ONEMAN FOOD

Λύσαμε το μυστήριο για το πιο αγαπημένο κουτούκι της Αθήνας

Στο Γκάζι υπάρχει ένα καλά κρυμμένο κουτούκι και επιτέλους ανακαλύψαμε πώς το λένε.

Για χρόνια στην παρέα το λέγαμε σκέτο 'οινομαγειρείο'. Ή υπόγειο ή κουτούκι. Ό,τι ονομασία και να του δίναμε, καταλαβαίναμε ότι αναφερόμασταν στο μαγαζί που για να φτάσεις στην πόρτα του πρέπει να κατέβεις τα έξι σκαλιά που βρίσκονται στο 32 της Δεκελέων, στο Γκάζι. Ένα Σάββατο του Γενάρη μάθαμε από την ίδια την Αλεξάνδρα, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, πως λέγεται 'Οινομαγειρείο της Αλεξάνδρας', μιας και κάτσαμε στο τραπέζι μπροστά από την κουζίνα και της πιάσαμε την κουβέντα, αφού το υπόλοιπο μαγαζί ήταν γεμάτο.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιάτο που θα σε κάνει πρωταθλητή

Πότε θα βγει συνταγή για μπάλα ποδοσφαίρου;

Δεν έχεις παρακολουθήσει ποτέ NFL; Κανένα πρόβλημα. Μόλις βρήκαμε το λόγο που όχι μόνο θα αρχίσεις να βλέπεις NFL, αλλά υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μην χάσεις ούτε ένα αγώνα της επόμενης σεζόν. Ο λόγος λέγεται 'Football Cheeseball' και είναι αυτός.

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχει τρόπος να φας ακόμα καλύτερο μπέικον

Το Bacon Express θα σε οδηγήσει στον παράδεισο.

Όχι κύριε! Δεν μπορείς να ψήνεις το μπέικον σου στην τοστιέρα που φτιάχνεις το τοστ. Το μπέικον είναι κάτι ιερό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αυτό το κατάλαβε πρώτη η Nostalgia Electronics, η κατασκευάστρια της Bacon Express, της πρώτης τοστιέρας μόνο για μπέικον.

Διαβάστε περισσότερα

Let's brunch: Τα Flocafe Espresso Room κάνουν τις καθημερινές Σαββατοκύριακο

Από αυγά ποσέ πασπαλισμένα με τριμμένη τηγανητή πατάτα μέχρι τσουρέκι σουφλέ με σοκολάτα, το μαγαζί που μας έμαθε να πίνουμε καφέ φτιάχνει ένα υπεργευστικό brunch διαθέσιμο όλες τις μέρες της εβδομάδας.

次元が違: Δεν ξέρουμε πώς λένε αυτό το burger, αλλά θέλουμε να το φάμε

Ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο αλλάζει επίπεδο στα burger.

''Αν σου έδιναν τη δυνατότητα να αφαιρέσεις ένα από τα βασικά συστατικά ενός κλασικού burger με στόχο να γίνει πιο λαχταριστό από όσο ήταν μέχρι χθες, ποιο θα ήταν αυτό;

Διαβάστε περισσότερα

Θα πίστευες ότι υπάρχει καντίνα με αστέρι Michelin;

Κι όμως, ο Chan Hon Meng είναι ο πρώτος που πήρε αστέρι και δίνει τα πιάτα του σε πλαστικό πιάτο με μόλις δύο δολάρια.

Μία καντίνα στη Σιγκαπούρη, τέσσερα πιάτα, πάνω από 180 κοτόπουλα που μαγειρεύονται καθημερινά, πάνω από 2,5 ώρες αναμονή στην ουρά για να γευθείς τα πιάτα της πρώτης καντίνας στο κόσμο που έχει αστέρι Michelin. Και μάντεψε. Όλα αυτά με μόνο 2 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι έχουν οι 'Μέλισσες' κι έχουμε κολλήσει;

Ένα εστιατόριο στη Νέα Φιλαδέλφεια φιλοδοξεί να γίνει η κυψέλη σου για φέτος.

Προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να αποφύγω το λογοπαίγνιο "μέλι έχουν οι Μέλισσες και κολλήσαμε" (δες τίτλο), θα μπω αμέσως στο ζουμί, όπως στα λευκώματα συμμαθητριών που συμπληρώναμε στο σχολείο. Τι εστί 'Μέλισσες'; Μέλισσες εστί, ένα φίνο μεζεδοπωλείο στη (ή στα) Ν. Φιλαδέλφεια, που δημιουργήθηκε από μια παρέα, για πολλές παρέες. Μια παρέα νεανική, που κατέχει γιατί έχει δουλέψει χρόνια στον χώρο της εστίασης και ό,τι κάνει το κάνει με μεράκι. Και εντάξει τα γεγονότα μπορεί να μην μοιάζουν τόσο ξεχωριστά, όμως αν αναλογιστούμε τις δυσκολίες της εποχής, τα ρίσκα που πήρε αυτή η παρέα και τι εν τέλει πέτυχε, τότε νομίζω φτιάχνουμε μια ωραία ιστορία. Ωραία και γευστική. Πάρτε πηρούνι, μαχαίρι και ξεκινάμε...

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.