ΦΑΓΗΤΟ

Αυτά είναι τα ροφήματα που θα σε καταπλήξουν φέτος

Η Nestlé Professional πήγε τον καφέ ένα level παραπάνω. Ήμασταν εκεί, δοκιμάσαμε κι εντυπωσιαστήκαμε.

Ξέρω ότι είσαι αυστηρός με τον καφέ σου. Θέλεις να τον πίνεις όπως ακριβώς σου αρέσει. Ξέρω ότι για να δροσίζεσαι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού έχεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Χάρη στις εμπνεύσεις τις Nestlé Professional, στο εξής κάθε φορά που θα θέλεις κάτι να πιείς, ζεστό ή κρύο, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Υπέροχα ροφήματα με βάση τον Buondi Caffè, Nescafé cocktails, signature coktails με βάση το Perrier, ζεστές και κρύες συνταγές για ροφήματα σοκολάτας και ο αγαπημένος μας ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος σερβιρισμένος σε εξαίσιες παραλλαγές. Μόλις έφτανες στο τεράστιο περίπτερο της Nestlé Professional στην έκθεση Horeca (ένα από τα μεγαλύτερα του πρώτου hall) καταλάβαινες ότι εδώ συμβαίνει κάτι το ξεχωριστό. Καταλάβαινες ότι εδώ έχουν πάρει το θέμα του καφέ και τα των ροφημάτων πολύ σοβαρά.

Buondi Caffè

Υπήρχαν δύο stands του Buondi Caffè στο περίπτερο. Το ένα ήταν το brew bar και το άλλο το espresso bar. Στο πρώτο έβλεπες όλες τις παραλλαγές στις οποίες μπορούσες να απολαύσεις καφέ φίλτρου. Siphon, Chemex, V60 και φυσικά ο πύργος για το cold brew που έβγαζε ένα θεϊκό αποτέλεσμα καφέ. Σε όλα χρησιμοποιούνταν ο μονοποικιλιακός καφές Buondi Single Origin Honduras. Κάθε ένας τρόπος είχε το δικό του μοναδικό αποτέλεσμα σε γεύση, κάθε ένας τρόπος μοναδικός στα αρώματα και στο σώμα του καφέ.

Στο espresso bar σερβίρονταν εκτός από τις γνωστές συνταγές και μερικές ιδιαίτερες παραλλαγές. Espresso tonic, Espresso lemonade, Espresso lemonade by Perrier, cone cappuccino και Antique Espresso. Κάθε μια τους ιδιαίτερη, κάθε μια τους μοναδική. Το Espresso tonic δροσερό, με τη γεύση του καφέ να παραμένει έντονη και ιδιαίτερη. Το Espresso Lemonade by Perrrier δίνει ένα sparkling twist στον espresso, ενώ το Antique Espresso είναι ένα εκπληκτικό cocktail με espresso που σε ταξιδεύει σε beach bar και μοιάζει ιδανικό για εκείνη την στιγμή, λίγο πριν ξεκινήσεις τα cocktails και τον χορό. Όσο καθόμουν στο espresso bar, διαπίστωσα ότι σχεδόν όλοι όσοι πέρασαν από εκεί, ζήτησαν το cone cappuccino, δηλαδή ένα μικρό χωνάκι παγωτού με μια δόση καφέ μέσα. Ήταν όντως εκπληκτικό στην γεύση.

Στο Brew Bar του Buondi Caffè το Σάββατο και την Κυριακή, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής Coffee in Good Spirits 2016, δημιούργησε μοναδικές συνταγές καφέ και αλκοόλ αλλά μας μίλησε και για τις τεχνικές brewing.

Nescafé

Στο stand του Nescafé τα πράγματα ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Εκεί ο μοναδικός Ola Persson, αναγνωρισμένος barista και Head Barista Nestlé Professional δημιούργησε μοναδικά Nescafé Cocktails με (αλλά και χωρίς) αλκοόλ.  Μας έφτιαξε ένα εκπληκτικό cocktail με ρούμι στο οποίο η γεύση του Nescafé απογειωνόταν. Η παρουσίαση του Ola ήταν κάτι το μοναδικό σε όλα της, αφού σε μαγνήτιζε με την περιγραφή του και τις γνώσεις του.

Λουμίδης Παπαγάλος

Αυτό που τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα στη φετινή έκθεση Horeca ήταν το όχημα – αντίκα Λουμίδης Παπαγάλος. Ιδιαίτερο, ρετρό και γεμάτο από τις μυρωδιές από τον φρεσκοψημένο καφέ Λουμίδης Παπαγάλος. Εκεί ο ελληνικός όχι μόνο συναντούσε την παράδοση αφού ψηνόταν όπως παλιά στα καφενεία μέσα στην χόβολη αλλά και σερβίρονταν σε δύο παραλλαγές. Η μία με άρωμα ροδόνερου και η άλλη με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο. Στο corner Λουμίδης Παπαγάλος όμως έλαβε χώρα και κάτι μοναδικό. Ο καφές Λουμίδης Παπαγάλος προσφερόταν σε cold brew μορφή και ήταν πραγματικά το κάτι άλλο.

Nestlé Chocolate

 

Και  κάποια στιγμή βλέπεις κόσμο να μαζεύεται τριγύρω από το περίπτερο. Μετά βλεπεις τον Στέλιο Παρλιάρο να φτιάχνει μοναδικές ζεστές και κρύες συνταγές για ροφήματα σοκολάτας και καταλαβαίνεις το γιατί. Μοναδικές δημιουργίες με αγαπημένη, λαχταριστή σοκολάτα Nestlé Chocolate. Σε αυτό το stand αυτό που σου μαγνήτιζε το βλέμμα, όποια ώρα και να πέρναγες ήταν η ζεστή σοκολάτα στα μηχανήματα που γυρνούσαν για να παραμένει ζεστή και ρευστή. Κάπου εκεί έτρεχαν τα σάλια και ήθελες πραγματικά να βουτήξεις μέσα.

Η Nestlé Professional είχε στην Horeca ένα από τα μεγαλύτερα, ένα από τα επιβλητικότερα και σίγουρα το πιο ενδιαφέρον περίπτερο της έκθεσης. Τόσα μοναδικά πράγματα, τόσες ιδιαίτερες γεύσεις, όλες μαζί σε έναν χώρο. Γεύσεις που πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο όλα τα τόσο γνωστά ροφήματα που έχεις αγαπήσει από την Nestlé Professional.

Sponsored by Nestlé Professional.