ΦΑΓΗΤΟ

Ένα burger με τραγανό bacon για να βγει το Euro

Ξεκινάμε τις προτάσεις φαγητού για εσένα και την παρέα σου με ένα πάρα πολύ απλό αλλά και γευστικό burger. Δεν έχεις δικαιολογία. Ξεκίνα να φτιάχνεις.

Σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου και της Δημοκρατίας που είναι το Euro 2016, πέρα από το χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα για το ποιος είναι Larrys και ποιος δεν είναι, αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε και λίγο. Από σήμερα και μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης θα σας παρουσιάσουμε έξι βίντεο με γρήγορες και εύκολες συνταγές για να δημιουργήσεις για εσένα ή και την παρέα σου. Κάποιες γελοιοδέστατα εύκολες και κάποιες ελαφρώς πιο απαιτητικές, είναι οι σωστές συνταγές για τον μήνα που ακολουθεί.

Οι συνταγές είναι όλες του Αλβέρτου Σιμιλλίδη, του νέου αγαπημένου μας σεφ, ο οποίος μία ωραία ημέρα, παρέα με την σκηνοθέτη μας, Δήμητρα Μπαμπαδήμα, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια δύο έτερων σεφ από την Etoile by Les Chefs, έφτιαξαν αυτό το mini series που ονομάσαμε Euro Food. Καλή σας απόλαυση.

Μπέργκερ με τραγανό μπέικον και σως σιρόπι σφένδαμου

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΠΕΡΓΚΕΡ

750γρ κιμά μοσχάρι (1 φορά περασμένος)

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. μουστάρδα ολικής

1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

Για την σως σφένδαμου

80γρ μαγιονέζα

30γρ σιρόπι σφένδαμου (maple syrup)

Για το σερβίρισμα:

4 ψωμάκια μπέργκερ

4 φέτες τσένταρ

4 αυγά

8 φέτες μπέικον

60γρ σιρόπι σφένδαμου

Iceberg

Ντομάτα

Κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του μπέργκερ. Μοιράζουμε σε 4 μέρη τον κιμά. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο και ψήνουμε τα μπέργκερ για 3-4΄απο τη κάθε πλευρά. Σε ένα μικρό μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το σφένδαμο, αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στο ψυγείο. Παράλληλα σε ένα ταψί στρώνουμε το μπέικον και το περιχύνουμε με σιρόπι σφένδαμου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε στους 180βαθμούς Κελσίου για 4-5′, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να καραμελώσει / γλασάρει. Αφού τα μπέργκερ είναι σχεδόν έτοιμα τοποθετούμε στην επιφάνεια τους 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει. Τέλος τηγανίζουμε ένα αυγό και συναρμολογούμε. Ξεκινάμε πρώτα με τη βάση από το ψωμάκι. Αλείφουμε με τη σώς, μετά με το iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι και το μπέργκερ. Πάνω από το μπέργκερ τοποθετούμε το τηγανιτό αυγό, το ψητό μπέικον και καρφώνουμε με ένα μαχαίρι.