σε όλη μας τη ζωή. Πάντως, τον ευχαριστώ για την προσπάθεια. Ίσως, όντως, αν είχα καλέσει τον Μαρινάκη, να τα πήγαινε καλύτερα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα από το μακρινό Αιγάλεω. #fanisagapo

 

Πάτα play, μην έχουμε άλλα.

 

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου

Είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, αγαπητέ αναγνώστη. Η Τζένη είναι από αυτές τις (όχι και τόσο σπάνιες) περιπτώσεις που κάνει κάτι χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Και σου λέει, θα του κάνω πλακίτσα του Φάνη. Έκλεισε ΤΕΣΣΕΡΑ μαγαζιά για φαγητό, σε ΜΙΑ νύχτα. Και μετά έλεγε φάε, φάε, είναι αγένεια να αφήσουμε φαγητό στο τραπέζι, και γιατί δεν προσκαλέσαμε κανέναν αναγνώστη να μας βοηθήσει στον άθλο αυτό.

Εμείς συναντήσαμε τον εδώ:

Amigos: Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη. Τηλ. 210 9332220

Σουβλάκια ο Λευτέρης: Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη. Τηλ. 210 9310341

Sweet Corner: Βρυούλων 5, Νέα Σμύρνη. Τηλ. 210 9354147

Κεφτές και δε φταις: Ελευθερίου Βενιζέλου 91, Νέα Σμύρνη, Τηλ. 211 2160000

*Εσύ μπορείς να τον απολαύσεις στο ΝΕΤWIX στις 3 φοβερές εκπομπές του: “Ένα στα γρήγορα”, “Ότι του Φάνη” και “Close up” σε High Definition παρακαλώ και σύντομα ετοιμάζει κάτι στην τηλεόραση του Αντ1.