ΦΑΓΗΤΟ

Η καρμπονάρα του Κάρλο Αντσελότι χτυπάει Τσάμπιονς Λιγκ

Μια απλή συνταγή από τον προπονητή που κάνει τα πάντα να φαίνονται απλά στο γήπεδο.

Μπορεί να μην του φαίνεται, γιατί δεν θέλει να το δείχνει, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Πέρα από τα γνωστά (είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της εποχής μας στο Τσάμπιονς Λιγκ / τα φρύδια του κάνουν καλύτερες λόμπες από τον Φρανκ Ριμπερί), ο προπονητής της Μπάγερν είναι ένας αυτοδίδακτος μπον βιβέρ. Κανένας ποδοσφαιράνθρωπος δεν ξέρει να μαγειρεύει / τρώει / πίνει καλύτερα από τον Κάρλο Αντσελότι.

Επιπλέον, κανένας άλλος άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν έχει παίξει στο Star Trek, ενώ ο Κάρλο θα το κάνει, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε ένα άλλο άρθρο. Εδώ απλώς θα ακούσουμε το σχετικό σχόλιό του και θα επικεντρωθούμε στον γευσιγνώστη / σομελιέ Κάρλο Αντσελότι.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Κάρλο Αντσελότι δεν δοκιμάζει ποτέ κρασιά στα εστιατόρια, γιατί τα έχει δοκιμάσει όλα και οι γευστικοί του κάλυκες τα θυμούνται, οπότε ξέρει πάντα τι ταιριάζει ακριβώς με το φαγητό του. Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του (στον τίτλο της κάνει ένα λογοπαίγνιο για ένα καπνιστό σαλάμι), το πρώτο πράγμα που τσεκάρει πριν αναλάβει μια ομάδα είναι τα εστιατόρια της πόλης.

Ως τίμιος γκουρμέ τύπος, όμως, δεν ξέρει μόνο να τρώει, αλλά και να μαγειρεύει. Η ειδίκευσή του είναι οι Ιταλικές συνταγές (προφανώς) και η cucina povera, την οποία αναγκάστηκε να μάθει και να τελειοποιήσει στα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Η οικογένειά του επινοικίαζε ένα αγρόκτημα στην Εμίλια Ρομάνα και παράλληλα με τις γεωργικές εργασίες, οι Αντσελότι συντηρούσαν ένα μικρό τυροκομείο που παρασκεύαζε παρμεζάνα. Ο Κάρλο έμαθε να μαγειρεύει από μικρός με ό,τι υπήρχε στο σπίτι κάθε φορά.

Η εμπειρία του αυτή του φάνηκε χρήσιμη πολύ πρόσφατα, όταν τον κάλεσαν στο τηλεοπτικό κανάλι της Μπάγερν Μονάχου να μαγειρέψει δίπλα στον διάσημο Βαυαρό εστιάτορα (και επίσημο σεφ της ομάδας), Alfons Schuhbeck.

Ο Αντσελότι έφτιαξε πένες καρμπονάρα. Δοκίμασε να φτιάξει την αυθεντική συνταγή, έστω κι αν του έλειπαν κάποια υλικά (η παραγωγή ξέχασε να του αγοράσει κρεμμύδια). Για να είμαστε ειλικρινείς, εξ’ όψεως, η καρμπονάρα του δεν εντυπωσιάζει, αλλά τον εμπιστευόμαστε.

2 Πάντα εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που λένε ‘πανσέτα’ με παχύ ‘σσσσ’ και τρώνε τα μακαρόνια με κουτάλι (μάλλον η παραγωγή ξέχασε να φέρει πιρούνια).