ΠΟΤΟ

Η φάση είναι βγες με τον Γιώργο

Τυχεράκια! 'Η φάση είναι. The celebrity edition' είναι και αυτή την εβδομάδα κοντά σου.

Άκου πως έχουν τα πράγματα. Για να διαβάσεις αυτό το άρθρο, χρειάζεσαι περίπου 6 λεπτά. Τι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις μέσα σε 6 λεπτά; Να βάλεις σκούπα στο υπνοδωμάτιο; Να μαγειρέψεις ένα αυγό βραστό μελάτο; Να κάνεις μια μάσκα ομορφιάς βρε αδερφέ; Όχι. Χάρισε μου αυτά τα 6 λεπτά και δεν θα το μετανιώσεις, γιατί απόψε βγήκα με τον έναν, το μοναδικό, τον ανεπανάληπτο Γιώργο Λιανό στο Κεφαλάρι. Προς τι τα εγκώμια θα αναρωτιέσαι και εξηγούμαι αμέσως. Τον Γιώργο τον γνώρισα πολύ- πολύ παλιά, όταν του είχα πάρει συνέντευξη για το αλησμόνητο περιοδικό Max (να ξέρεις τότε καθόμουν στο ενδιάμεσο γραφείο από Ταξίαρχο Χατζηϊωάννου και Αντισυνταγματάρχη Αναστασιάδη!). Έκτοτε, άντε να έχουμε μιλήσει ή βρεθεί άλλες 5 φορές τυχαία για δουλειά. Άρα δεν είμαστε φίλοι. Αλλά του τρέφω έναν απέραντο σεβασμό και νιώθω όποτε τον βλέπω ότι μιλάω στον κολλητό μου. Για 3 λόγους. Πρώτον, το φοβερό του χιούμορ. Δεύτερον, το φοβερό του χιούμορ. Και τρίτον θα έλεγα το φοβερό του χιούμορ, αλλά θα πω το coolness του.

 

Πώς επιλέχθηκε το Κεφαλάρι…

Ακολουθεί πραγματική τηλεφωνική συνομιλία:

– Γιώργο, που θες να βγούμε;

– Δεν έχω πρόβλημα. Διάλεξε εσύ.

– Έλα μωρέ. Που μένεις; Να έρθουμε κοντά στο σπίτι σου, να μην ταλαιπωρηθείς.

– Λαγονήσι.

– Τέλεια! Στις 20.00 Κεφαλάρι.

 

Ξεκινήσαμε από “T.G.I. Friday’s”

Κεφαλάρι χωρίς “T.G.I. Friday’s”, είναι κάτι σαν φακές χωρίς φέτα, σινεμά χωρίς ποπ- κορν ή απλούστερα gin χωρίς τόνικ. Το ξέρω καλά ότι κάθε τόσο στροβιλίζουν στο μυαλό σου τα φημισμένα του πιάτα (βλέπε Jack Daniel’s Chicken Alfredo ή Jack) και θες απεγνωσμένα να πάρεις την παρέα και να πάτε. Κάπως έτσι μου συνέβη και μένα. Γράπωσα τον Λιανό και βουρ. Το ήξερες ότι το κατάστημα “T.G.I. Friday’s” στο Κεφαλάρι είναι το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας που άνοιξε στην Ελλάδα το 1997;  Εσύ που ήσουν το ’97; Γιατί εγώ σίγουρα πήγαινα Δημοτικό και σίγουρα είχα φάει ήδη στο “T.G.I. Friday’s”. Όσο το συζητάμε τόσο περισσότερο σου ανοίγει η όρεξη, το ξέρω. Άντε κανονίσου, γιατί πλέον η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή στα “Friday’s” με Daily Picks εκπλήξεις (θα καταλάβεις παρακάτω τι εννοώ).

 

Ξεκινήσαμε με κάποια κοκτέιλς για να τον βάλω στη φάση. Μάντεψε ποιος πίνει “British Cooler” με gin, αγγούρι, λικέρ πράσινου μήλου και Sprite και ποιος διάλεξε “Mango Lemonade Shaker” με vodka, Malibu, νέκταρ αγαύης και πουρέ μάνγκο.

“Kαμμένη” συνέντευξη. Part 1

Ποιο φαγητό σιχαίνεσαι και από ποιο μπορείς να φας 10 πιάτα;

Τις μπάμιες, τις σιχαμένες, τις πράσινες. Μάλιστα, πρόσφατα είχα πάει στη Θεσσαλονίκη και μου λέει εκεί ένας τύπος “αν δεν έχεις δοκιμάσει μπάμια τηγανιτή δεν ξέρεις τι χάνεις”. Λέω ας δοκιμάσω, αλλά και πάλι ήταν η ίδια σιχαμένη, πράσινη αηδία. Από την άλλη, όμως, μπορώ να φάω άπειρες μελιτζάνες με κοκκινιστό μοσχαράκι, όπως το φτιάχνει η μαμά Ασημούλα.

 Είναι Τετάρτη βράδυ, έχει ChL και έχεις μαζευτεί με τους κολλητούς σπίτι σου. Απάντησε στο αιώνιο δίλημμα. Τι θα παραγγείλεις: πίτσα ή σουβλάκια;

Και τα ΔΥΟ. Ασυζητητί.

 

Έγινε κάποιο μακελειό. Παραγγείλαμε για να καταλάβεις: τις αγαπημένες μου “Potato Twisters” και τα αγαπημένα του Γιώργου “Pancho Villa Nachos” για αρχή. Συνεχίσαμε με “Jack Daniel’s Glazed Ribs” για τον Γιώργο, “Jack Daniel’s Chicken and Half Rack Ribs” για τον καλλιτέχνη Θοδωρή και “Jack Daniel’s Burger” για μένα. Θα αναρωτιέσαι γιατί πήραμε όλοι Jack Daniel’s πιάτα. Απλούστατα γιατί κάθε Τετάρτη στα “T.G.I. Friday’s” απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου Jack Daniel’s γεύσεις με 20% έκπτωση (Οι Daily Picks που σου έλεγα). Δεν είμαστε τίποτις κορόιδα να μην σπεύσουμε.

Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξεις: Θα προτιμούσες να βγεις έξω με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τη Λιάνα Κανέλλη ή την Ζωή Κωνταντοπούλου;

Είσαι αμείλικτη δημοσιογράφος.

Είμαι και σε ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν;

Κοίτα, η Κανέλλη θα με πήγαινε σε τίποτα υπερβολικά έντεχνο και δεν αντέχω. Με την Ζωή, πιστεύω δεν θα φτάναμε ποτέ στον προορισμό μας. Θα με κατέβαζε από το αυτοκίνητο. Ιδανικά, θα ήθελα να πάω με τον Άδωνι για ποτό σε club που να βαράει πριόνι και να τον βλέπω να προσπαθεί να φωνάξει υπερβολικά δυνατά για να ακουστεί.

Ποια είναι η πιο εξαντλητική δίαιτα που έχεις κάνει και πόσα κιλά κατάφερες να χάσεις;

Είσαι τρελή; Δεν κάνω δίαιτες. Αν θέλω να προσέξω λίγο, ακολουθώ μια σωστή διατροφή με φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες ή περιορίζω το βραδινό μου.

 

Τον γλυκαίνω για να μου πει όλα του τα μυστικά με τα επικά γλυκά των “T.G.I. Friday’s”: “New York Strawberry Cheesecake”, “Oreo Madness” και το απίστευτο “Death by Chocolate”. Τώρα τα θυμήθηκα και κάποιο σαλάκι έτρεξε.

Τελευταία. Είσαι σε επαγγελματικό ραντεβού με το αφεντικό σου για φαγητό και ξαφνικά ο σερβιτόρος σε περιλούζει με μπόλικη μπύρα, πώς αντιδράς; Κάνεις τον “νταή” για να εντυπωσιάσεις το αφεντικό σου και διαολοστέλνεις τον σερβιτόρο, το παίζεις κουλ ενώ μέσα σου βράζεις ολόκληρος ή εμφανώς στεναχωρημένος πας στην τουαλέτα να πλυθείς;

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έλεγα απλά κάτι χιουμοριστικό και θα πήγαινα στην τουαλέτα να πλυθώ. Δεν θα φρίκαρα καθόλου, αλλά εσύ Τζενάκι έχεις μπριζώσει μόνο και μόνο που μου διαβάζεις την ερώτηση…

 

Επόμενη στάση “Escoba”

 

Για τη συνέχεια ήθελα, οπωσδήποτε, ένα ποτό σε μία από τις πιο αγαπημένες μπάρες των βορείων προαστίων, στο “Escoba”. Να ξέρεις εδώ έκανα τις πρώτες μου κοπάνες από το σχολείο για καφέ, γιατί τόσο ιστορικό είναι το “Escoba” στο Κεφαλάρι. Φέτος, μάλιστα, τον Οκτώβριο έκλεισε τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που όλα αυτά τα χρόνια έχει φανατική πελατεία από νωρίς το πρωί για καφεδάκι, γλυκό και “φωτοσύνθεση” μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό, ποτό, μπύρα ή κοκτέιλ. Ναι, ναι, ναι, την μέρα που πήγαμε με τον Γιώργο έπαιζε Ολυμπιακός- Dinamo Zagreb και καβγαδίσαμε κομματάκι.

 

“Kαμμένη” συνέντευξη. Part 2

Το χειρότερό σου μεθύσι.

Ήμουν στην Πάτρα, περίπου 20 χρονών. Εκείνη τη μέρα είχα τα ψυχολογικά μου και ήπια ένα μπουκάλι κίτρινη τεκίλα μόνος μου, τρώγοντας κρακεράκια -ακόμη το θυμάμαι-. Ε, από τότε δεν ξανάγγιξα ποτέ τεκίλα στη ζωή μου. Να φανταστείς το ίδιο βράδυ τραγουδούσα σε ένα μαγαζί, έκανα τον απαραίτητο εμετό και πήγα για δουλειά…

Μεσήλικη κυρία σε φλερτάρει έντονα όση ώρα τραγουδάς. Μετά το τέλος της βραδιάς σε περιμένει με άγριες διαθέσεις στο καμαρίνι σου, τι κάνεις;

Γίνομαι λαγός! Κάνω ότι χτυπάει το κινητό και την αποφεύγω ευγενικά.

 

Ποιο είναι το πιο περίεργο σκηνικό που σου έχει συμβεί, ενώ τραγουδάς;

Θυμάμαι δύο σκηνικά να σου πω. Ενώ τραγουδάω στα μπουζούκια, μου καρφώνεται στο αριστερό μάτι δίσκος με λουλούδια (ήταν βαρύς μην νομίζεις). Πρήστηκε το μάτι μου και δεν έβλεπα μετά, αλλά εκεί συνέχισα. Άλλη φορά, σε ένα ροκάδικο που τραγουδούσα και ενώ το μαγαζί έκλεινε σιγά- σιγά, τραγουδούσαμε ένα κομμάτι των Deep Purple και ξαφνικά βλέπω τύπο να πέφτει μπρούμυτα στο πάτωμα και να σπαρταράει από το πάθος του. Τι να πεις;

Με ποιον θα προτιμούσες να βγεις για ποτά: Με τον Λιάγκα, με τον Κωστόπουλο ή με τον Σεφερλή;

Με τον Σεφερλή.

Κι εγώ, αλλά που θα μου πάει θα τον φέρω στη φάση.

 

Πώς ξεπερνάς ένα hangover;

Λένε στο χωριό μου ότι με αυτό που έγινες κομμάτια το προηγούμενο βράδυ, πρέπει να συνεχίσεις και την επόμενη μέρα. Σε μικρή ποσότητα, εννοείται.

Από που είσαι;

Από τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

 

Και για το τέλος άραγμα μπροστά στην εκκλησιά.

 

Αν σε έχει βγάλει ο δρόμος σου στο Κεφαλάρι, αποκλείεται να μην έχεις αράξει/ καθίσει/ περπατήσει στην Πλατεία Κεφαλαρίου. Παγκάκι, μπυρίτσα, απαλός φωτισμός, ζευγαράκια που φιλιούνται, ωραία περατζάδα. Εκεί τον πήγα για σβήσιμο και για τις πιο hot ερωτήσεις του τελευταίου μέρους. Δεν μου έκρυψε τίποτα. Είμαι δαιμόνια.

Μεθυσμένη συνέντευξη ή, αλλιώς, το απόλυτο crash test.

Ξεκινώ αμείλικτα. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξεις: θα προτιμούσες να βλέπεις για 5 ώρες ασταμάτητα το “Χρυσό Κουφέτο” της Αννίτας Πάνια ή δελτία ειδήσεων;

Το “Χρυσό Κουφέτο”. Λιγότερη ζημιά θα έκανε στον εγκέφαλο.

Τι έχεις σιχαθεί περισσότερο στην ελληνική τηλεόραση;

Έχω σιχαθεί τα πολιτικά. Έχει γίνει πολύ ξεκάθαρο πλέον ότι υπάρχει μεθόδευση- χειραγώγηση. Ακόμα και η κουτσή Μαρία έχει καταλάβει ότι τα δελτία ειδήσεων χρειάζονται φιλτράρισμα. Αυτό το ξεδιάντροπο του πράγματος σου, το σου χειραγωγώ τον τρόπο σκέψης, με έχει κουράσει υπερβολικά.

 

Αν ήσουν γυναίκα, θα διάλεγες να φλερτάρεις εσένα, τον Ουγγαρέζο, τον Σπαλιάρα ή τον Αρναούτογλου;

Εμένα φυσικά. Έχω να προσφέρω πράγματα, είμαι σούπερ σου λέω. Θα την βγάλω, θα την πάω βόλτες, θα της μαγειρέψω, θα την πάω ταξίδια, Γενικά, προσφέρω μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων. Επίσης, στο σεξ είμαι 22 χρόνια στο χώρο με δυναμική παρουσία και πολλές διακρίσεις.

Θέλω, οπωσδήποτε, να σε δω (όχι μόνο εγώ φυσικά) να κάνεις κάτι μόνος σου στην τηλεόραση ως κεντρικός παρουσιαστής. Θέλεις;

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο μέσο θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον και μόνος σου να μην είσαι, να κάνεις κάτι με τον δικό σου τρόπο. Σύντομα, λοιπόν, στον κανάλι μου στον Alpha -με τον οποίο έχω συμβόλαιο ακόμη-, θα κάνουμε κάτι πολύ καλό. Θα είναι βραδινό, θα είναι διασκεδαστικό και όταν θα είναι πια χειροπιαστό θα πω περισσότερα.

Σε ποιον θα τα πεις πρώτα;

Σε σένα καλέ, αφού κερνάς.

Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Αν σου έλεγαν ότι αν εγκατέλειπες εντελώς για έναν χρόνο το σεξ, θα κέρδιζες στο λαχείο 200.000 ευρώ. Θα το έκανες;

Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί θα σε ταράξει…

 

Αντί επιλόγου

 

Όπως φαντάζεσαι, υπάρχουν ακόμα να γίνουν περισσότερες φάσεις απ’ όσες έχει ένα ντέρμπι Barcelona-Real στο Camp Nou. Στην επόμενη θα κυκλοφορήσω σόλο, αναζήτησέ με κάπου στα βόρεια. Δεν μπορώ να πω περισσότερο. Όσο για την επόμενη σελεμπριτοedition φάση, ίσως να μου πάρει λιγάκι παραπάνω, καθότι δεν είναι διόλου εύκολο να βρεις τόσο γαμάτο τύπο, όσο ο Γιώργος Λιανός. Αυτά. Ευχαριστώ.

Πάτα play, μην έχουμε άλλα.

 

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου

 

Εμείς συναντήσαμε τον Γιώργο Λιανά εδώ:

“T.G.I. Friday’s”: Κεφαλάρι Κολοκοτρώνη 35, Κηφισιά Τηλ. 210 6233947

“Escoba”: Πατριάρχου Μαξίμου 1, Κηφισιά Τηλ. 2106233550

Εσύ μπορείς να τον απολαύσεις live κάθε Κυριακή στο Blondies στο Κολωνάκι με τον Γιάννη Βαρδή ή να τον ακούσεις καθημερινά 06.00- 10.00 στον Sfera 102.2 με Γρηγόρη Αρναούτογλου, Νάνσυ Αντωνίου και Παναγή Τζωρτζάτο.