ONEMAN FOOD

Η τέλεια ψητή πατάτα και πώς θα τη φτιάξεις μόνος σου

Μια απλούστατη μέθοδος που θα κάνει τραγανή τη φλούδα και λαχταριστά κρεμώδη τη σάρκα της.

Αντίθετα με τη σχέση του Έλληνα με τα αυγά, τα παϊδάκια, τα μακαρόνια, τις χυλοπίτες ή τα νουντλς, η σχέση του με την πατάτα είναι μια σχέση στον ενικό - η σχέση με την πατάτα. Κάθε τέτοια σχέση του ελληνικού λαού με το φαγητό έχει έναν αυξημένο βαθμό πατριωτισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Σαν τους μεζέδες του Βόλου δεν έχει

Στην Μαγνησία βγαίνεις για τσίπουρα και γυρίζεις στο σπίτι φαγωμένος.

Ένα αντρόγυνο Γάλλων τουριστών είχε βρεθεί στα Ανώγεια μια Κυριακή του προπέρσινου Ιούλη, χωρίς να γνωρίζει πως εκείνη τη μέρα ένα ντόπιο ζευγάρι παντρευόταν. Κάθε φορά που γίνεται γάμος στο συγκεκριμένο σημείο του Ρεθύμνου, αλλά και σε αρκετά χωριά της Κρήτης, κάθε επισκέπτης λογίζεται αυτομάτως ως καλεσμένος στον εκάστοτε γάμο. Έτσι συνέβη, λοιπόν, και με τους Γάλλους. Μετά την εκκλησία, ως είθισται, στον κεντρικό δρόμο του χωριού στρώθηκαν εκατοντάδες τραπέζια, τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα γέμισαν με γαμοπίλαφα, γίδες βραστές, σταμναγκάθια, αντικριστά, ρακές, μαρουβάδες και με λοιπά καλούδια της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα

O πιο δυνατός καφές του κόσμου θα σε κρατήσει ξύπνιο για πάντα

Τον λένε Black Insomnia και δεν αστειεύεται. Ούτε εσένα θα σου φανεί αστείος όταν τον δοκιμάσεις.

Φαντάσου έναν καφέ που μπορεί να αντικαταστήσει όλους τους άλλους καφέδες. Όχι μεταφορικά, με τον μαρκετίστικο τρόπο που θα τον πλάσαρε ένα διαφημιστικό σλόγκαν, αλλά κανονικά.

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχει άνθρωπος που απέκτησε φαν τρώγοντας κονσέρβες απ' τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Το φαγητό που έτρωγαν οι ήρωες έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα χάρη στον Steve Thomas.

Στο YouTube, όπως και σε ολόκληρο το ίντερνετ έτσι κι αλλιώς, μπορείς να δεις κυριολεκτικά τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα

Η καρμπονάρα του Κάρλο Αντσελότι χτυπάει Τσάμπιονς Λιγκ

Μια απλή συνταγή από τον προπονητή που κάνει τα πάντα να φαίνονται απλά στο γήπεδο.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Κάρλο Αντσελότι δεν δοκιμάζει ποτέ κρασιά στα εστιατόρια, γιατί τα έχει δοκιμάσει όλα και οι γευστικοί του κάλυκες τα θυμούνται, οπότε ξέρει πάντα τι ταιριάζει ακριβώς με το φαγητό του.

Διαβάστε περισσότερα

Μια τεχνική για ακόμα πιο τραγανή και ζουμερή μπριζόλα

Το αντίστροφο καψάλισμα θα κάνει τον ουρανίσκο σου να δακρύσει από ικανοποίηση.

Ένα από τα πιο δημοφιλή 'κόλπα' για να γίνεται η μπριζόλα τραγανή εκεί που πρέπει (έξω) και ζουμερή στο τελείωμα (μέσα), είναι το να την περνάς λίγο από το τηγάνι για ένα ελαφρύ καψάλισμα πριν την βάλεις να ψηθεί με την ησυχία της στο φούρνο. Σήμερα, όμως, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι άλλο.

Διαβάστε περισσότερα

Κανείς δεν ξέρει γιατί αυτή η μακαρονάδα έγινε viral

Τι ψυχή μπορεί να έχει ένα σπαγγέτι για να κάνει 50.000 shares;

Είναι ένα από τα εκατομμύρια μικρά μυστήρια του Facebook. Αυτά που εμφανίζονται στο Timeline σου ένα πρωί που έχεις hangover, οπότε είσαι λίγο θολωμένος και δεν μπορείς να το αξιολογήσεις ακριβώς και μετά χάνονται στον ωκεανό των status updates.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.